Wilde eendenboutjes

EENDENBOUTJES VAN WILDE EEND
Wilde eendenboutjes zijn de poten van wilde eenden. Ze worden erg gewaardeerd door velen door de rijke en intense wildsmaak. Wilde eenden hebben een actieve levensstijl, waardoor het vlees over het algemeen magerder en steviger is dan dat van een tamme eend. Dit zorgt er echter wel voor een zeer uitgesproken smaak die uitstekend geschikt is voor stoofgerechten en langzame bereidingen.
WAT MAAKT WILDE EENDENBOUTJES BIJZONDER?
De boutjes hebben een rijke, aromatische en uitgesproken wildsmaak. Het vetgehalte van de wilde boutjes is over het algemeen lager dan dat van tamme boutjes, waardoor ze vaak langzaam worden bereid om de vezels zachter te maken. Desondanks hebben wilde eenden nog steeds een smaakvolle vetlaag die tijdens het koken helpt om het vlees heerlijk sappig te houden. Wildvlees wordt over het algemeen als de gezondere keuze beschouwd door de meeste mensen. Dit komt doordat de dieren in het wild leven en hierdoor alleen natuurlijk voedsel binnenkrijgen, wat dus vrij is van antibiotica en andere kunstmatige toevoegingen.
BEREIDEN VAN WILDE EENDENBOUTJES
Een van de meest klassieke manieren om eendenbout te bereiden is door ze te konfijten. Dit betekent dat je de boutjes langzaam gaart in hun eigen vet. Hierdoor blijft het vlees heerlijk sappig en krijgt het een enorm rijke smaak. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om de boutjes te stoven in bijvoorbeeld rode wijn en bouillon of om ze te roosteren. Combineer dit met een lekkere aardappelpuree en geroosterde groenten en je hebt een heerlijk gerecht op tafel staan!
WILDE EENDENBOUTJES ONLINE BESTELLEN?
Voor het bestellen van wilde eendenbouten ben je bij The Butchery aan het juiste adres. Alle stukken vlees worden door onze meesterslagers zorgvuldig gesneden voor de ideale balans tussen vet en vlees, wat resulteert in de beste smaak en structuur. Bestellen is enorm eenvoudig: plaats je bestelling voor 11.00 uur en je hebt het dezelfde avond nog in huis. Komt het bezorgmoment je toch niet helemaal goed uit? Geen probleem, je kiest wat jou het beste uitkomt! We leveren het vlees quickfrozen en vacuümverpakt, wat resulteert in optimaal behoud van kwaliteit tijdens het transport!
HET BEREIDEN VAN WILDE EENDENBOUTJES
Het bereiden van wilde eendenboutjes vraagt wat meer tijd dan bij een borst, maar met geduld wordt het vlees heerlijk mals en vol van smaak. De rijke, aardse tonen van wilde eend komen het mooist naar voren als je het rustig laat garen. Hier een aantal stappen waarmee je een heerlijke eendenbout klaarmaakt:
- Ontdooi de eendenboutjes langzaam in de koelkast en laat ze daarna op kamertemperatuur komen. Dep ze goed droog met keukenpapier, zo krijg je straks een mooie goudbruine korst.
- Kruid de boutjes royaal met zout en peper.
- Verwarm een scheut olijfolie met een klontje boter in een zware pan en bak de eendenboutjes rondom bruin op middelhoog vuur.
- Haal de boutjes uit de pan en fruit in het achtergebleven vet een fijngesneden sjalot, een teentje knoflook en eventueel wat wortel of bleekselderij.
- Voeg daarna een laurierblad en een stukje sinaasappelschil toe en blus af met een scheut rode wijn of port.
- Leg de boutjes terug in de pan, voeg wat wildfond of bouillon toe tot ze bijna onder staan en laat ze rustig stoven op laag vuur. Na ongeveer anderhalf tot twee uur zijn de boutjes botermals en vol van smaak.
- Haal ze uit de pan en laat het vocht eventueel wat inkoken tot een geconcentreerde jus. Schep die over het vlees bij het serveren, dat maakt het helemaal af.
Het duurt even, maar het resultaat is heerlijk. Succes!
Ingredienten
eendVoedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | 940 |
| Energie (kcal) | 225 |
| Vet (g) | 17.2 |
| Verzadigd vet (g) | 7.5 |
| Koolhydraten (g) | 0.0 |
| Suikers (g) | 0.0 |
| Vezels (g) | 0.0 |
| Eiwitten (g) | 18.1 |
| Zout (g) | 0.00 |
Wilde eendenboutjes
+ Lekker makkelijk
+ Altijd lekker
- Maandag in huis of kies zelf je leverdag
- Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
- Flash-frozen en vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
- Ontdooi de eendenboutjes langzaam in de koelkast en laat ze daarna op kamertemperatuur komen. Dep ze goed droog met keukenpapier, zo krijg je straks een mooie goudbruine korst.
- Kruid de boutjes royaal met zout en peper.
- Verwarm een scheut olijfolie met een klontje boter in een zware pan en bak de eendenboutjes rondom bruin op middelhoog vuur.
- Haal de boutjes uit de pan en fruit in het achtergebleven vet een fijngesneden sjalot, een teentje knoflook en eventueel wat wortel of bleekselderij.
- Voeg daarna een laurierblad en een stukje sinaasappelschil toe en blus af met een scheut rode wijn of port.
- Leg de boutjes terug in de pan, voeg wat wildfond of bouillon toe tot ze bijna onder staan en laat ze rustig stoven op laag vuur. Na ongeveer anderhalf tot twee uur zijn de boutjes botermals en vol van smaak.
- Haal ze uit de pan en laat het vocht eventueel wat inkoken tot een geconcentreerde jus. Schep die over het vlees bij het serveren, dat maakt het helemaal af.
-
Voedingswaarde
-
Reviews
EENDENBOUTJES VAN WILDE EEND
Wilde eendenboutjes zijn de poten van wilde eenden. Ze worden erg gewaardeerd door velen door de rijke en intense wildsmaak. Wilde eenden hebben een actieve levensstijl, waardoor het vlees over het algemeen magerder en steviger is dan dat van een tamme eend. Dit zorgt er echter wel voor een zeer uitgesproken smaak die uitstekend geschikt is voor stoofgerechten en langzame bereidingen.
WAT MAAKT WILDE EENDENBOUTJES BIJZONDER?
De boutjes hebben een rijke, aromatische en uitgesproken wildsmaak. Het vetgehalte van de wilde boutjes is over het algemeen lager dan dat van tamme boutjes, waardoor ze vaak langzaam worden bereid om de vezels zachter te maken. Desondanks hebben wilde eenden nog steeds een smaakvolle vetlaag die tijdens het koken helpt om het vlees heerlijk sappig te houden. Wildvlees wordt over het algemeen als de gezondere keuze beschouwd door de meeste mensen. Dit komt doordat de dieren in het wild leven en hierdoor alleen natuurlijk voedsel binnenkrijgen, wat dus vrij is van antibiotica en andere kunstmatige toevoegingen.
BEREIDEN VAN WILDE EENDENBOUTJES
Een van de meest klassieke manieren om eendenbout te bereiden is door ze te konfijten. Dit betekent dat je de boutjes langzaam gaart in hun eigen vet. Hierdoor blijft het vlees heerlijk sappig en krijgt het een enorm rijke smaak. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om de boutjes te stoven in bijvoorbeeld rode wijn en bouillon of om ze te roosteren. Combineer dit met een lekkere aardappelpuree en geroosterde groenten en je hebt een heerlijk gerecht op tafel staan!
WILDE EENDENBOUTJES ONLINE BESTELLEN?
Voor het bestellen van wilde eendenbouten ben je bij The Butchery aan het juiste adres. Alle stukken vlees worden door onze meesterslagers zorgvuldig gesneden voor de ideale balans tussen vet en vlees, wat resulteert in de beste smaak en structuur. Bestellen is enorm eenvoudig: plaats je bestelling voor 11.00 uur en je hebt het dezelfde avond nog in huis. Komt het bezorgmoment je toch niet helemaal goed uit? Geen probleem, je kiest wat jou het beste uitkomt! We leveren het vlees quickfrozen en vacuümverpakt, wat resulteert in optimaal behoud van kwaliteit tijdens het transport!
HET BEREIDEN VAN WILDE EENDENBOUTJES
Het bereiden van wilde eendenboutjes vraagt wat meer tijd dan bij een borst, maar met geduld wordt het vlees heerlijk mals en vol van smaak. De rijke, aardse tonen van wilde eend komen het mooist naar voren als je het rustig laat garen. Hier een aantal stappen waarmee je een heerlijke eendenbout klaarmaakt:
Het duurt even, maar het resultaat is heerlijk. Succes!
Ingredienten
eendVoedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | 940 |
| Energie (kcal) | 225 |
| Vet (g) | 17.2 |
| Verzadigd vet (g) | 7.5 |
| Koolhydraten (g) | 0.0 |
| Suikers (g) | 0.0 |
| Vezels (g) | 0.0 |
| Eiwitten (g) | 18.1 |
| Zout (g) | 0.00 |