Old Amsterdam Dogs

Ingredienten

4 broodjes
4 Old Amsterdam braadworsten
4 Brioche hotdogbroodjes
Vulling en Topping
100 gram Geraspte Old Amsterdam kaas (of andere oude kaas)
300 gram Rundergehakt
1 grote Ui, in halve ringen gesneden
Radijs, dun gesneden (hoeveelheid naar smaak)
Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
Mosterd-mayonaise:
2 eetlepels Mayonaise
1/2 eetlepel Mosterd (bijvoorbeeld Dijon of grove mosterd)

Bereidingswijze

Dit gerecht is wederom het bewijs van de veelzijdigheid van hotdogs. Wij hebben braadworstjes in allerlei smaken, allemaal uit eigen worstmakerij naar (geheim) recept van Meester Worstmaker Henri van Heerde. En daar hang je natuurlijk eenvoudig een thema aan. Zo maakte Robert van Dijk van @vurigekolen deze Old Amsterdam Dogs met o.a. rundergehakt (andere topping kan natuurlijk ook), mosterdmayo en radijs. Ziet er toch heel gezellig uit?

Bereidingswijze Old Amsterdam Dogs

Steek de barbecue aan en wacht tot de kooltjes mooi gloeien. Leg de Old Amsterdam braadworsten op de barbecue en grill ze ongeveer 10-15 minuten, regelmatig draaiend, tot ze gaar zijn en mooi gegrild van buiten.

Bereidingswijze mosterdmayonaise

Meng de mayonaise en mosterd in een kom. Proef en pas de verhouding naar smaak aan.

Bereidingswijze gehakt met ui

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak het rul en gaar, ongeveer 5-7 minuten.Voeg halverwege de gesneden ui toe en bak deze mee tot ze zacht en lichtbruin zijn. Strooi de helft van de geraspte Old Amsterdam kaas over het gehakt-ui mengsel in de pan en laat het kort smelten.

Old Amsterdam hotdogs samenstellen

Old Amsterdam Dogs

Rooster de brioche hotdogbroodjes lichtjes aan de warme kant van de barbecue of in de oven. Verdeel het gehakt-ui mengsel gelijkmatig over de geroosterde brioche hotdogbroodjes. Plaats een gegrilde Old Amsterdam braadworst op elk broodje met gehakt. Doe op elke hotdog wat mosterdmayonaise. Strooi de resterende geraspte Old Amsterdam kaas over elke hotdog. Garneer elke hotdog nog even af met een beetje fijngehakte verse peterselie en voila, klaar ben je alweer.

ENJOY!