Wagyu Katsu Sando

Bereidingswijze

Ever since de bekende ‘rockstar’ chef Hisato Hamado van de even befaamde Wagyu Mafia zijn Wagyu Katsu Sando in Tokyo introduceerde, is deze sandwich een culinaire sensatie. Met een prijskaartje van 180 dollar, kunnen we deze dis gerust de duurste sandwich ter wereld noemen en superstars als David Beckham en Ed Sheeran staan er fluitend voor in de rij. Maar wat is het nu precies en belangrijker: hoe maak je ‘m?

Wat is een Katsu Sando

De Wagyu Katsu Sandu is de exclusieve variant op de Katsu Sando. En wat is dan een katsu sando? Katsu betekent vlees en sando betekent sandwich. Een katsu sando is een sandwich met een tonkatsu, oftewel een Japanse schnitzel. Vlees in een krokant panko jasje. Meestal varkensvlees, maar beef of kipfilet mag ook. En dan liefst met een tonkatsu sausje erbij.

Goed. Met een beetje fantasie (en wat lef) maak je de ‘katsu sando’ dus ook gewoon met A5 Wagyu. Chef Hisato Hamado zette er een ware trend mee en inmiddels prijkt deze decadente sandwich op de kaart van menig trendy (sterren)zaak. Maar het goede nieuws: je maakt ‘m dus ook gewoon eenvoudig thuis!

Bereiding Tonkatsu saus

Doe de ketchup, worcestershire saus, honing en sojasaus in een schaal en mix samen tot een gladde saus. Je vindt online ook varianten met bijvoorbeeld oestersaus en suiker. Met de saus kun je dus wel wat varieren. Bekijk vooral ook de video onderaan dit recept voor een variant van onze chef Ruben Meijboom!

Voorbereiding katsu sando

Klop het ei los en zet aan de kant. Doe de panko rijkelijk in een platte schaal of bord met opstaande randen en zet ook even weg.

Smeer nu sandwiches aan één kant licht in met boter en rooster op de ingesmeerde kant even kort in een koekenpan. Snijd nu de korstjes er strak af en zet apart. Kruid de Wagyu steak met peper en zout en wrijf licht in met bloem.

Zet een gietijzeren pan op hoog vuur of skillet op de BBQ en doe hier de olie in. Breng de olie naar een temperatuur van ongeveer 200C.

Bereiding Wagyu Katsu

Haal nu de Wagyu door het geklopte ei en vervolgens door het panko paneermeel. Zorg ervoor dat beide zijden volledig bedekt zijn.

Leg nu de Wagyu steaks voorzichtig in de pan en ‘frituur’ ongeveer 45 seconde per kant. Haal voorzichtig uit de pan en laat even 2 tot 3 minuten rusten.

In de tussentijd smeer je de ongetoaste kant van de sandwiches in met de Tonkatsu saus. Leg nu de Wagyu steaks erop en snijd mooi strak door de helft of zelfs door vieren voor een mooie presentatie!

Als je hier niet de blits mee maakt, waarmee dan wel?

ENJOY!
Bekijk Japans Wagyu >>

Liever een ‘plain’ Wagyu sandwich zonder de panko paneer? Dat kan natuurlijk ook. In onderstaande video laat chef Ruben in 2 minuten een variant zien op de Katsu Sando sandwich zonder de panko.

Bereiding Wagyu Sando

 

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept