Rubia Gallega Entrecote Dry Aged

Op en top BBQ vlees. Ik houd van de stevige structuur van de entrecote. Het vetrandje zorgt ervoor dat het vlees mals blijft én rijk van smaak is. Heerlijk! Entrecote bakken vergt wel wat precisie, want als er teveel hitte in het vlees komt, wordt het vlees wat sneller taai. Koppie erbij dus, maar dan is het ook ouderwets genieten!
Bert-Jan Lantinga
Rubia Gallega entrecote
Rubia Gallega entrecote is een heerlijke stevige steak met een karakteristieke smaak. Letterlijk vertaald betekent entrecote 'tussen de ribben'. Dit vlees wordt dan ook gesneden van de dunne lende, inclusief een mooi vetrandje. Entrecote heeft wat meer bite dan bijvoorbeeld een tournedos, maar óók meer smaak. Het vlees heeft een vetrandje, wat zorgt voor extra smaak en voorkomt dat het vlees uitdroogt bij het bakken. Met Rubia Gallega entrecote maak je zéker indruk!
Wat is een entrecote?
De entrecote is een klassieker onder de steaks en wordt gesneden uit de dunne lende van het rund. Het is een mager stuk vlees met een mooie vetlaag aan de buitenzijde, die tijdens het bakken smelt en het vlees sappig houdt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een ossenhaas, heeft entrecote wat meer bite en smaak. De dry aged rijping tilt dit alles naar een hoger niveau: door gecontroleerde rijping in een speciale kast verdampt het vocht langzaam, waardoor de smaak geconcentreerd wordt. Tegelijkertijd breken enzymen het spierweefsel af, wat zorgt voor een ongeëvenaarde malsheid.
Rubia Gallega vlees
Het Spaanse rundvlees Rubia Gallega staat bekend om de mooie marmering en een karakteristieke, kruidige smaak. Veel sterrenchefs lopen dan ook weg met dit mooie product. Rubia Gallega rund komt uit de streek Galicie en wordt pas na twee tot soms zelfs zeven jaar geslacht. Dat zorgt ervoor dat de smaak zich optimaal heeft kunnen ontwikkelen. Bovendien proef je het goede leven van het dier. Rubia Gallega entrecote is niet alleen supersmaakvol, maar ook prachtig dieprood van kleur: een lust voor het oog en een feest op tafel!
Rubia Gallega Entrecote online bestellen?
Rubia Gallega Entrecote Dry Aged is makkelijk te bestellen bij premium slager The Butchery. Bestel vóór 11.00 uur en je hebt het dezelfde avond nog in huis in Nederland en België, met gratis verzending vanaf €60. Al ons vlees wordt quickfrozen en vacuümverpakt geleverd, zodat de kwaliteit tijdens het transport perfect behouden blijft. Je kiest zelf het bezorgmoment dat het beste uitkomt, zodat jij zonder gedoe topkwaliteit vlees in huis haalt.
Liever een ander ras entrecote? De keuze is reuze, dus neem vooral een kijkje.!
Bereiding Rubia Gallega Entrecote
Rubia Gallega entrecote haal je minimaal een uur van tevoren uit de koelkast. Entrecote leent zich bij uitstek voor grillen op de BBQ, want dit komt de rijke smaak alleen maar ten goede. Kies voor een dikke steak om uitdroging te voorkomen. Laat om diezelfde reden ook zeker het vetrandje zitten, óók als je niet van vet houdt. Wegsnijden kan altijd nog wel. Schroei de entrecote op het heetste deel van de BBQ aan beide kanten dicht, keer ze om met een tang en draai een kwartslag voor een mooie ruit. Niet meer dan drie keer overigens, want dan is het gedaan met je grillruit. Laat de entrecote op een minder heet deel van de BBQ doorgaren tot de gewenste cuisson. Een entrecote met een kerntemperatuur van 45-50 C is goed rood van binnen, 58C is medium-rood, 63 C is medium. Alles daarboven komt dit vlees niet ten goede. (Lees: doodzonde!). Entrecote wordt simpelweg taai als je het te ver doorbakt.
Bestrooi het vlees pas vlak voor serveren met zeezout en grof gemalen peper. Meer heeft deze Rubia Gallega Entrecote écht niet nodig...
Ingredienten
rundvleesVoedingswaarde
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 668.80 |
Energie (kcal) | 160.00 |
Vet (g) | 7.80 |
Verzadigd vet (g) | 3.80 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 22.30 |
Zout (g) | 0.08 |
Rubia Gallega Entrecote Dry Aged
Smaakmakers
+ Sides (kies gewenste aantal in checkout)
- Vanavond in huis of kies zelf je leverdag
- Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
- Flash-frozen en vacuüm verpakt

Op en top BBQ vlees. Ik houd van de stevige structuur van de entrecote. Het vetrandje zorgt ervoor dat het vlees mals blijft én rijk van smaak is. Heerlijk! Entrecote bakken vergt wel wat precisie, want als er teveel hitte in het vlees komt, wordt het vlees wat sneller taai. Koppie erbij dus, maar dan is het ook ouderwets genieten!
