Tomahawk Reverse Sear

Ingredienten

1-2 personen
1 Tomahawk steak
300 gram Grof zeezout
4 takken Rozemarijn

Bereidingswijze

 
Een hele belangrijke truc die jij onder de knie moet hebben is de reverse sear, want deze techniek is speciaal bedoeld is voor grote stukken vlees. Die wil je immers niet verpesten! 
 
Het idee is om het rauwe vlees eerst langzaam te garen en lekker smokey te maken. Rook penetreert namelijk rauw vlees een stuk makkelijker dan gaar vlees. En op het laatste moment nog even snel een geweldige crust maken op de steak. You can’t go wrong!

Bereiding Tomahawk Reverse Sear  Reversed Sear Tomahawk

  • Plaats het zout in een keukenmachine, pluk de rozemarijn takken schoon, voeg deze toe aan het zout en blend alles samen. Mocht je geen keukenmachine hebben is dit geen probleem, maar dan moet je zelf even de rozemarijn super fijn hakken en toevoegen aan het zout.
  • Steek de BBQ aan en probeer een temperatuur van 120C te behouden.
  • Rub de steak met jouw verse gemaakte rozemarijnzout en zorg voor indirecte hitte in je BBQ
  • Plaats de steak op de BBQ met een digitale thermometer in het vlees en laat deze rustig garen
  • Wanneer een temperatuur van 48 graden is bereikt, verwijder je de steak van de BBQ en zorg je dat je nu weer kan grillen met directe hitte. De steak zal van kleur veranderd zijn door de rook.
  • Grill aan beide kanten tot dat een kerntemperatuur bereikt is van 52C en er een mooie korst is ontstaan
  • Laat de steak 5 min afgedekt, maar niet ingepakt rusten!
  • Aansnijden en genieten maar...
ENJOY!