Ons loyaliteitsprogramma staat live! | Lees Meer

Butchery's gevulde kalkoen

Butchery's gevulde kalkoen kopen of bestellen: topper bij feestelijke gelegenheden. Deze kerstkalkoen komt uit Franrijk en schuif je zo de oven in. Het karkas is al verwijderd en de kalkoen is door nze slagers gevuld. Zowel de kruiden als de vulling is geheel allergeenvrij. 

Lees meer
Dit product is momenteel niet op voorraad.
 • Vanavond in huis of kies zelf je leverdag
 • Nog € 75,00 voor GRATIS verzending!
 • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
 • Bereidingswijze

  Productinformatie

  Butchery's gevulde kalkoen kopen of bestellen: topper bij feestelijke gelegenheden. Deze kerstkalkoen komt uit Franrijk en schuif je zo de oven in. Het karkas is al verwijderd en de kalkoen is door nze slagers gevuld. Zowel de kruiden als de vulling is geheel allergeenvrij. 


  Gevulde kalkoen: een mooie traditie

  Thanksgiving, kerstdiner of een andere bijzondere gelegenheid: een gevulde kalkoen op tafel is een feestelijk gebeuren en een mooie traditie. Het staat immers symbool voor samenzijn. Je kunt je natuurlijk uitleven en zelf aan de slag gaan met een kalkoen, maar een gevulde kalkoen kopen kant-en-klaar is wel net zo makkelijk. En lekker. Onze kalkoen komt uit Frankrijk, van een langzaam groeiend ras met bronskleurige veren. De kalkoenen hebben een goed leven gekend en dat is niet alleen fijn voor het dier, maar komt de kwaliteit van het vlees natuurlijk ook ten goede. Win-win dus. 

  De vulling bestaat uit 50% kalfsvlees, 50% varkensvlees en abrikozen. Zowel de vulling als de kruiden zijn geheel ALLERGEENVRIJ 

  Kalkoen die niet kan mislukken

  Deze kalkoen kan éigenlijk niet mislukken. Onze slagers hebben het karkas verwijderd en de rustieke kalkoen is vervolgens met liefde gevuld door onze eigen Meester Worstmaker Henri van Heerde die de scepter zwaait in onze worstmakerij. Je krijgt de kalkoen geleverd met braadzak en kernthermometer en je hoeft ‘m eigenlijk alleen nog maar de oven of big green egg in te schuiven. Een kalkoen die altijd lukt dus. Niet voor niets is onze gevulde kalkoen inmiddels lokaal beroemd in Meppel en omstreken. Zo rond de kerst zijn de kalkoenen dan ook niet aan te slepen in onze winkels (Slagerij Lantinga). Afgelopen kerst is de kalkoen bovendien ook nog eens breed uitgemeten in verschillende dagbladen als ‘de kalkoen die niet kan mislukken’. En zo is het precies. De bevindingen van culinair redacteur Hanneke van den Berg kun je hier lezen.  En het mooie is: een gevulde kalkoen bestellen kan gewoon vanuit je luie stoel!

  Bereiding gevulde kalkoen

  De bereiding van onze gevulde kalkoen kan werkelijk iedereen. Onze chef Ruben Meijboom laat in onderstaande video zien hoe simpel je dit feestelijke gerecht op tafel zet.

  Gevulde kalkoen kopen online

  Een complete gevulde kalkoen kopen online is helemaal niet raar meer tegenwoordig! Ambacht online, zullen we maar zeggen. Je krijgt de kalkoen quickfrozen (met behoud van structuur, smaak en voedingswaarden) thuis geleverd, dus houd hier wel even rekening mee met de planning. Hij heeft zeker drie dagen nodig om te ontdooien. Wij leveren op maandag t/m vrijdag tussen 17.00 en 22.00. Avondlevering dus. Je kiest zelf je leverdag, dus heel veel makkelijker wordt het niet!

   

  Bereidingswijze

  Hoe vul je een kalkoen?

  Het mooie aan onze fameuze kalkoen. Je schuift 'm zo de oven in! We hebben zelfs het karkas al verwijderd, waardoor het vlees makkelijk te verdelen is. De kerstkalkoen is gevuld met kalfs- en varkensgehakt, abrikozen en een geheim receptuur van kruiden. De gevulde kalkoen wordt geleverd met een braadzak.

  Afmeting bak en kalkoen
  De bak waar de kalkoen in zit is is 22 bij 34cm breed. De hoogte van de kalkoen (zonder de bolling van de braadzak) is 17cm hoog.  

  Hoe bereid je onze gevulde kalkoen?

  > haal de gevulde kalkoen 3 dagen van tevoren uit de vriezer en ontdooi in de koelkast (of 1,5 dag buiten de koelkast).
  > laat de kalkoen minimaal 6 uur buiten de koelkast op kamertemperatuur komen voor gebruik.
  > de kalkoen zit al in een braadzak en kan dus zo de oven in.
  > touwtje laten zitten tot de kalkoen gaar is. Dan pas eraf knippen.
  > als je nog iets toe wil voegen kwa smaak dan kun je de zak openmaken door de clip los te maken en weer dicht te maken.
  > mocht de braadzak scheuren dan zijn er extra braadzakken meegeleverd. 
  > plaats de kalkoen in braadzak in een grote ovenschaal.
  > verwarm de oven voor op 160C.
  > de kalkoen 3uur op 160C in de oven.
  > Kernthermometer na een uur tussen de poten en borst prikken. Gewoon door de braadzak heenprikken (kan eventueel ook voordat de kalkoen de oven ingaat).
  > controleer na 3uur of de behaalde temperatuur van minimaal 70C is bereikt.
  > knip de zak open en zet de oven gedurende 15minuten op 200C voor een mooie bruine korst.
  > Haal de kalkoen uit de oven en laat een half uurtje rusten op het aanrecht onder een theedoek of aluminium folie. 

  Bon appetit!

   

  Butcher's Notes

  Gevulde kalkoen, in Amerika is het misschien wel de traditie der tradities. In onze winkel in Meppel wordt 'ie ook massaal besteld met kerst. Niet zo raar ook. Gevulde kalkoen bestellen was nog nooit zo eenvoudig. Het is een prachtig stuk vlees en deze gevulde variant hoef je alleen maar de oven in te schuiven... Feest!


  Wat vind je van dit product?
  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan