The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
The Butchery maakt gebruik van Cookies om de site te kunnen blijven optimaliseren en jou een fijne
gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te maken van onze website, stem je hier
automatisch mee in.
Een hele belangrijke truc die jij onder de knie moet hebben is de reverse sear, want deze techniek is speciaal bedoeld is voor grote stukken vlees. Die wil je immers niet verpesten!
Het idee is om het rauwe vlees eerst langzaam te garen en lekker smokey te maken. Rook penetreert namelijk rauw vlees een stuk makkelijker dan gaar vlees. En op het laatste moment nog even snel een geweldige crust maken op de steak. You can’t go wrong!
Bereiding Tomahawk Reverse Sear
Plaats het zout in een keukenmachine, pluk de rozemarijn takken schoon, voeg deze toe aan het zout en blend alles samen. Mocht je geen keukenmachine hebben is dit geen probleem, maar dan moet je zelf even de rozemarijn super fijn hakken en toevoegen aan het zout.
Steek de BBQ aan en probeer een temperatuur van 120C te behouden.
Rub de steak met jouw verse gemaakte rozemarijnzout en zorg voor indirecte hitte in je BBQ
Plaats de steak op de BBQ met een digitale thermometer in het vlees en laat deze rustig garen
Wanneer een temperatuur van 48 graden is bereikt, verwijder je de steak van de BBQ en zorg je dat je nu weer kan grillen met directe hitte. De steak zal van kleur veranderd zijn door de rook.
Grill aan beide kanten tot dat een kerntemperatuur bereikt is van 52C en er een mooie korst is ontstaan
Laat de steak 5 min afgedekt, maar niet ingepakt rusten!