JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in jouw browser. Zet Javascript aan in je browser voor de beste ervaring op onze site.
Butchery's Gourmet DeLuxe
5x Goud voor Butchery’s rookworst!
Klassiek broodje hamburger
Butchery Club Shop
Double Beefcoins
trash
Verzending: Gratis
Verzending: € 12,95 (8,95 vanaf €50)
Korting: -
Subtotaal:
Checkout using your account
Checkout as a new customer
Creating an account has many benefits:
Meten is weten als het gaat om de juiste cuisson van een steak en tegenwoordig heb je daar de meest uitgebreide kernthermometers voor.
Rare
50-52
Medium rare
55-58
Medium
60-63
Medium well
65-67
Well done
70 en hoger
Grillen: 2min. per cm dikte Bakken: 2min. per cm dikteWokken: 2 minuten in reepjesOven: aanbakken dan op 80C tot kernSous vide: 2 uur op 52C
Het gewicht is uiteraard afhankelijk van de gelegenheid en wat voor type eter je bent. Hieronder een indicatie.
DinerDe steak te zien op de foto is 500 gram, als dit stuk vlees het hoofdbestanddeel vlees is dan hebben vrouwen vaak genoeg aan een 250-300 gram pp, mannen lusten een groter stuk: 400 gram+
Lunch // Biefstuk brood Ook hangt het er vanaf wat je erbij eet, is het alleen een sneetje witbrood? Neem dan een hoger gewicht. Maak je er friet en groente bij dan kun je weer wat minder nemen.
Steak to shareAls je met z’n tweeën of drieën bent, dan kun je ook kiezen voor een groter gewicht 500g+ zodat je de steak aan 1 stuk bakt en trancheert (aan plakjes snijdt). Je kunt hem dan in het midden van de tafel zetten. Altijd goed!
BBQIs de ribeye onderdeel van een BBQ menu en ga je meerdere vleesgerechten bereiden? Ga dan uit van 100g per persoon, pak dan een groter gewicht, trancheer en zet midden op tafel. Dus als je met zijn vieren bent dan volstaat een ribeye van 400 gram+
Rib eye grillen
Je kunt eenvoudig de dikte van je steak opmeten. De regel hierbij is: 2 minuten per cm dikte per kant. Is je steak dus 3cm dik? Grill dan in totaal 6 minuten op hoog vuur, dit betekent rondom grillen dus beide zijden.
Ribeye bakken
Ook hier geldt 2 minuten per centimeter dikte per kant. Bakken in de koekenpan heeft als voordeel dat je een lekkere jus overhoudt. Doe daarom altijd eerst een dikke scheut bakolie in de pan en bak de ribeye bruin. Zet het vuur lager en doe er een royale klont roomboter bij in. Voeg dan kruiden naar smaak toe zoals rozemarijn, knoflook of oregano. Schep de jus en kruiden en Arroseer regelmatig totdat de juiste kerntemperatuur bereikt is.
TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.
Ribeye wokken
Snij de het vlees aan reepjes en bak het even kort tot bruin aan de buitenkant. Haal het vlees uit de pan en bak eventueel de groente. Als dat goed is voeg vlees en saus toe. Even doorwarmen en voila
Ribeye in de oven
Bak de biefstuk op zeer hoog vuur aan (eerst weer met olie en daarna boter toevoegen). Doe alles in een ovenschaal en warm de biefstuk door tot 54C. de biefstuk hoeft nu niet meer te rusten.
Ribeye sous vide garen
Hier is eigenlijk geen uitleg bij nodig. Stel de sous vide stick in op 3 uur en een temperatuur van 52C. Haal vervolgens het vlees uit de verpakking en dep droog. Daarna kort en heet grillen of bakken totdat de buitenkanten bruin zijn. Even laten rusten en ready to slice.
Geen zin om al die tekst te lezen, maar liever kijken naar het echte werk? Chef Ruben Meijboom laat in slechts 2 minuten zien hoe je een mooie rib-eye op tafel zet.
Ribeye als hoofdgerecht
Kleine eter: 250 gram Grote eter: 250-400g gram Carnivoor: 400-600 gram
Ribeye to share for 2 Kleine eter: 400-500 gram Grote eter: 600-800g gram Carnivoor: No Share BBQ met meerdere vleessoorten [share] Kleine eter: 75 gram Grote eter: 150 gram Carnivoor: 200 gram