Porterhouse steak van de BBQ

Bereidingswijze

Wat is de beste steak die je ooit gegeten hebt? Hoewel bijvoorbeeld Wagyu ribeye echt ontzettend lekker is natuurlijk, is het dus niet de beste steak die ik (Ruud van Rudiculous Kitchen) ooit op heb. Bij Wagyu ging ik niet huilen van geluk.. Grapje natuurlijk, bij Wagyu ging ik ook huilen. Maar de beste steak die ik ooit op heb, is toch wel de Porterhouse van Black Angus USA PRIME. En ontzettend makkelijk om te maken! Je hoeft geen chef te zijn om briljante steak te maken.. Ik herhaal, je hoeft géén chef te zijn om de beste steak ever te maken! Dat gezegd hebbende, heb ik wel een beetje vals gespeelt.. Je leest in de ingrediënten hoe.

Bereiding Porterhouse steak

  1. We gaan de steak eerst twee nachtjes dry-brinen. Dat is een fancy benaming voor je steak gezout in de koelkast laten drogen. Doe zout op de steak, meer dan je normaal zou doen. Gebruik géén keukenzout, maar fatsoenlijk zout met grotere korrel, zoals grof zeezout of fleur de sel. Leg de steak op een droogrekje en laat onbedekt in de koelkast liggen. Op deze manier zal het zout in de steak trekken waardoor je steak door en door gezout is en niet alleen aan de buitenkant. Tevens zorgt dit er ook voor dat je steak een sappiger eindresultaat heeft.
  2. Na 2 nachten mag de barbecue aan. Zorg voor een directe zone en een indirecte zone. De indirecte zone kan je het best op een temperatuur van 120/130 graden houden.
  3. Kruid de steak nu met peper en MSG. Doe er net zoveel MSG op als dat je er normaal zout op zou doen. Doe er echter geen zout op, want de steak is al door en door gezout en de MSG is ook al semi-zout.
  4. Laat de steak op temperatuur komen op de indirecte zone van de barbecue, zo’n 48 graden als je een medium-rare eindresultaat wilt.
  5. Verhoog de temperatuur van de barbecue naar 180 graden.
  6. Leg de steak nu op de directe zone en grill ongeveer 2 tot 3 minuten per kant, tot de steak mooi gekleurd is.
  7. Laat de steak zo’n 10 tot 15 minuten rusten onder folie voor je hem aansnijdt.

ENJOY!
Bekijk porterhouse assortiment >>

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept