Ovengeroosterde Porchetta met crispy crackling
Bereidingswijze
Ja ja, het is alweer bijna kerst. Tussen alle drukte, gezelligheid en kerstmuziek door moet er ook nog lekker gegeten worden. Ik ben groot fan van het klaarmaken van een mooi groot stuk vlees voor kerst. Maar een groot stuk vlees bereiden voor familie en vrienden is eigenlijk leuk voor elk moment van het jaar.
Bereidingswijze oven roasted Porchetta
- Haal de Porchetta een paar dagen van te voren uit de vriezer zodat er genoeg tijd is om te ontdooien. Laatste wat je wilt is een bevroren stuk varken!
- Dep de huid goed droog met een doek.
- Bestrooi de huid volledig met fijn tafelzout. Elke millimeter moet bedekt zijn, als je een stuk mist dan wordt het niet krokant.
- Je denkt waarschijnlijk, “damn, dit is ECHT een hoop zout” trust me... komt goed
- Plaats de Porchetta onafgedekt in de koelkast, het liefst op een verhoging zodat er ook lucht onder kan circuleren. De koelkast zal helpen met het drogen van de huid. Laat dit minimaal 24 uur inwerken.
- Verwarm de volgende dag oven voor op 200C
- Haal de Porchetta uit de koelkast, gebruik eventueel een handdoek om de resten zout er af te poetsen.
- Smeer de huid in met een dunne laag zonnebloem olie. Dit helpt met de kleur.
- En bestrooi opnieuw volledig in de zout. Plaats in de oven op 200C voor de eerste 30 min. Daarna 2 uur op 160C.
- Je zal zien dat de huid gaat blaren en luchtig gaat worden.
- Het laatste half uur op 250C om het nog extra crispy te maken. Laat een half uur afgedekt rusten en geniet van die waanzinnige crunch!