Japans Wagyu tournedos Kagoshima A5+ BMS12
Wagyu Tournedos
The Butchery is Wagyu specialist van Nederland en deze Wagyu tournedos is ongeveer as good as it gets.
Wagyu Tournedos is een delicate steak, gesneden uit het midden van de ossenhaas. Het vlees is boterzacht, sappig en fijn van structuur, waardoor het ideaal is voor luxe gerechten. Zéker als je kiest voor een exclusief ras als A5 Wagyu uit Kagoshima. Door de verfijnde smaak heeft een Wagyu tournedos weinig toevoegingen nodig en je maakt er werkelijk de mooiste gerechten mee.
De smaak van A5 Wagyu Tournedos
De smaak is nootachtig en de A5 Wagyu tournedos heeft een structuur die je nooit eerder hebt ervaren. Hoeft helemaal niet in grote hoeveelheden, want Wagyu tournedos is een beleving en die beleving wil je delen. Bijvoorbeeld in de vorm van een amuse. Bovendien is dit vlees zo rijk dat je er niet veel van nodig hebt. Als je op zoek bent naar de absolute real Japanese deal, heb je dat met deze Wagyu tournedos gevonden. Malser, smaakvoller en meer bijzonder wordt het namelijk echt niet. Want aan de allerhoogste kwaliteit Wagyu is ook nog het ambacht van onze meesterslagers toegevoegd. Kortom: het allerbeste Wagyu is op ambachtelijke wijze 100% grill ready gemaakt en dat maakt ons Kagoshima Selection misschien de allerbeste Japans Wagyu ervaring die je kunt beleven.
A5 Japans Wagyu tournedos | Kagoshima Selection
We zeiden het al: deze A5 Wagyu Tournedos van Kagoshima Selection is de absolute Real Japanese Deal. Japans Kagoshima Wagyu is één van de meest prestigieuze vleesrassen ter wereld. Wagyu, letterlijk vertaald als "Japanse koe", wordt beoordeeld op basis van marmering en genetica door de Japanese Meat Grading Association. Deze Wagyu tournedos scoorde de hoogst haalbare score: A5 met een marmeringsscore (BMS) van12 en het vlees is 100% volbloed Wagyu (Full Blood). Aan die hoogst haalbare kwaliteit is bovendien ook nog het ambacht van onze Meesterslagers aan toegevoegd, wat betekent dat elke Wagyu steak triple trimmed is is de ultieme vlees/vetverhouding. De beste kwaliteit + ambacht versnijden tot de perfecte steak: het is altijd belangrijk, maar in geval van A5 Wagyu is dat echt een gamechanger. Dit vlees is exclusief en daarom ook zeer kostbaar, dus dan moet elke hap die je neemt perfect zijn. Daar zorgen wij voor. Wij weten absoluut dat dit exclusieve vlees niet voor iedereen is weggelegd, maar als je ervoor gaat, doe het dan goed. Ga voor The Real Japanese deal. Ga je geen spijt van krijgen.
A5 Wagyu kopen online
Het lijkt bijna vreems om zo'n exclusieve steak online te bestellen, maar met Kagoshima Selection haal je A5 Wagyu vlees van de allerbeste kwaliteit in huis. Het vlees komt rechtstreeks uit Japan, is vervolgens tot perfectie getrimd door onze Meesterslagers en meteen daarna vacuümverpakt de shockfreezer in gegaan. Dat houdt in dat deze Wagyu tournedos binnen het uur is ingevroren zonder enig kwaliteitsverlies. Zo ontvang je de steak ook thuis: verzonden met droogijs. Beter en makkelijker kunnen we het niet voor je maken.
Bestel dus je A5 Wagyu tournedos online bij The Butchery!
WAGYU steak bereiden
- Plan vooruit, ontdooi het vlees een dag vantevoren (of een uur in koud water) en haal het 2uur vantevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen
- Verwarm de pan tot maximale hitte zonder olie of vetstof, wagyu heeft van zichzelf voldoende vet om een mooie kosrt te krijgen.
- Kruid de steak pas halverwege of achteraf met zout, peper of andere kruiden is niet aan te raden.
- Bak de steak op de eerste kant volgens het onderstaande schema eerder draaien mag ook als je een mindere korst wenst.
