Pork belly met zoetzure komkommer op mini buns

Ingredienten

Buikspek zonder zwoerd /bbq-vlees/buikspek.html
500 gram Buikspek zonder zwoerd
2 blokjes Kippenbouillon
2 el No rubbish the hulk
1 flesje Woksaus naar keuze
4 Rode mini buns
Sesamzaadjes
Zoetzure komkommer
 1 Komkommer
100 ml Azijn
2,5 el Suiker
Snufje Peper
 

Bereidingswijze

Hoe kleurrijk zien deze mini buns met buikspek eruit? Is toch echt een mooi gerechtje om te serveren aan je gasten? En het is ook nog eens een vrij snelle en makkelijke bereiding. Kan op de BBQ, maar dit recept van @vurigekolen kan ook fantastisch in de oven. Mooi tijdsverdrijf in het weekend en een waanzinnige snack tijdens bijvoorbeeld de Formule 1, een verjaardag of eigenlijk any other occasion. Let's Go! 

Bereidingswijze Pork belly 

Doe 2 blokjes kippenbouillon in een pannetje water en kook het buikspek 1 uur op laag vuur. Dep het vlees droog en zet rondom in de the hulk rub. Leg de pork belly vervolgens op een rekje in een voorverwarmde oven en en grill zo'n 45 minuten op 180 graden. Haal het vlees uit de oven en smeer rondom in met de woksaus. Plaats daarna nog even 10 minuutjes  terug in de oven.
Wil je buikspek dat smelt op je tong? Dan kun je het vlees direct aansnijden.
 
Nog lekkerder vind ik (Robert) het om het buikspek een paar uurtjes in de koelkast weer hard te laten worden en er vervolgens mooie dunne plakjes van te snijden. Nog even aanbakken in de koekenpan en serveren maar!
 
Pork Belly

Bereidingswijze zoetzure komkommer

Snijd de komkommer in dunne schijfjes. Doe de azijn en suiker in een pannetje en verwarm tot de suiker is opgelost. Giet het mengsel over de komkommer en strooi er een beetje versgemalen peper overheen.

Laat even afkoelen en zet het dan in de koelkast.
 
Serve

Bak nu de mini buns even af in de oven. Ready to eat? Beleg de broodojes met je pork belly en komkommer en bestrooi rijkelijk met sesamzaadjes. Dat wordt shinen bij je gasten!

ENJOY!

 Robert gebruikte voor dit recept LIVAR Buikspek zonder zwoerd.