The Butchery maakt gebruik van Cookies om de site te kunnen blijven optimaliseren en jou een fijne gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te maken van onze website, stem je hier automatisch mee in.
Entrecote
Wat is een entrecote?
Letterlijk vertaald betekent entrecote 'tussen de ribben' en entrecote wordt dan ook gesneden uit de dunne lende van het rund, inclusief vetrandje. Entrecote is een heerlijke stevige steak met een volle smaak. In Amerika staat entrecote ook wel bekend als New York Strip, strip steak of Striploin (een benaming die overigens meer vanuit Canada komt) en hier kennen we dit vlees ook wel als lendebiefstuk. Net als de tournedos, zit een entrecôte onder de t-bone, maar dan aan de andere kant. Het vlees is steviger van structuur dan de tournedos en heeft wat meer bite, maar óók meer smaak. Het vetrandje dat de entrecote kenmerkt, draagt zéker bij aan die volle smaak. Bovendien zorgt datzelfde randje ervoor dat het vlees niet uitdroogt bij het bakken. Je kunt het vlees ook heel goed op zijn eigen vetrandje bakken. Hoe dan ook: een entrecote is een stoere steak die over het algemeen goed in de maak valt bij steaklovers!
Bereiding entrecote bakken
Houd je niet van vet? Snijd het vetrandje dan pas weg na de bereiding! Zoals gezegd geeft dit vet veel smaak af en zorgt het ervoor dat je entrecote niet uitdroogt. Een entrecote wordt vaak medium gegeten en heeft van zichzelf niet zoveel nodig. Haal het vlees op tijd uit de koeling en laat rustig op kamertemperatuur komen. Maal er wat versgemalen zwarte peper overheen en laat in de tussentijd wat boter of olie heet worden in een koekenpan. Houd bij het bakken ongeveer een minuut per centimeter per kant aan. Gemiddeld is een entrecote zo’n 2 centimeter dik en dat betekent dus ongeveer 2 minuten per kant voor medium rare. Als je het écht precies wil doen, kun je een kernthermometer gebruiken, Een kerntemperatuur van ongeveer 55 graden is perfect. Laat je entrecôte vervolgens nog 5 tot 10 minuten rusten onder aluminiumfolie, zodat het vlees zijn vocht behoudt. Maak af met wat zeezout (liefst seasalt flakes, die smelten zo lekker op je tong) en je hebt een heerlijke stoere steak!
Onze chef Ruben Meijboom legt het in onderstaande video in een notendop voor je uit.
Entrecote kopen online?
Een entrecote kopen online ver-van-je-bed-show? Helemaal niet juist! Online vind je veel eenvoudiger wat je zoekt. Je kunt kiezen op ras, op gewicht, op herkomst… Een entrecote eet je bij voorkeur van een authentiek rundvleesras zoals Black Angus USA, Aberdeen Angus Uruguay, Hereford Argentinië, Wagyu, Rubia Gallega of Blonde d’Aquitaine en online kun je specifiek zoeken. Wij leveren van maandag t/m vrijdag tussen 17.00 – 22.00. Je kiest zelf je leverdag en als je je entrecote voor 10.00 bestelt, kun hem dezelfde avond nog in huis hebben. Quickfrozen, dus met optimaal kwaliteitsbehoud. Entrecote bestellen online is dus een fluitje van een cent.
Online entrecote kopen
Hereford, Wagyu, Rubia Gallega, Black Angus USA, Simmentaler of Aberdeen Angus: online entrecote kopen maakt de keuze reuze. Bovendien geeft The Butchery een 100% Dierenwelzijn garantie. Ook wel lekker!
Entrecote wordt gesneden van de dunne lende, inclusief vetrandje en staat in Amerika ook wel op de kaart als New york Strip. Entrecote heeft wat meer bite dan bijvoorbeeld een tournedos, maar - mede dankzij het randje vet - ook zéker meer smaak. Bovendien zorgt dat vetrandje ervoor dat het vlees niet uitdroogt bij de bereiding.
Entrecote vers aan huis
Online entrecote kopen is simpel. Kies je favoriete vleesras, plaats je bestelling en wij zorgen dat 'ie supervers quickfrozen - met behoud van smaak, structuur en voedingsstoffen - bij je wordt thuisbezorgd! Voor 10.00 besteld, zelfde avond in huis!