Tex Mex Tortillas met Skirt Steak (The Man With The Pan)

Bereidingswijze

Tex Mex Beef Tortillas

Wil je snel, makkelijk, gezond en toch niet te alledaags? Search no more. Deze Tex Mex beef met de spiceblend vanThe Man With The Pan wil je eten! De kruiden van The Man With the Pan zijn 100% natuurlijk, zonder allergenen en kunstmatige toevoegingen. Maar bovenal is deze spiceblend een perfecte basis voor een Tex Mex beef.

Voorbereiding Tex Mex Beef Tortilla

Wij hebben voor de tortilla's skirtsteak gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor rundergehakt, als je dat lekkerder vindt. Ga je voor steak, dan is skirtsteak bij uitstek geschikt. Niet voor niets noemen ze skirt steak ook wel fajitabeef. Snijd de skirtsteak (haaks op de draad) in reepjes en wok deze even heel kort op hoog vuur in olijfolie. Haal uit de pan en zet apart.

Snijd de paprika, ui en sla ook alvast in reepjes/blokjes. Verwarm ook de oven alvast voor op 180 graden om de tortillas in op te warmen. In de pan opwarmen kan natuurlijk ook. Wat je wilt. 

Bereiding Salsa 

Snijd de tomaat in blokjes, voeg het limoensap toe en roer de blaadjes koriander erdoorheen. Maak naar smaak af met zeezout. 

Bereiding Tex Mex Beef

Roerbak nu de voorgesneden paprika en ui kort in wat olijfolie en voeg daar de spiceblend aan toe met 100 ml water. Laat even pruttelen en doe op het laatst de mais en biefstuk bij het mengsel. 

Leg de verwarmde tortillas (in pan of oven) op borden en vul met sla en het vleesmengsel. Maak af met de tomatensalsa en zore room en rol de tortilla op. Kind kan de was doen. De liefhebber kan dit recept nog even aftoppen met geraspte kaas, maar die proberen wij doordeweeks zo veel mogelijk te laten staan. Immers: elke dag zondag is nooit weekend ;-)

ENJOY!

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept