Wildstoof van ree en konijn

Ingredienten

500 gram reegoulash 2 konijnenbouten 300 gram aardappelen 200 gram gepelde zilveruitjes 200 gram kastanjechampignons 200 gram sperziebonen, gehalveerd 200 gram spekblokjes 250 gram wortel in plakjes 1 ui, fijngehakt 1 teen knoflook, fijngehakt 300 ml rode wijn 400 ml wildfond 1 eetlepel tomatenpuree 5 takjes tijm 2 laurierblaadjes 1 takje rozemarijn 40 gram roomboter 2 eetlepels bloem No Rubbish Frozen Joy Rub

Bereidingswijze

Ik (Robert van Dijk van @vurigekolen) wil niet overdrijven, maar dit is oprecht een stoofgerecht dat je moet proberen. Forest Harmony stew noem ik 'm, maar het is dus een stoofschotel van reegoulash en konijnenbouten. Ik maakte het gerecht in de Dutch Oven, maar voel je vrij om een goede braadpan te gebruiken natuurlijk... Let's Go!
 
wildstoof

Bereidingswijze wildstoof

Bind de laurier, rozemarijn en tijm samen met een dun touwtje.
Verhit 10 gram roomboter in de Dutch oven en bak de spekblokjes tot ze knapperig zijn. Haal ze uit de pan en zet even apart.
 
Meng de bloem en een eetlepel Frozen Joy Rub door de reegoulash en bak het vlees in de Dutch oven rondom even aan.
Zet ook vlees even apart.
 
Strooi wat Frozen Joy Rub over de konijnenbouten en grill kort boven de kolen zodat ze een kleurtje krijgen. Leg de konijnenbouten apart. Voeg de overige roomboter toe aan de pan en bak de ui en knoflook glazig.
 
Voeg nu de tomatenpuree, wildfond, wijn, kruiden, zilveruitjes, wortel, aardappelen en al het vlees toe. Zet het vuur niet te hoog en laat het zachtjes pruttelen.
Wild Stoof
 
Haal na 1,5 uur de konijnenbouten uit de pan. Pluk het vlees van de botjes en doe het vlees terug in de pan. Voeg ook de sperziebonen en kastanjechampignons toe en laat het geheel nog 30 minuten pruttelen.
 
Serveer de stoof met aardappelpuree, rijst of versgebakken brood.

wildstoof
 
ENJOY!