SPAARPUNTEN AL INGELEVERD? | Lees Meer

Gemarineerde BBQ karbonade LIVAR

Gemarineerde BBQ-karbonade van het Limburgs kloostervarken, een leven lang op de abdij én dat proef je! 

Lees meer
Pas Gemarineerde BBQ karbonade LIVAR aan

* Verplichte velden

 • Vanavond in huis of kies zelf je leverdag
 • Nog € 60,00 voor GRATIS verzending!
 • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
 • Productinformatie

  Gemarineerde BBQ-karbonade van het Limburgs kloostervarken, een leven lang op de abdij én dat proef je! 


  Wat is een BBQ-karbonade LIVAR?

  Karbonade is misschien wel het meest gegeten varkensvlees van Nederland. Het vlees komt van de gehele rug, ook wel karbonadestreng genoemd. Schouderkarbonade Livar wordt gesneden van het voorste gedeelte van de karbonadestreng en bevat veel vet en relatief weinig bot. Rijk van smaak dus, want vet is een smaakmaker en bovendien houdt vet het vlees lekker sappig. Met schouderkarbonade Livar gaat dat nog eens dubbelop, want het Limburgs Kloostervarken staat bekend om zijn prachtige smaak en structuur. Daarnaast is de schouderkarbo al gemarineerd met een goede ketjapmarinade, een echte smaakmaker voor de barbecue!

  BBQ-karbonade LIVAR

  The Butchery is official dealer van LIVAR varkensvlees, absoluut de nummer 1 in Nederland als je het ons vraagt. LIVAR heeft dan ook als enige varkensvleesconcept 3* beter leven toegekend gekregen van de Dierenbescherming. De oorsprong van bontgekleurde LIVAR varkens ligt op Abdij Lilbosch in het Limburgse Echt. Daar werden de dieren liefdevol verzorgd door monniken en konden ze in de kloostertuinen de hele dag wroeten in de modder. Inmiddels leven heus niet meer alle Livar varkens op Abdij Lilbosch, maar wél op hoogwaardige scharrelboerderijen, waar ze versgeteelde Limburgse granen worden gevoerd. Die herkomst komt het vlees onmiskenbaar ten goede. LIVAR vlees is doorregen met vet, dé smaakdrager van vlees. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies waaedoor het vlees mals en sappig blijft. Met Schouderkarbonade Livar zit je dus helemaal goed. 


  Bereidingswijze

  Hoe bereid je een BBQ-karbonade van het Limburgs kloostervarken? 

  De naam zegt het natuurlijk al, een BBQ-karbonade komt het beste tot zijn recht op de barbecue. Grill de schouderkarbonade 12 tot 15 minuten -tijd is afhankelijk van de dikte van de karbonade- op een hete barbecue. Wil je 't nou helemaal goed doen? Gebruik dan de kernthermometer en grill de BBQ-karbonade tot de kern van het vlees >70 graden celcius is. 

  Geen weer voor barbecue, maar wel zin in zo'n goeie BBQ-karbo? In de koekepan kan je 'm natuurlijk ook klaarmaken. Schroei eerst de karbonade op hoog vuur dicht en bak 'm dan nog 11 tot 14 minuten tot hij well done is. 


  Wat vind je van dit product?
  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan