Gevulde kalkoen kant&klaar
Gevulde kalkoen: een mooie traditie
Thanksgiving, kerstdiner of een andere bijzondere gelegenheid: een gevulde kalkoen op tafel is een feestelijk gebeuren en een mooie traditie. Het staat immers symbool voor samenzijn. Je kunt je natuurlijk uitleven en zelf aan de slag gaan met een kalkoen, maar een gevulde kalkoen kopen kant-en-klaar is wel net zo makkelijk. En lekker. Onze kalkoen komt uit Frankrijk, van een langzaam groeiend ras met bronskleurige veren. De kalkoenen hebben een goed leven gekend en dat is niet alleen fijn voor het dier, maar komt de kwaliteit van het vlees natuurlijk ook ten goede. Win-win dus.
De vulling bestaat uit 50% kalfsvlees, 50% varkensvlees en abrikozen. Zowel de vulling als de kruiden zijn geheel ALLERGEENVRIJ (behalve de meegeleverde groenten (bevat selderij). Deze kun je er ook uitlaten.
Kalkoen die niet kan mislukken
Deze kalkoen kan éigenlijk niet mislukken. Onze slagers hebben het karkas verwijderd en de rustieke kalkoen is vervolgens met liefde gevuld door onze eigen Meester Worstmaker Henri van Heerde die de scepter zwaait in onze worstmakerij. Je krijgt de kalkoen als bouwpakket en wordt geleverd met braadzak en kernthermometer. Na 3 stappen hoef je hem eigenlijk alleen nog maar de oven of big green egg in te schuiven. Een kalkoen die altijd lukt dus. Niet voor niets is onze gevulde kalkoen inmiddels lokaal beroemd in Meppel en omstreken. Zo rond de kerst zijn de kalkoenen dan ook niet aan te slepen in onze winkels (Slagerij Lantinga). Afgelopen kerst is de kalkoen bovendien ook nog eens breed uitgemeten in verschillende dagbladen als ‘de kalkoen die niet kan mislukken’. En zo is het precies. De bevindingen van culinair redacteur Hanneke van den Berg kun je hier lezen. En het mooie is: een gevulde kalkoen bestellen kan gewoon vanuit je luie stoel!
Bereiding gevulde kalkoen
De bereiding van onze gevulde kalkoen kan werkelijk iedereen. Onze chef Ruben Meijboom laat in onderstaande video zien hoe simpel je dit feestelijke gerecht op tafel zet.
Gevulde kalkoen kopen online
Een complete gevulde kalkoen kopen online is helemaal niet raar meer tegenwoordig! Ambacht online, zullen we maar zeggen. Je krijgt de kalkoen quickfrozen (met behoud van structuur, smaak en voedingswaarden) thuis geleverd, dus houd hier wel even rekening mee met de planning. Hij heeft zeker drie dagen nodig om te ontdooien. Wij leveren op maandag t/m vrijdag tussen 17.00 en 22.00. Avondlevering dus. Je kiest zelf je leverdag, dus heel veel makkelijker wordt het niet!
Hoe vul je een kalkoen?
Het mooie aan onze fameuze kalkoen. Je schuift 'm zo de oven in! We hebben zelfs het karkas al verwijderd, waardoor het vlees makkelijk te verdelen is. De kerstkalkoen is allergeenvrij en is gevuld met kalfs- en varkensgehakt, abrikozen en een geheim receptuur van kruiden. De gevulde kalkoen wordt geleverd incl. garnering, braadzak en thermometer.
Afmeting bak en kalkoen
De bak waar de kalkoen in zit is 26 bij 32cm. De hoogte van de kalkoen (zonder de bolling van de braadzak) is 17cm hoog.
Hoe bereid je onze gevulde kalkoen?
> haal de gevulde kalkoen 3 dagen van tevoren uit de vriezer en ontdooi in de koelkast (laat de vacuumzak er omheen zitten tijdens het ontdooien). Kom je in tijdsnood? ontdooi hem dan 1,5 dag buiten de koelkast.
> laat de kalkoen minimaal 6 uur buiten de koelkast op kamertemperatuur komen voor gebruik (ook met vacuumzak)
> de kalkoen wordt geleverd in een simpel bouwpakket.
- haal de kalkoen uit de vacuumzak en plaats in de meegeleverde aluminium bak. (of uw eigen ovenschaal)
- garneer met de meegeleverde groenten en de spekreepjes. Vul eventueel zelf aan met ananas, lardo, boter, appel, fruitcocktail oid. dit hebben wij niet meegeleverd omdat hier eventuele allergenen in zitten.
- de kalkoen is opgebonden voor een evenredige garing, laat deze dus zitten totdat hij volledig bereid is.
- doe de braadzak om de bak en al heen en maak vast met de meegeleverde clip.
- mocht de braadzak scheuren dan is er een extra braadzakken meegeleverd. (in de envelop zitten er twee)
> verwarm de oven voor op 180C.
> gaar de kalkoen voor 3uur op 160C in de oven.
