A5 Wagyu entrecote met truffel paddenstoelen

Bereidingswijze

 
Soms moet je gewoon jezelf eens even goed verwennen. De manier waarop ik [Jeremy] dat vaak doe is met een waanzinnige steak en er is nu eenmaal geen betere steak dan Kagoshima Selection A5 Japans Wagyu van The Butchery. Dit vlees is letterlijk 's werelds beste wagyu en dat is natuurlijk niet voor niets. Kijk heel even naar die prachtige marmering. Dit is the real Japanese deal en als je dan toch een Wagyu experience wilt hebben, doe het dan goed. Goedkoop gaat het namelijk toch nooit worden! Maak je ervaring dus zo bijzonder mogelijk! 
 
Grilled on an open flame, afgemaakt met truffelpaddenstoelen en geserveerd met een goed glas rode wijn. Serieus, wat kan een mens nog meer willen?

Bereidingswijze A5 BMS12 Wagyu entrecote  Wagyu entrecote

  • Snijd de paddenstoelen door de helft en voeg hier de olijfolie, zout & peper, tijm en truffelpasta aan toe. Roer dit goed door zodat alles bedekt is.
  • Steek de BBQ aan en wacht tot dat het vuur de juiste hitte heeft.
  • Leg de paddenstoelen op het vuur en grill deze ongeveer 2 minuten aan elke kant. Of totdat ze mooi goudbruin zijn. Zet de paddenstoelen opzij en houd warm.
  • Bestrooi de Wagyu met zout & peper (ik heb deze keer truffelzout gebruikt) en plaats op de hete grill. In dit geval is 2-3 minuten aan elke kant voldoende, maar binnenkort volgt een recept met een langzamere bereiding. Oók aan te raden bij Wagyu.
  • Let op: je zult het vlees vaker moeten draaien door de hitte en het smeltende vet. Dus blijf er wel bij staan.
  • Leg de paddenstoelen op de steak en laat deze zeker nog zo'n 4 minuten rusten.
  • De steak zal prachtig medium rare zijn, de paddenstoelen vol smaak en jouw avond is perfect. Hier kun je nog wel even op teren, believe me!

ENJOY!
Bekijk alle Japans Wagyu >>

 
Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept