Entrecote Black Angus NZL

ENTRECOTE BLACK ANGUS NIEUW-ZEELAND

De entrecote van Black Angus uit Nieuw-Zeeland is een stuk rundvlees met een stevige structuur en een volle, zuivere smaak. Het vlees wordt gesneden uit de lende van het rund en heeft een dunne vetlaag aan de buitenkant en fijne vetlijntjes door het vlees heen. Dat vet smelt tijdens het bakken en houdt het vlees sappig. Je hoeft er weinig mee te doen om er iets goeds van te maken.

WAT IS EEN ENTRECOTE?

Een entrecote is een stuk vlees uit de dunne lende van het rund. Het is een relatief malse spier, omdat het dier dit deel weinig gebruikt. De vetlaag aan de rand en het vet in het vlees zorgen voor extra smaak en houden het sappig tijdens het bereiden. Even kort bakken of grillen op hoge temperatuur is voldoende. Laat het daarna rusten, snijd het in plakken en je bent klaar.

BLACK ANGUS UIT NIEUW-ZEELAND

Dit vlees komt van Black Angus runderen die opgroeien in de natuur van Nieuw-Zeeland. De dieren leven buiten, eten gras en krijgen verder geen kunstmatige toevoegingen. Het vlees is stevig van structuur, mooi doorregen en puur van smaak. Nieuw-Zeelands rundvlees staat bekend om z’n natuurlijke kwaliteit en constante smaak. Geen fratsen, gewoon goed en eerlijk vlees.

ENTRECOTE BLACK ANGUS NZL ONLINE BESTELLEN?

Je bestelt deze entrecote eenvoudig via The Butchery. Onze Meesterslagers snijden elk stuk met de hand en zorgen voor een goede balans tussen vet en vlees. Bestel je vóór 11.00 uur, dan wordt je bestelling dezelfde avond nog bezorgd in Nederland en België. Wil je liever op een ander moment laten leveren? Geen probleem, je kiest zelf wat uitkomt. Het vlees wordt quickfrozen en vacuümverpakt geleverd, zodat het onderweg goed blijft.

Toch liever een entrecote van een ander ras? Geen probleem, kies hier gemakkelijk een ander soort!

Entrecote bakken

  1. Haal de entrecote op tijd (minstens een uur van tevoren) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Dep het vlees met een keukenpapiertje goed droog en breng het op smaak met versgemalen peper en zout.
  3. Zet een pan op het vuur en een scheutje olijfolie toe. Let op, niet teveel want je gaat de entrecote op het vetrandje bakken.
  4. Doe zodra de olie goed op temperatuur is de entrecote in de pan (op ’t vetrandje) en ondersteun hem met een tang, zodat hij niet omvalt.
  5. Zodra ’t vetrandje een mooie kleur gekregen heeft, bak je de entrecote aan weerszijden 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een entrecote van 2 centimeter hebt bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
  6. Schep tijdens het bakken van de entrecote het vleesvocht over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
  7. Haal de entrecote uit de pan en laat het nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
  8. Genoeg gerust? Snijd de steak dan haaks op de draad aan en serveer.

TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.

Ingredienten

rundvlees 100%

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 601.92
Energie (kcal) 144
Vet (g) 5.1
Verzadigd vet (g) 2.5
Koolhydraten (g) 0
Suikers (g) 0
Vezels (g) 0
Eiwitten (g) 24.6
Zout (g) 0.08

Entrecote Black Angus NZL

Een heerlijk malse Entrecote van het Nieuw-Zeelandse Black Angus rund.

check-circle Dinsdag in huis

Smaakmakers

+ 3,99 | 100 gram kruidenboter Cafe de Paris
+ 5,99 | 200 ml Culinaire jus met rozemarijn
+ 5,99 | 100 gram Butchery's steak seasoning
+ 10,50 | 354 gram Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade

+ Sides (kies gewenste aantal in checkout)

+ 49,99 | 800 gram Black Tiger garnalen XXL [2-4 stuks]
+ 5,99 | 4x gratintaartje creamy cheese [100 gram per stuk]
+ 9,99 | 8x Haricots verts omwikkeld met Livarspek
  • check-circle check-circle Dinsdag in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Een heerlijk malse Entrecote van het Nieuw-Zeelandse Black Angus rund.

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Cattle Drive BBQ Dry Rub -strooibus 306g
14,50
check-circle Dinsdag in huis
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Croix Valley Garlic Barbecue Booster
9,95
check-circle Dinsdag in huis
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
10,50
check-circle Dinsdag in huis
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
10,50
check-circle Dinsdag in huis
Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
9,95
check-circle Dinsdag in huis
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
10,50
check-circle Dinsdag in huis
Holy smoke BBQ peppery steak seasoning Holy smoke BBQ peppery steak seasoning
13,49
check-circle Dinsdag in huis
Seasalt flakes
3,99
check-circle Dinsdag in huis

Altijd handig bij steaks

Aanmaakblokjes
17,95
check-circle Dinsdag in huis
Grill Team casserole
4,45
check-circle Dinsdag in huis
Smoking Chunks Beech Keij
9,95
check-circle Dinsdag in huis
Meest gekocht
Rib eye Black Angus USA Prime Rib eye Black Angus USDA Prime
check-circle Dinsdag in huis
26,99
Loaded Texas Brisket Loaded Texas Brisket
check-circle Dinsdag in huis
Normale prijs 12,99 10,39
Kreeftstaart Canada
check-circle Dinsdag in huis
39,99