Ree goulashvlees

Ree goulashvlees
Ree goulashvlees is gemaakt om langzaam te garen. Tijdens het stoven wordt het vlees steeds zachter en voller van smaak. De milde wildtoon komt mooi naar voren zonder te overheersen, waardoor het goed past bij stoofgerechten met ui, wortel en een scheut rode wijn. Een gerecht dat weinig nodig heeft om indruk te maken, zolang je het de tijd geeft.
Wat is ree goulashvlees
Het vlees komt van reeën die vrij leven in de natuur. Dat zorgt voor een mager stuk vlees met een fijne structuur en een lichte wildsmaak. Ree is iets zachter dan hert, maar behoudt die kenmerkende diepte die wild zo bijzonder maakt. Tijdens het sudderen neemt het vlees de smaken van de saus mooi op en blijft het mals en sappig. Ideaal voor wie houdt van een stoof met karakter, maar dan iets subtieler van toon.
Ree goulashvlees bestellen
Bij The Butchery bestel je ree goulashvlees eenvoudig online. Onze meesterslagers snijden elk stuk met zorg voor de juiste verhouding tussen vlees en vet. Bestel je voor 11.00 uur, dan heb je het dezelfde avond nog in huis (in Nederland en België). Liever een ander bezorgmoment? Geen probleem, je kiest zelf wat jou het beste uitkomt! Het vlees wordt vacuümverpakt en flashfrozen geleverd, zodat de kwaliteit optimaal behouden blijft.
HET BEREIDEN VAN REE GOULASHVLEES
Het bereiden van ree goulashvlees vraagt wat tijd en aandacht, maar het resultaat is het meer dan waard. Het vlees is van nature mager en fijn van structuur, waardoor het zich perfect leent voor een zachte, volle stoof. Volg deze stappen voor een smaakvol en mals resultaat:
Voorbereiding
Laat het vlees langzaam ontdooien in de koelkast en breng het vervolgens op kamertemperatuur. Dep de stukken goed droog met keukenpapier, zodat ze straks mooi kunnen kleuren in de pan. Bestrooi het vlees daarna licht met bloem; dit helpt om straks een volle, gebonden saus te krijgen.
Aanbraden
Verhit een ruime braadpan met een klont boter of een scheut olie. Bestrooi het vlees met zout en peper en braad het op middelhoog vuur rondom bruin. Haal het vlees daarna even uit de pan.
Aromaten en kruiden
Fruit in het achtergebleven vet een fijngesneden sjalot, wortel en bleekselderij. Voeg vervolgens een gekneusd teentje knoflook, een takje tijm, een laurierblad en een snuf paprikapoeder toe. Laat dit kort meebakken, zodat de smaken goed vrijkomen.
Blussen en stoven
Blus de pan af met een scheut rode wijn of port en laat de alcohol kort verdampen. Voeg daarna een rijke wildfond of bouillon toe en leg het vlees terug in de pan. Laat de stoof op laag vuur zachtjes garen of zet de pan in een voorverwarmde oven op 130 °C tot het vlees mooi zacht is geworden.
Ingredienten
reeVoedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | 510 |
| Energie (kcal) | 122 |
| Vet (g) | 3.6 |
| Verzadigd vet (g) | 2.1 |
| Koolhydraten (g) | 0.0 |
| Suikers (g) | 0.0 |
| Vezels (g) | 0.0 |
| Eiwitten (g) | 22.4 |
| Zout (g) | 0.20 |
Ree goulashvlees
+ Sauzen en jus
+ Sides (KIES GEWENSTE AANTAL IN CHECKOUT)
- Morgen in huis of kies zelf je leverdag
- Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
- Flash-frozen en vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
-
Voedingswaarde
-
Reviews
Ree goulashvlees
Ree goulashvlees is gemaakt om langzaam te garen. Tijdens het stoven wordt het vlees steeds zachter en voller van smaak. De milde wildtoon komt mooi naar voren zonder te overheersen, waardoor het goed past bij stoofgerechten met ui, wortel en een scheut rode wijn. Een gerecht dat weinig nodig heeft om indruk te maken, zolang je het de tijd geeft.
Wat is ree goulashvlees
Het vlees komt van reeën die vrij leven in de natuur. Dat zorgt voor een mager stuk vlees met een fijne structuur en een lichte wildsmaak. Ree is iets zachter dan hert, maar behoudt die kenmerkende diepte die wild zo bijzonder maakt. Tijdens het sudderen neemt het vlees de smaken van de saus mooi op en blijft het mals en sappig. Ideaal voor wie houdt van een stoof met karakter, maar dan iets subtieler van toon.
Ree goulashvlees bestellen
Bij The Butchery bestel je ree goulashvlees eenvoudig online. Onze meesterslagers snijden elk stuk met zorg voor de juiste verhouding tussen vlees en vet. Bestel je voor 11.00 uur, dan heb je het dezelfde avond nog in huis (in Nederland en België). Liever een ander bezorgmoment? Geen probleem, je kiest zelf wat jou het beste uitkomt! Het vlees wordt vacuümverpakt en flashfrozen geleverd, zodat de kwaliteit optimaal behouden blijft.
HET BEREIDEN VAN REE GOULASHVLEES
Het bereiden van ree goulashvlees vraagt wat tijd en aandacht, maar het resultaat is het meer dan waard. Het vlees is van nature mager en fijn van structuur, waardoor het zich perfect leent voor een zachte, volle stoof. Volg deze stappen voor een smaakvol en mals resultaat:
Voorbereiding
Laat het vlees langzaam ontdooien in de koelkast en breng het vervolgens op kamertemperatuur. Dep de stukken goed droog met keukenpapier, zodat ze straks mooi kunnen kleuren in de pan. Bestrooi het vlees daarna licht met bloem; dit helpt om straks een volle, gebonden saus te krijgen.
Aanbraden
Verhit een ruime braadpan met een klont boter of een scheut olie. Bestrooi het vlees met zout en peper en braad het op middelhoog vuur rondom bruin. Haal het vlees daarna even uit de pan.
Aromaten en kruiden
Fruit in het achtergebleven vet een fijngesneden sjalot, wortel en bleekselderij. Voeg vervolgens een gekneusd teentje knoflook, een takje tijm, een laurierblad en een snuf paprikapoeder toe. Laat dit kort meebakken, zodat de smaken goed vrijkomen.
Blussen en stoven
Blus de pan af met een scheut rode wijn of port en laat de alcohol kort verdampen. Voeg daarna een rijke wildfond of bouillon toe en leg het vlees terug in de pan. Laat de stoof op laag vuur zachtjes garen of zet de pan in een voorverwarmde oven op 130 °C tot het vlees mooi zacht is geworden.
Ingredienten
reeVoedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | 510 |
| Energie (kcal) | 122 |
| Vet (g) | 3.6 |
| Verzadigd vet (g) | 2.1 |
| Koolhydraten (g) | 0.0 |
| Suikers (g) | 0.0 |
| Vezels (g) | 0.0 |
| Eiwitten (g) | 22.4 |
| Zout (g) | 0.20 |
