JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in jouw browser. Zet Javascript aan in je browser voor de beste ervaring op onze site.
Butchery's Gourmet DeLuxe
5x Goud voor Butchery’s rookworst!
Crispy rijstkoekjes met Wagyu longhaas, avocado en Furikake
Butchery Club Shop
Double Beefcoins
trash
Verzending: Gratis
Verzending: € 12,95 (8,95 vanaf €50)
Korting: -
Subtotaal:
Checkout using your account
Checkout as a new customer
Creating an account has many benefits:
- Plan vooruit, ontdooi het vlees een dag vantevoren (of een uur in koud water) en haal het 2uur vantevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen
- Verwarm de pan tot maximale hitte zonder olie of vetstof, wagyu heeft van zichzelf voldoende vet om een mooie kosrt te krijgen.
- Kruid de steak pas halverwege of achteraf met zout, peper of andere kruiden is niet aan te raden.
- Bak de steak op de eerste kant volgens het onderstaande schema eerder draaien mag ook als je een mindere korst wenst.
- Meet de kerntemperatuur. Gebruik de temperaturen uit het schema. Wagyu komt het best tot zijn recht bij medium rare 53-55C
- Rusten, laat de steak 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voor extra doorgaring (wagyu mag iets gaarder gegeten worden
2 centimeter dikke Wagyu steak
- Rare 50-52C: 2 min. per kant- Medium rare 53-55C: 2,5 min. per kant- Medium 56-58C: 3 min. per kant
3 centimeter dikke Wagyu steak
- Rare 50-52C: 3 minuten per kant- Medium rare 53-55C: 3,5 minuten per kant- Medium 56-58C: 4 minuten per kant
4 centimeter dikke Wagyu steak
- Rare 50-52C: 4 minuten per kant- Medium rare 53-55C: 5 minuten per kant- Medium 56-58C: 6 minuten per kant
5 centimeter dikke Wagyu steak
- Rare 50-52C: 5 minuten per kant- Medium rare 53-55C: 6 minuten per kant- Medium 56-58C: 7 minuten per kant
Skirt steak is mooi vlees om in z'n geheel te bereiden. Per persoon kun je ongeveer onderstaande gewichten aanhouden.
Skirt steak als hoofdgerecht
Normale eter: 200 gramGrote eter: 250-400g gramCarnivoor: 400+ gram
Skirt steak to share for 2
Normale eters: 400 gramGrote eter: 500+ gramCarnivoor: No Share
BBQ met meerdere vleessoorten [share]
Kleine eter: 75 gramGrote eter: 150 gramCarnivoor: 200 gram