JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in jouw browser. Zet Javascript aan in je browser voor de beste ervaring op onze site.
Butchery's Gourmet DeLuxe
5x Goud voor Butchery’s rookworst!
Pappardelle met bavette en wortel in mosterdsaus
Butchery Club Shop
Double Beefcoins
trash
Verzending: Gratis
Verzending: € 12,95 (8,95 vanaf €50)
Korting: -
Subtotaal:
Checkout using your account
Checkout as a new customer
Creating an account has many benefits:
Een entrecoteroast van het Aberdeen Angus rund is een traktatie voor de echte vleesliefhebber. Dit smaakvolle stuk vlees is afkomstig van de lende en heeft daardoor een perfecte balans tussen malsheid en een rijke smaak. Dankzij de mooie vetstructuur blijft het vlees heerlijk sappig tijdens het bereiden en daardoor is de entrecoteroast ideaal als pronkstuk tijdens een diner of feestelijke gelegenheid. Het combineert het luxekarakter van entrecote met het gebruiksgemak van een braadstuk, waardoor je gegarandeerd indruk maakt aan tafel.
Een entrecoteroast wordt gesneden uit het lendestuk van het rund, ook wel bekend als de dunne lende. Dit gedeelte ligt op de rug van de koe en levert een van de meest geliefde stukken rundvlees op: de entrecote. De roast is als het ware een hele entrecote aan één stuk, waardoor je het perfect kunt braden of langzaam garen in de oven. De entrecoteroast kenmerkt zich door een lichte vetlaag aan de buitenkant én intramusculair vet, oftewel vet dat door het vlees heen loopt. Tijdens het bereiden smelt dit vet langzaam, waardoor het vlees niet uitdroogt en je een heerlijk sappig resultaat krijgt met een geweldige smaak.
De entrecoteroast komt van het Aberdeen Angus rund, een ras dat afkomstig is uit Uruguay en bekendstaat om zijn uitstekende vleeskwaliteit. De runderen leven hier vrij in de natuur en worden op een natuurlijke wijze grootgebracht. Ze krijgen uitsluitend plantaardige voeding zoals gras, maïs en granen en worden niet behandeld met hormonen, preventieve antibiotica of dierlijke grondstoffen. Deze zorgvuldige benadering proef je terug in het vlees: puur, smaakvol en met respect voor dier en natuur. Een eerlijk stuk rundvlees dat je met een gerust hart op tafel zet.
Als je een entrecoteroast van Aberdeen Angus wilt proberen, ben je bij The Butchery aan het juiste adres. Onze Meesterslagers zorgen voor een drievoudige trimming zodat je altijd de juiste verhouding tussen vet en vlees krijgt. Bestellen is eenvoudig: plaats je bestelling vóór 11.00 uur en je hebt het dezelfde avond nog in huis (in Nederland en België). Toch liever een ander moment? Geen probleem, jij kiest zelf het bezorgmoment. We leveren quickfrozen en vacuümverpakt, zodat alles perfect aankomt en de kwaliteit optimaal blijft behouden.
Een entrecote- of ribeye roast zijn feestelijke braadstukken die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitteBak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchyVerplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuzeKern eindtemperaturenRare 52C Medium rare 54CMedium 57CRose/Welldone 62C
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 2 uur
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.Verwarm de oven of bbq voor op 60C.Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuzeKern eindtemperaturen
-Rare 52C (rund, kalf)-Medium rare 54C (rund, kalf)-Medium 57C (rund, lam, kalf)-Rose/welldone 62C (lam)
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 3 uur.
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Rare: 52C in 3 uurMedium/Rare: 54C in 3 uurMedium: 57C in 3 uur
Een entrecote roast kun je op diverse manier eten, maar ter indicatie kun je onderstaande gewichten aanhouden.
Entrecote als hoofdgerecht
Gemiddelde eter: 250 gramGrote eter: 350-400g gramCarnivoor: 400-600 gram
Entrecote to share for 2
Gemiddelde eter: 400-500 gramGrote eter: 600-800g gramCarnivoor: No Share
BBQ met meerdere vleessoorten [share]
Gemiddelde eter: 75 gramGrote eter: 150 gramCarnivoor: 200 gram