Porterhouse Blonde d'Aquitaine

Wat is een Porterhouse steak?

Voor de liefhebber van grote, kwalitatieve steaks is er de T-vormige Porterhouse steak. Het vlees komt van tussen de ribben en zit nog aan het been. Dat been verdeelt de Porterhouse in 2 vleesdelen: entrecote en ossenhaas. The best of two worlds dus. Vaak wordt een Porterhouse over één kam geschoren met een T-Bone, maar dat is niet helemaal terecht.  Het verschil tussen een T-Bone en een Porterhouse Steak zit ‘m namelijk in het formaat. Wil je de grootst mogelijke steak op tafel? Ga voor Porterhouse! Alle Porterhouse Steaks zijn T-Bones, maar andersom is dat zeker niet het geval. .

Porterhouse van Blonde d'Aquitaine

Deze Porterhouse Steak komt van de Blonde d'Aquitaine. Door Lantinga Sr. geselecteerde runderen van gepassioneerde (ja echt!) boeren uit de regio, waarmee wij vanuit de winkels al jarenlang samenwerken. Zij leveren uitsluitend vrouwelijke koeien en kalveren uit de regio. De dieren grazen zomers buiten in natuurgebieden en hun menu bestaat – naast vers gras – uit Lucerne (luxe gras met hoge voedingswaarden), mais, granen, aardappelen en een dagelijkse portie vitaminen en mineralen. De dieren hebben alle ruimte en worden met liefde verzorgd. Die respectvolle aanpak proef je in deze Porterhouse steak: het vlees is fijn van draad, botermals en heeft een authentieke rundvleessmaak. Zoals het vroeger al was en zoals het hoort te zijn... 

 

 

Een Porterhouse is een stoere steak die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

Porterhouse low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

Rare 52C Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 45 minuten

Reversed sear Porterhouse (garen & afgrillen)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.

Bereiding Porterhouse Sous Vide

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Instelwaarde sous vide stick voor Porterhouse

Rare: 52C in 3 uur
Medium: 54C in 3 uur
Medium/Rare: 56C in 3 uur

Ingrediënten

rundvlees 100%

Voedingswaarden

Type Per 100g
Energie (kJ) 606.10
Energie (kcal) 145.00
Vet (g) 6.00
Verzadigd vet (g) 2.90
Koolhydraten (g) 0.00
Suikers (g) 0.00
Vezels (g) 0.00
Eiwitten (g) 22.80
Zout (g) 0.08

Write Your Review

Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account

Porterhouse Blonde d'Aquitaine

Schrijf een review
Porterhouse van het Blonde d'Aquitaine rund. 

check-circle Maandag in huis
  • check-circle check-circle Maandag in huis of kies zelf je leverdag.
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
check-circle Maandag in huis
9,95
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
check-circle Maandag in huis
10,50
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Maandag in huis
9,95
Steak Seasoning
check-circle Maandag in huis
5,99
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
check-circle Maandag in huis
10,50
Seasalt flakes
check-circle Maandag in huis
3,99
Croix Valley Worcestershire Sauce & Marinade
check-circle Maandag in huis
10,50
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
check-circle Maandag in huis
10,50

Altijd handig bij steaks

Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Maandag in huis
15,99
Big Green Egg houtskool puur
check-circle Maandag in huis
37,50
Smoking Chunks Beech Keij
check-circle Maandag in huis
9,95
Smoking Chunks Oak Keij
check-circle Maandag in huis
9,95
Grill Team casserole
check-circle Maandag in huis
4,45
Aanmaakblokjes
check-circle Maandag in huis
11,40
Bge Houtskool Dutch
check-circle Maandag in huis
18,95

Bijpassende recepten

Porterhouse steak van de BBQ

Meest gekocht
gepaneerde schnitzel livar
check-circle Maandag in huis
5,99
Culinaire Jus Rode wijn
check-circle Maandag in huis
5,99
Meat Pie Sate Ajam Pedis
check-circle Maandag in huis
4,99