JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in jouw browser. Zet Javascript aan in je browser voor de beste ervaring op onze site.
Butchery's Gourmet DeLuxe
5x Goud voor Butchery’s rookworst!
Pappardelle met bavette en wortel in mosterdsaus
Butchery Club Shop
Double Beefcoins
trash
Verzending: Gratis
Verzending: € 12,95 (8,95 vanaf €50)
Korting: -
Subtotaal:
Checkout using your account
Checkout as a new customer
Creating an account has many benefits:
Proud to present: Japanese Black, oftewel Kagoshima Japans Wagyu. The real deal! Geen vlees om wekelijks te eten, maar absoluut een experience voor de echte liefhebber. Amerikaans en Australisch Wagyu is van hoge kwaliteit, maar Japanese Black is echt next level. Letterlijk vertaald betekent Wagyu Japanse koe (wa = Japan, gyu = koe). Zegt genoeg, lijkt me. Pas sinds enkele jaren mag dit vlees worden geexporteerd vanuit Japan.
Kagoshima Japans Wagyu is vlees om ultiem van te genieten. Je kunt er natuurlijk een hele steak van eten, maar wat misschien nog wel meer wordt gedaan is een Japanse Wagyu steak verdelen over je gasten. Een verbluffende amuse, een fantastisch voorgerecht of tussengerecht: Japans Wagyu eet je exclusief en met heel veel aandacht. Een sensatie in je mond, daar mag je echt wel van genieten. Ter illustratie: een Wagyu entrecote van 400 gram kun je waanzinnige amuses van maken voor zo'n 10 mensen en met 100 gram Wagyu maak je een mooi voorgerecht voor 2 personen. Op die manier haal je alles uit dit waanzinnige vlees.
Wagyu is misschien wel de Bentley onder de runderrassen en van daarvan is Japans Wagyu dan weer het absolute neusje van de zalm. The real deal, zeg maar. Het vlees overtreft wat ons betreft elk ander runderras in marmeringsgraad, vet- en vleeskleur, structuur en karakteristieke nootachtige smaak die je eigenlijk nergens mee kunt vergelijken. Er zijn 4 soorten Wagyu beef in Japan: Japanese Black, Japanese Brown, Japanese Shorthorn en en Japanese Polled. Op Butchery.nl verkopen we vlees van 100% raszuiver Japanese Black uit Kagoshima, een van de mooiste en meest exclusieve rundvleesrassen verkrijgbaar. Dit vlees wordt geroemd om het intramusculaire vet en waanzinnige marmering. Het vet smelt op relatief lage temperatuur en ligt zijdezacht op je tong. Bovendien is vet de smaakdrager van vlees en dit Japans Wagyu Beef zit dan ook rammetje vol smaak. Ons Japanese Black heeft namelijk ook nog de hoogst haalbare marmeringsgraad.
F1 1/2 50.00% WagyuF2 3/4 75.00% WagyuF3 7/8 87.50% WagyuF4 15/16 93.75% WagyuF5 31/32 96.88% WagyuF6 63/64 98.44% WagyuF7 127/128 99.22% WagyuF8 255/256 99.61% WagyuF9 511/512 99.80% WagyuF10 1023/1024 99.90% WagyuFB 100/100 100.00% Wagyu Full Blood Wagyu
De haalbare scores zijn 1 tot en met 5 en het vlees wordt uiteindelijk beoordeeld op de laagste score van de 4. Wanneer 3 van de 4 elementen met een 5 wordt beoordeeld en 1 van de 4 elementen krijgt een 3, dan zal het karkas een score van 3 krijgen van de Japan Meat Grading Association. Om maar even aan te geven hoe nauw de kwaliteit van dit vlees meet en hoe streng de controles zijn.
Kagoshima Wagyu is afkomstig van 100% volbloed runderen (dus FB) van het ras Japanese Black uit Kagoshima Japan. Met een grade 5+ en een BMS (marmeringsgraad) van 12 is dit de absolute top of the bill. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Want de kwaliteit van Kagoshima Wagyu wordt gegarandeerd door strenge controle tijdens de selectie van het vlees. Alleen de grades A3, A4 en A5 zijn volgens de Japan Meat Grading Association goed genoeg en hier op The Butchery vind je zelfs grade 5+. Weet je tenminste zeker dat je the real Japanese deal te pakken hebt.
Hoe je het best zo'n mooie Wagyu A5 entrecote kunt bereiden, laat Ruben zien in onderstaande video!
Entrecote als hoofdgerecht
Gemiddelde eter: 250 gramGrote eter: 350-400g gramCarnivoor: 400-600 gram
Entrecote to share for 2
Gemiddelde eter: 400-500 gramGrote eter: 600-800g gramCarnivoor: No Share
BBQ met meerdere vleessoorten [share]
Gemiddelde eter: 75 gramGrote eter: 150 gramCarnivoor: 200 gram