JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in jouw browser. Zet Javascript aan in je browser voor de beste ervaring op onze site.
Butchery's Gourmet DeLuxe
5x Goud voor Butchery’s rookworst!
Pappardelle met bavette en wortel in mosterdsaus
Butchery Club Shop
Double Beefcoins
trash
Verzending: Gratis
Verzending: € 12,95 (8,95 vanaf €50)
Korting: -
Subtotaal:
Checkout using your account
Checkout as a new customer
Creating an account has many benefits:
Speciaal voor Butchery club members: Simmentaler rundergehakt 500gram voor je gespaarde beefcoins.
Gehakt is een veelzijdig ingrediënt dat in talloze gerechten gebruikt kan worden. Eén bereidingswijze is dus lastig. Of je nu gehaktballen, hamburgers of een gehaktsaus maakt: hieronder vind je handige tips en tricks voor het bereiden van gehakt, zodat je altijd een smaakvol en sappig resultaat krijgt!
De bereiding begint met het kiezen van het juiste gehakt. Als je kiest voor kwalitatief vlees, zal bijvoorbeeld het vochtverlies aanzienlijk minder zijn. Gehakt van mindere kwaliteit lijkt vaak goedkoop, maar door vochtverlies is dat vaak duurkoop. Eet dan liever minder vaak, maar beter vlees, zeggen wij altijd.
Afhankelijk van je gerecht kun je kiezen uit rundergehakt, half-om-half gehakt, kippengehakt of lamsgehakt. Let op het vetpercentage: mager gehakt, zoals deze Simmentaler rundergehakt, is ideaal voor een gezonde maaltijd, terwijl een hoger vetgehalte (bijvoorbeeld 15-20%) zorgt voor extra smaak en sappigheid. Voo gehaktballen kun je misschien beter kiezen voor een iets vettere variant, terwijl mager gehakt perfect is voor lichte sauzen of taco’s.
Haal het gehakt ongeveer 15-20 minuten voor bereiding uit de koelkast. Hierdoor komt het vlees op kamertemperatuur, wat ervoor zorgt dat het gelijkmatiger gaart. Gebruik bij voorkeur een houten of siliconen spatel om het gehakt te breken tijdens het bakken. Dit voorkomt dat het vlees te fijn wordt en zijn structuur verliest.
Gehakt heeft van zichzelf een milde smaak, dus kruiden en specerijen zijn essentieel. Voeg zout en peper toe net voor het bakken om te voorkomen dat het vlees vocht verliest. Afhankelijk van het gerecht kun je extra smaakmakers toevoegen, zoals knoflook, uien, komijn, paprikapoeder of Italiaanse kruiden. Voor een meer complexe smaak kun je ook verse kruiden zoals peterselie of tijm gebruiken. En als je het jezelf makkelijk wilt maken, heb je natuurlijk ook gewoon kant-en-klare gehaktkruiden in allerlei smaken.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een klein beetje olie of boter toe. Laat de pan goed heet worden voordat je het gehakt toevoegt. Hierdoor krijgt het gehakt direct een mooie bruine kleur en verliest het minder vocht. Voeg het gehakt toe aan de pan en bak het zonder te roeren voor de eerste paar minuten, zodat het vlees een korstje kan vormen. Gebruik vervolgens een (houten) spatel om het gehakt in kleinere stukjes te breken.
Blijf het gehakt bakken totdat het niet meer roze is en er geen rauwe stukken meer zichtbaar zijn. Dit duurt doorgaans 5-10 minuten, afhankelijk van de hoeveelheid en het soort gehakt.
Wil je een lekkere gehaktbal maken van rundergehakt? Onze chef Ruben laat zien hoe je een lekker balletje op tafel zet. Kan niet misgaan: zo zet je heerlijke gehaktballen op tafel.
Rundergehakt leent zich ook perfect voor het maken van smashburgers. Daar staan verschillende recepten van online dus kan niet misgaan. Wat denk je bijvoorbeeld van:
Stuk voor stuk heerlijke gerechten en allemaal supereasy klaar te maken.