Entrecote Black Angus USA (prime grade)
4 stars - based on 3 reviews

Wat is een Black Angus entrecote?

Black Angus entrecote is een heerlijke stevige steak met een volle smaak. In Amerika staat entrecote ook wel bekend als New York Strip of Striploin (een benaming die trouwens meer vanuit Canada komt). Letterlijk vertaald betekent entrecote 'tussen de ribben' en de steak wordt dan ook gesneden van de dunne lende, inclusief een klein vetrandje. Het vlees is wat steviger van structuur dan bijvoorbeeld een tournedos en heeft dus meer bite, maar óók meer smaak. Het vlees heeft een vetrandje, wat zorgt voor extra smaak. Bovendien zorgt het vet bij het bakken voor uitdrogen. Wat is dan black angus entrecote? Tja, dat is the real deal. Een supersmaakvolle entrecote van het USA Black Angus rund. 

Grainfed Black Angus entrecote

Met meer dan 15 verschillende soorten entrecote, is Butchery specialist in de mooiste rassen van over de hele wereld. Deze Black Angus entrecote – ofwel New York Strip - komt van graangevoerd Noord-Amerikaans Black Angus runderen. Rundvlees zoals rundvlees bedoeld is: natuurlijk en zonder kunstmatige toevoegingen. Veehouders van raszuiver Black Angus volgen de richtlijnen van ‘Non Hormone Treated Caddle’; een waarborg dat de dieren geen hormonen, preventieve antibiotica of dierlijke grondstoffen toegediend krijgen. De USA Black Angus runderen grazen op uitgestrekte weiden en krijgen enkel plantaardige voeding (voornamelijk gras, mais en granen), waardoor zij op natuurlijke en gezonde wijze groot worden gebracht. Kost wat tijd, maar dan heb je ook wat. Goede kwaliteit rundvlees vergt nu eenmaal een goede omgang met de dieren. Dat zit met een Black Angus entrecote wel snor! 

Liever een ander ras? We hebben voldoende keuze, dus neem vooral een kijkje!

 

 

Bereiding Black Angus entrecote

Een Black Angus entrecote/New York Strip haal je minimaal een uur van tevoren uit de koelkast. De entrecote leent zich bij uitstek voor grillen op de BBQ, want dit komt de rijke smaak alleen maar ten goede. Kies voor een dikke steak om uitdroging te voorkomen. Laat om diezelfde reden ook zeker het vetrandje zitten, óók als je niet van vet houdt. Wegsnijden kan altijd nog wel. Schroei de entrecote op het heetste deel van de BBQ aan beide kanten dicht, keer ze om met een tang en draai een kwartslag voor een mooie ruit. Niet meer dan drie keer overigens, want dan is het gedaan met je grillruit. Laat de entrecote op een minder heet deel van de BBQ doorgaren tot de gewenste cuisson. Een entrecote met een kerntemperatuur van 45-50 C is goed rood van binnen, 58C is medium-rood, 63 C is medium. Alles daarboven komt dit vlees niet ten goede.  (Lees: doodzonde!). Entrecote wordt simpelweg taai als je het te ver doorbakt.

Bestrooi het vlees pas vlak voor serveren met zeezout en grof gemalen peper.

 

De Ribeye is voor mij een stuk beter maar daar betaal je ook voor al met al zeker een goede steak.
Review door |
Super entrecote! komt kwa kwaliteit bijna in de buurt van aus wagyu
Review door |
Goed stuk vlees, lekker mals. Perfect om dagelijks lekker vlug te kunnen bakken als snack. Goede prijs-kwaliteit verhouding.
Review door |

Write Your Review

Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account

Entrecote Black Angus USA (prime grade)
4 stars - based on 3 reviews

Schrijf een review
Entrecote / New York strip van certified USA Black Angus. Heerlijk stevige steak met een volle smaak.

check-circle Morgen in huis
  • check-circle check-circle Morgen in huis of kies zelf je leverdag.
  • check-circle check-circle Vanaf € 75,- GRATIS verzending.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt