A5 Wagyu entrecote met truffel paddenstoelen
Bereidingswijze
Bereidingswijze A5 BMS12 Wagyu entrecote
- Snijd de paddenstoelen door de helft en voeg hier de olijfolie, zout & peper, tijm en truffelpasta aan toe. Roer dit goed door zodat alles bedekt is.
- Steek de BBQ aan en wacht tot dat het vuur de juiste hitte heeft.
- Leg de paddenstoelen op het vuur en grill deze ongeveer 2 minuten aan elke kant. Of totdat ze mooi goudbruin zijn. Zet de paddenstoelen opzij en houd warm.
- Bestrooi de Wagyu met zout & peper (ik heb deze keer truffelzout gebruikt) en plaats op de hete grill. In dit geval is 2-3 minuten aan elke kant voldoende, maar binnenkort volgt een recept met een langzamere bereiding. Oók aan te raden bij Wagyu.
- Let op: je zult het vlees vaker moeten draaien door de hitte en het smeltende vet. Dus blijf er wel bij staan.
- Leg de paddenstoelen op de steak en laat deze zeker nog zo'n 4 minuten rusten.
- De steak zal prachtig medium rare zijn, de paddenstoelen vol smaak en jouw avond is perfect. Hier kun je nog wel even op teren, believe me!
ENJOY!