Bert-Jan Lantinga
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
-
Voedingswaarde
-
Reviews
Op en top BBQ vlees. Ik houd van de stevige structuur van de entrecote. Het vetrandje zorgt ervoor dat het vlees mals blijft én rijk van smaak is. Heerlijk! Entrecote bakken vergt wel wat precisie, want als er teveel hitte in het vlees komt, wordt het vlees wat sneller taai. Koppie erbij dus, maar dan is het ook ouderwets genieten!
Bert-Jan Lantinga
Rubia Gallega entrecote
Rubia Gallega entrecote is een heerlijke stevige steak met een karakteristieke smaak. Letterlijk vertaald betekent entrecote 'tussen de ribben'. Dit vlees wordt dan ook gesneden van de dunne lende, inclusief een mooi vetrandje. Entrecote heeft wat meer bite dan bijvoorbeeld een tournedos, maar óók meer smaak. Het vlees heeft een vetrandje, wat zorgt voor extra smaak en voorkomt dat het vlees uitdroogt bij het bakken. Met Rubia Gallega entrecote maak je zéker indruk!
Wat is een entrecote?
De entrecote is een klassieker onder de steaks en wordt gesneden uit de dunne lende van het rund. Het is een mager stuk vlees met een mooie vetlaag aan de buitenzijde, die tijdens het bakken smelt en het vlees sappig houdt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een ossenhaas, heeft entrecote wat meer bite en smaak. De dry aged rijping tilt dit alles naar een hoger niveau: door gecontroleerde rijping in een speciale kast verdampt het vocht langzaam, waardoor de smaak geconcentreerd wordt. Tegelijkertijd breken enzymen het spierweefsel af, wat zorgt voor een ongeëvenaarde malsheid.
Rubia Gallega vlees
Het Spaanse rundvlees Rubia Gallega staat bekend om de mooie marmering en een karakteristieke, kruidige smaak. Veel sterrenchefs lopen dan ook weg met dit mooie product. Rubia Gallega rund komt uit de streek Galicie en wordt pas na twee tot soms zelfs zeven jaar geslacht. Dat zorgt ervoor dat de smaak zich optimaal heeft kunnen ontwikkelen. Bovendien proef je het goede leven van het dier. Rubia Gallega entrecote is niet alleen supersmaakvol, maar ook prachtig dieprood van kleur: een lust voor het oog en een feest op tafel!
Rubia Gallega Entrecote online bestellen?
Rubia Gallega Entrecote Dry Aged is makkelijk te bestellen bij premium slager The Butchery. Bestel vóór 11.00 uur en je hebt het dezelfde avond nog in huis in Nederland en België, met gratis verzending vanaf €60. Al ons vlees wordt quickfrozen en vacuümverpakt geleverd, zodat de kwaliteit tijdens het transport perfect behouden blijft. Je kiest zelf het bezorgmoment dat het beste uitkomt, zodat jij zonder gedoe topkwaliteit vlees in huis haalt.
Liever een ander ras entrecote? De keuze is reuze, dus neem vooral een kijkje.!
Bereiding Rubia Gallega Entrecote
Rubia Gallega entrecote haal je minimaal een uur van tevoren uit de koelkast. Entrecote leent zich bij uitstek voor grillen op de BBQ, want dit komt de rijke smaak alleen maar ten goede. Kies voor een dikke steak om uitdroging te voorkomen. Laat om diezelfde reden ook zeker het vetrandje zitten, óók als je niet van vet houdt. Wegsnijden kan altijd nog wel. Schroei de entrecote op het heetste deel van de BBQ aan beide kanten dicht, keer ze om met een tang en draai een kwartslag voor een mooie ruit. Niet meer dan drie keer overigens, want dan is het gedaan met je grillruit. Laat de entrecote op een minder heet deel van de BBQ doorgaren tot de gewenste cuisson. Een entrecote met een kerntemperatuur van 45-50 C is goed rood van binnen, 58C is medium-rood, 63 C is medium. Alles daarboven komt dit vlees niet ten goede. (Lees: doodzonde!). Entrecote wordt simpelweg taai als je het te ver doorbakt.
Bestrooi het vlees pas vlak voor serveren met zeezout en grof gemalen peper. Meer heeft deze Rubia Gallega Entrecote écht niet nodig...
Ingredienten
rundvleesVoedingswaarde
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 668.80 |
Energie (kcal) | 160.00 |
Vet (g) | 7.80 |
Verzadigd vet (g) | 3.80 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 22.30 |
Zout (g) | 0.08 |