Dry aged rib eye Blonde d'Aquitaine

DRY AGED RIB EYE BLONDE D'AQUITAINE
Een dry-aged rib eye wordt vaak geprezen als een echte luxe keuze voor vleesliefhebbers vanwege zijn balans van smaak, textuur en veelzijdigheid. De koeien worden met zorg geselecteerd voor de beste kwaliteit. Een echte unieke ervaring!
WAT IS EEN DRY AGED RIB EYE?
Een ribeye is een van de meest geliefde en smaakvolle stukken rundvlees, dat afkomstig is uit het ribgedeelte van het rund. Een rib eye heeft een hoge mate van vetmarmering wat zorgt voor een volle, sappige smaak en malsheid tijdens het bereiden. Deze rib eye is dry aged, wat betekent dat het vlees gecontroleerd is gerijpt in een speciale omgeving met een constante temperatuur en luchtstroom. Dit proces zorgt ervoor dat de natuurlijke enzymen in het vlees worden afgebroken, waardoor het vlees nog malser wordt en een geconcentreerde smaak krijgt. Het zal je rib eye veranderen in een nog unieker stuk vlees!
RIB EYE VAN BLONDE D’AQUITAINE
Deze rib eye komt van Blonde d’Aupuitaine runderen die door mijn vader worden geselecteerd bij boeren uit de regio met wie we al jaren een vertrouwde en goede band en samenwerking hebben. Deze boeren hebben geen vleesschandalen, maar heerlijk en eerlijk vlees. In de zomer grazen de dieren in uitgestrekte natuurgebieden, waar ze genieten van een gevarieerd dieet dat bestaat uit vers gras, Lucerne (een luxe grassoort met een hoge voedingswaarde), mais, granen, aardappelen en vitamines en mineralen als dagelijkse aanvulling. De koeien worden met veel zorg en toewijding verzorgd en hebben enorm veel ruimte om in alle rust te grazen.
BESTEL DRY AGED RIB EYE BLONDE D'AQUITAINE ONLINE BESTELLEN?
Voor het bestellen van dry aged rib eye van Blonde d’Aupuitaine ben je bij The Butchery op de juiste plek. Al ons vlees wordt met zorg door onze meesterslagers getrimd voor de perfecte verhouding tussen vet en vlees, wat zorgt voor optimale kwaliteit en een perfecte smaak en structuur. Bestellen is erg makkelijk: vandaag voor 11 uur besteld is dezelfde avond nog in huis (in Nederland en België). Komt dat niet gunstig uit? Geen probleem, je kan zelf gemakkelijk bepalen welk bezorgmoment jou het beste schikt! Ons vlees wordt vacuümverpakt en quickfrozen bezorgt, zodat de kwaliteit optimaal behouden blijft.
- Haal de ribeye op tijd (minstens een uur van tevoren) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
- Dep het vlees met een keukenpapiertje goed droog.
- Zet een pan op het vuur en voeg een flinke klont boter of olijfolie en verse kruiden toe.
- Laat de pan goed heet worden, zodra de pan goed heet is, kan de steak in de pan.
- Bak de ribeye 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een ribeye van 2 centimeter hebt bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
- Schep tijdens het bakken van de ribeye het vleesvocht en de verse kruiden over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
- Haal de ribeye uit de pan en laat het nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
- Maak af met grof zeezout en peper en snijd haaks op de draad aan.
TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.
Ingredienten
rundvlees 100%Voedingswaarde
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 710.60 |
Energie (kcal) | 170.00 |
Vet (g) | 9.30 |
Verzadigd vet (g) | 4.50 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 21.50 |
Zout (g) | 0.08 |
Dry aged rib eye Blonde d'Aquitaine
Schrijf een review
Dry aged rib eye Blonde d'Aquitaine
- Delivery on Maandag of kies zelf je leverdag
- Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
- Quickfrozen en Vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
- Haal de ribeye op tijd (minstens een uur van tevoren) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
- Dep het vlees met een keukenpapiertje goed droog.
- Zet een pan op het vuur en voeg een flinke klont boter of olijfolie en verse kruiden toe.
- Laat de pan goed heet worden, zodra de pan goed heet is, kan de steak in de pan.
- Bak de ribeye 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een ribeye van 2 centimeter hebt bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
- Schep tijdens het bakken van de ribeye het vleesvocht en de verse kruiden over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
- Haal de ribeye uit de pan en laat het nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
- Maak af met grof zeezout en peper en snijd haaks op de draad aan.
-
Voedingswaarde
DRY AGED RIB EYE BLONDE D'AQUITAINE
Een dry-aged rib eye wordt vaak geprezen als een echte luxe keuze voor vleesliefhebbers vanwege zijn balans van smaak, textuur en veelzijdigheid. De koeien worden met zorg geselecteerd voor de beste kwaliteit. Een echte unieke ervaring!
WAT IS EEN DRY AGED RIB EYE?
Een ribeye is een van de meest geliefde en smaakvolle stukken rundvlees, dat afkomstig is uit het ribgedeelte van het rund. Een rib eye heeft een hoge mate van vetmarmering wat zorgt voor een volle, sappige smaak en malsheid tijdens het bereiden. Deze rib eye is dry aged, wat betekent dat het vlees gecontroleerd is gerijpt in een speciale omgeving met een constante temperatuur en luchtstroom. Dit proces zorgt ervoor dat de natuurlijke enzymen in het vlees worden afgebroken, waardoor het vlees nog malser wordt en een geconcentreerde smaak krijgt. Het zal je rib eye veranderen in een nog unieker stuk vlees!
RIB EYE VAN BLONDE D’AQUITAINE
Deze rib eye komt van Blonde d’Aupuitaine runderen die door mijn vader worden geselecteerd bij boeren uit de regio met wie we al jaren een vertrouwde en goede band en samenwerking hebben. Deze boeren hebben geen vleesschandalen, maar heerlijk en eerlijk vlees. In de zomer grazen de dieren in uitgestrekte natuurgebieden, waar ze genieten van een gevarieerd dieet dat bestaat uit vers gras, Lucerne (een luxe grassoort met een hoge voedingswaarde), mais, granen, aardappelen en vitamines en mineralen als dagelijkse aanvulling. De koeien worden met veel zorg en toewijding verzorgd en hebben enorm veel ruimte om in alle rust te grazen.
BESTEL DRY AGED RIB EYE BLONDE D'AQUITAINE ONLINE BESTELLEN?
Voor het bestellen van dry aged rib eye van Blonde d’Aupuitaine ben je bij The Butchery op de juiste plek. Al ons vlees wordt met zorg door onze meesterslagers getrimd voor de perfecte verhouding tussen vet en vlees, wat zorgt voor optimale kwaliteit en een perfecte smaak en structuur. Bestellen is erg makkelijk: vandaag voor 11 uur besteld is dezelfde avond nog in huis (in Nederland en België). Komt dat niet gunstig uit? Geen probleem, je kan zelf gemakkelijk bepalen welk bezorgmoment jou het beste schikt! Ons vlees wordt vacuümverpakt en quickfrozen bezorgt, zodat de kwaliteit optimaal behouden blijft.
TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.
Ingredienten
rundvlees 100%Voedingswaarde
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 710.60 |
Energie (kcal) | 170.00 |
Vet (g) | 9.30 |
Verzadigd vet (g) | 4.50 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 21.50 |
Zout (g) | 0.08 |