- Meet de kerntemperatuur. Gebruik de temperaturen uit het schema. Wagyu komt het best tot zijn recht bij medium rare 53-55C
- Rusten, laat de steak 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voor extra doorgaring (wagyu mag iets gaarder gegeten worden
Dikte van de Wagyu steak
2 centimeter dikke Wagyu steak
- Rare 50-52C: 2 min. per kant
- Medium rare 53-55C: 2,5 min. per kant
- Medium 56-58C: 3 min. per kant
3 centimeter dikke Wagyu steak
- Rare 50-52C: 3 minuten per kant
- Medium rare 53-55C: 3,5 minuten per kant
- Medium 56-58C: 4 minuten per kant
4 centimeter dikke Wagyu steak
- Rare 50-52C: 4 minuten per kant
- Medium rare 53-55C: 5 minuten per kant
- Medium 56-58C: 6 minuten per kant
5 centimeter dikke Wagyu steak
- Rare 50-52C: 5 minuten per kant
- Medium rare 53-55C: 6 minuten per kant
- Medium 56-58C: 7 minuten per kant
Ingrediënten
rundvlees 100%Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 606.10 |
Energie (kcal) | 145.00 |
Vet (g) | 8.70 |
Verzadigd vet (g) | 2.90 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 16.60 |
Zout (g) | 0.08 |
Japans Wagyu tournedos Kagoshima A5+ BMS12
unbelievably tender and sooooo full of flavour.
It is the 5-6 order with the Butchery, every time super delivery and great quality of meat!
Japans Wagyu tournedos Kagoshima A5+ BMS12
Japans Wagyu tournedos Kagoshima A5+ BMS12
Japans Wagyu tournedos Kagoshima A5+ BMS12
Japans Wagyu tournedos Kagoshima A5+ BMS12
Je weet niet wat je proeft!
Japans Wagyu tournedos Kagoshima A5+ BMS12
Japans Wagyu tournedos Kagoshima A5+ BMS12
Japans Wagyu tournedos Kagoshima A5+ BMS12
It was thicker than I had been used to when it comes to Japanese Wagyu A5 that you can get in Europe (it really is like in this picture!), and the marbeling was just exceptional!
Given we were 2 I cut the piece in the center, to make two about 2 1/2 to 3 cm thick pieces out of it, and then just placed it into a very hot cast-iron skillet for first one minute on each side, and then about another 15 seconds.
Then I lightly browned the edges (just a few seconds to get all around), and then took it out of the pan, which made it a perfect medium-rare.
We ate it with just freshly ground pepper and coarse salt as a starter. (Main course was a sous-vide Picanha - also to recommend!)
For anyone who has never had Japanese Wagyu A5, I can only recommend to have it at least once in your life for a special occasion, like someones birthday.
With all the intramuscular fat, the meat just melts in your mouth, and it's almost an explosion of taste. Yes, it's not cheap, but you don't need much (as mentioned, I think it's best as a starter to share between multiple people), as it's so rich in flavor.
Definitely one to recommend!
Write Your Review
Japans Wagyu tournedos Kagoshima A5+ BMS12
- Maandag in huis of kies zelf je leverdag.
- Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
- Quickfrozen en Vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
-
Voedingswaarde
Wagyu Tournedos
The Butchery is Wagyu specialist van Nederland en deze Wagyu tournedos is ongeveer as good as it gets.
Wagyu Tournedos is een delicate steak, gesneden uit het midden van de ossenhaas. Het vlees is boterzacht, sappig en fijn van structuur, waardoor het ideaal is voor luxe gerechten. Zéker als je kiest voor een exclusief ras als A5 Wagyu uit Kagoshima. Door de verfijnde smaak heeft een Wagyu tournedos weinig toevoegingen nodig en je maakt er werkelijk de mooiste gerechten mee.
De smaak van A5 Wagyu Tournedos
De smaak is nootachtig en de A5 Wagyu tournedos heeft een structuur die je nooit eerder hebt ervaren. Hoeft helemaal niet in grote hoeveelheden, want Wagyu tournedos is een beleving en die beleving wil je delen. Bijvoorbeeld in de vorm van een amuse. Bovendien is dit vlees zo rijk dat je er niet veel van nodig hebt. Als je op zoek bent naar de absolute real Japanese deal, heb je dat met deze Wagyu tournedos gevonden. Malser, smaakvoller en meer bijzonder wordt het namelijk echt niet. Want aan de allerhoogste kwaliteit Wagyu is ook nog het ambacht van onze meesterslagers toegevoegd. Kortom: het allerbeste Wagyu is op ambachtelijke wijze 100% grill ready gemaakt en dat maakt ons Kagoshima Selection misschien de allerbeste Japans Wagyu ervaring die je kunt beleven.
A5 Japans Wagyu tournedos | Kagoshima Selection
We zeiden het al: deze A5 Wagyu Tournedos van Kagoshima Selection is de absolute Real Japanese Deal. Japans Kagoshima Wagyu is één van de meest prestigieuze vleesrassen ter wereld. Wagyu, letterlijk vertaald als "Japanse koe", wordt beoordeeld op basis van marmering en genetica door de Japanese Meat Grading Association. Deze Wagyu tournedos scoorde de hoogst haalbare score: A5 met een marmeringsscore (BMS) van12 en het vlees is 100% volbloed Wagyu (Full Blood). Aan die hoogst haalbare kwaliteit is bovendien ook nog het ambacht van onze Meesterslagers aan toegevoegd, wat betekent dat elke Wagyu steak triple trimmed is is de ultieme vlees/vetverhouding. De beste kwaliteit + ambacht versnijden tot de perfecte steak: het is altijd belangrijk, maar in geval van A5 Wagyu is dat echt een gamechanger. Dit vlees is exclusief en daarom ook zeer kostbaar, dus dan moet elke hap die je neemt perfect zijn. Daar zorgen wij voor. Wij weten absoluut dat dit exclusieve vlees niet voor iedereen is weggelegd, maar als je ervoor gaat, doe het dan goed. Ga voor The Real Japanese deal. Ga je geen spijt van krijgen.
A5 Wagyu kopen online
Het lijkt bijna vreems om zo'n exclusieve steak online te bestellen, maar met Kagoshima Selection haal je A5 Wagyu vlees van de allerbeste kwaliteit in huis. Het vlees komt rechtstreeks uit Japan, is vervolgens tot perfectie getrimd door onze Meesterslagers en meteen daarna vacuümverpakt de shockfreezer in gegaan. Dat houdt in dat deze Wagyu tournedos binnen het uur is ingevroren zonder enig kwaliteitsverlies. Zo ontvang je de steak ook thuis: verzonden met droogijs. Beter en makkelijker kunnen we het niet voor je maken.
Bestel dus je A5 Wagyu tournedos online bij The Butchery!
WAGYU steak bereiden
- Plan vooruit, ontdooi het vlees een dag vantevoren (of een uur in koud water) en haal het 2uur vantevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen
- Verwarm de pan tot maximale hitte zonder olie of vetstof, wagyu heeft van zichzelf voldoende vet om een mooie kosrt te krijgen.
- Kruid de steak pas halverwege of achteraf met zout, peper of andere kruiden is niet aan te raden.
- Bak de steak op de eerste kant volgens het onderstaande schema eerder draaien mag ook als je een mindere korst wenst.
- Meet de kerntemperatuur. Gebruik de temperaturen uit het schema. Wagyu komt het best tot zijn recht bij medium rare 53-55C
- Rusten, laat de steak 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voor extra doorgaring (wagyu mag iets gaarder gegeten worden
Dikte van de Wagyu steak
2 centimeter dikke Wagyu steak
- Rare 50-52C: 2 min. per kant
- Medium rare 53-55C: 2,5 min. per kant
- Medium 56-58C: 3 min. per kant
3 centimeter dikke Wagyu steak
- Rare 50-52C: 3 minuten per kant
- Medium rare 53-55C: 3,5 minuten per kant
- Medium 56-58C: 4 minuten per kant
4 centimeter dikke Wagyu steak
- Rare 50-52C: 4 minuten per kant
- Medium rare 53-55C: 5 minuten per kant
- Medium 56-58C: 6 minuten per kant
5 centimeter dikke Wagyu steak
- Rare 50-52C: 5 minuten per kant
- Medium rare 53-55C: 6 minuten per kant
- Medium 56-58C: 7 minuten per kant
Ingrediënten
rundvlees 100%Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 606.10 |
Energie (kcal) | 145.00 |
Vet (g) | 8.70 |
Verzadigd vet (g) | 2.90 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 16.60 |
Zout (g) | 0.08 |