BBQ Entrecote met tomatenboter

Bereidingswijze

Entrecote... het is misschien wel één van de meest gegeten steaks en heerlijk op de BBQ. Het vlees heeft een goede bite en de vetrand aan de buitenkant geeft lekker veel smaak af. Hier een recept van BBQ Junkie met tomatenboter. 

Bereiding entrecote met tomatenboter

Neem een mengkom en doe hier de boter, peterselie, bieslook en olijfolie in. Snijd de teen knoflook goed fijn en voeg toe. Snijd daarna de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en voeg ook toe. Voeg tot slot wat versgemalen peper en wat grof zout toe en meng alles goed door elkaar.

Neem nu een stuk vershoudfolie en schep hier de tomatenboter op. Vouw vervolgens het vershoudfolie over de boter en rol op tot een rolletje boter. Knoop dit dicht en leg in de koeling om op te stijven.

Entrecote op de BBQ

Steek nu de BBQ aan en ga daarbij eerst voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 120 graden. Haal de entrecotes uit de verpakking. Dep rondom droog en bestrooi vervolgens met versgemalen zwarte peper en grof zeezout.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de entrecotes dan op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Heb je een kernthermometer en een probe aan een draad? Steek deze dan eerst nog even in het vlees.

Gaar de entrecotes nu rustig tot een kerntemperatuur van 48 graden. Is die temperatuur bereikt? Dan mag het vlees even van de BBQ.

Maak de BBQ nu gereed voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 230 graden. Is de BBQ bereed? Gril het vlees dan rondom af, tot het een kerntemperatuur van 54 graden heeft.

Haal de entrecotes van de BBQ als ze klaar zijn en snijd ze op een snijplank in dunne plakken. Haal vervolgens de tomatenboter uit de koeling en haal uit het folie. Snijd de boter in plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Leg deze op de entrecotes en serveer vervolgens direct. 

ENJOY!
Bekijk alle entrecote >>

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept