JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in jouw browser. Zet Javascript aan in je browser voor de beste ervaring op onze site.
Butchery's Gourmet DeLuxe
5x Goud voor Butchery’s rookworst!
Crispy rijstkoekjes met Wagyu longhaas, avocado en Furikake
Butchery Club Shop
Double Beefcoins
trash
Verzending: Gratis
Verzending: € 12,95 (8,95 vanaf €50)
Korting: -
Subtotaal:
Checkout using your account
Checkout as a new customer
Creating an account has many benefits:
Een flank steak van het Amerikaanse black angus rund, ook wel bavette flanchette genoemd. Het is een enorm smaakvol stuk vlees met een sterke bite die erg geliefd is door zijn goede smaak en enorme sappigheid.
Een flank steak staat in Nederland ook wel bekend als vanglap. Het is afkomstig van de buikspieren van de koe, net onder de ribben. Het is een spier die erg veel wordt gebruikt door de koe en heeft daarom een flinke bite en een grove structuur. Het is een erg geliefd stuk door zijn rijke smaak en sappigheid. Het intramusculaire vet van de Black Angus variant versterkt dit al helemaal!
Black Angus staat bekend om zijn perfect verdeelde vet, wat het vlees heerlijk sappig maakt. Mooi doorregen en daardoor supermals. Kenners noemen Black Angus USA dan ook vaak het perfecte vlees voor een goede flank steak. Flank steak is een stoer stuk vlees met een grove draad. Door de mooie vetverdeling van het Black Angus vlees is het toch erg mals en sappig. De Amerikaanse runderen worden vaak in de eerste jaren van hun leven op gras gevoerd en later gaan ze over op een graandieet. Dit dieet draagt bij aan de vetopbouw en de zoete, volle smaak van het vlees. De koeien grazen op ruime, uitgestrekte weiden en worden op een natuurlijke manier grootgebracht. Dit proces kost veel tijd, maar je proeft het zeker weten terug in de kwaliteit van het vlees.
Deze Flank steak komt van het Amerikaanse Nebraska Prime, wat volgens vele de crème de la crème is van het rundvlees. Het is een natuurlijk product en vrij van kunstmatige toevoegingen. De veehouders die raszuiver Black Angus rundvlees houden volgen de richtlijnen van ‘Non Hormone Treated Caddle’. Dit is een waarborg dat de dieren geen hormonen, preventieve antibiotica of dierlijke grondstoffen toegediend krijgen. Goede kwaliteit rundvlees krijg je van goede omgang met de dieren en dat zit bij de Black Angus Flank steak wel goed!
Als je een Black Angus flank steak wilt proberen ben je bij The Butchery aan het juiste adres. Alle stukken vlees worden door onze Meesterslagers tripple trimmed voor de juiste verhoudingen tussen vlees en vet, wat zorgt voor de optimale kwaliteit. Bestellen bij The Butchery is erg eenvoudig. Als je vóór 11.00 uur besteld heb je de bestelling dezelfde avond nog in huis (in Nederland & België), echter kun je zelf ook een ander levermoment kiezen als dit jou beter uitkomt! We leveren quickfrozen en vacuümverpakt, zodat alles perfect blijft tijdens het transport.
Flank steak is prachtig om in z'n geheel te bereiden. Per persoon kun je ongeveer onderstaande gewichten aanhouden.
Flanks steak als hoofdgerecht
Normale eter: 150-200 gramGrote eter: 250-400g gramCarnivoor: 400+ gram
Flank steak to share for 2
Normale eter: 400 gramGrote eter: 500+ gramCarnivoor: No Share
BBQ met meerdere vleessoorten [share]
Kleine eter: 75 gramGrote eter: 150 gramCarnivoor: 200 gram