> prik de meegeleverde kernthermometer na 2,5 uur tussen de poten en borst. Gewoon door de braadzak heenprikken
> controleer na 3uur of de behaalde temperatuur van minimaal 70C is bereikt.
> knip de zak open en zet de oven gedurende 15minuten op 200C voor een mooie bruine korst.
> Haal de kalkoen uit de oven en laat een half uurtje rusten op het aanrecht onder een theedoek of aluminium folie.
Bon appetit!
Ingrediënten
kalkoen 77%, kalfsvlees 15%, varkensvlees 3%, abrikoos, zeezout, kruidenmix [zout, specerij, specerijextract], specerij [specerij (MOSTERD), zout], peterselieVoedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 591.29 |
Energie (kcal) | 141.46 |
Vet (g) | 6.36 |
Verzadigd vet (g) | 2.13 |
Koolhydraten (g) | 0.30 |
Suikers (g) | 0.26 |
Vezels (g) | 0.05 |
Eiwitten (g) | 20.75 |
Zout (g) | 1.33 |
Butchery's gevulde kalkoen
Butchery's gevulde kalkoen
Butchery's gevulde kalkoen
Heerlijk gevulde kalkoen
Write Your Review
Gevulde kalkoen kant&klaar
- Vrijdag in huis of kies zelf je leverdag.
- Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
- Quickfrozen en Vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
- haal de kalkoen uit de vacuumzak en plaats in de meegeleverde aluminium bak. (of uw eigen ovenschaal)
- garneer met de meegeleverde groenten en de spekreepjes. Vul eventueel zelf aan met ananas, lardo, boter, appel, fruitcocktail oid. dit hebben wij niet meegeleverd omdat hier eventuele allergenen in zitten.
- de kalkoen is opgebonden voor een evenredige garing, laat deze dus zitten totdat hij volledig bereid is.
- doe de braadzak om de bak en al heen en maak vast met de meegeleverde clip.
- mocht de braadzak scheuren dan is er een extra braadzakken meegeleverd. (in de envelop zitten er twee)
-
Voedingswaarde
Gevulde kalkoen: een mooie traditie
Thanksgiving, kerstdiner of een andere bijzondere gelegenheid: een gevulde kalkoen op tafel is een feestelijk gebeuren en een mooie traditie. Het staat immers symbool voor samenzijn. Je kunt je natuurlijk uitleven en zelf aan de slag gaan met een kalkoen, maar een gevulde kalkoen kopen kant-en-klaar is wel net zo makkelijk. En lekker. Onze kalkoen komt uit Frankrijk, van een langzaam groeiend ras met bronskleurige veren. De kalkoenen hebben een goed leven gekend en dat is niet alleen fijn voor het dier, maar komt de kwaliteit van het vlees natuurlijk ook ten goede. Win-win dus.
De vulling bestaat uit 50% kalfsvlees, 50% varkensvlees en abrikozen. Zowel de vulling als de kruiden zijn geheel ALLERGEENVRIJ (behalve de meegeleverde groenten (bevat selderij). Deze kun je er ook uitlaten.
Kalkoen die niet kan mislukken
Deze kalkoen kan éigenlijk niet mislukken. Onze slagers hebben het karkas verwijderd en de rustieke kalkoen is vervolgens met liefde gevuld door onze eigen Meester Worstmaker Henri van Heerde die de scepter zwaait in onze worstmakerij. Je krijgt de kalkoen als bouwpakket en wordt geleverd met braadzak en kernthermometer. Na 3 stappen hoef je hem eigenlijk alleen nog maar de oven of big green egg in te schuiven. Een kalkoen die altijd lukt dus. Niet voor niets is onze gevulde kalkoen inmiddels lokaal beroemd in Meppel en omstreken. Zo rond de kerst zijn de kalkoenen dan ook niet aan te slepen in onze winkels (Slagerij Lantinga). Afgelopen kerst is de kalkoen bovendien ook nog eens breed uitgemeten in verschillende dagbladen als ‘de kalkoen die niet kan mislukken’. En zo is het precies. De bevindingen van culinair redacteur Hanneke van den Berg kun je hier lezen. En het mooie is: een gevulde kalkoen bestellen kan gewoon vanuit je luie stoel!
Bereiding gevulde kalkoen
De bereiding van onze gevulde kalkoen kan werkelijk iedereen. Onze chef Ruben Meijboom laat in onderstaande video zien hoe simpel je dit feestelijke gerecht op tafel zet.
Gevulde kalkoen kopen online
Een complete gevulde kalkoen kopen online is helemaal niet raar meer tegenwoordig! Ambacht online, zullen we maar zeggen. Je krijgt de kalkoen quickfrozen (met behoud van structuur, smaak en voedingswaarden) thuis geleverd, dus houd hier wel even rekening mee met de planning. Hij heeft zeker drie dagen nodig om te ontdooien. Wij leveren op maandag t/m vrijdag tussen 17.00 en 22.00. Avondlevering dus. Je kiest zelf je leverdag, dus heel veel makkelijker wordt het niet!
Hoe vul je een kalkoen?
Het mooie aan onze fameuze kalkoen. Je schuift 'm zo de oven in! We hebben zelfs het karkas al verwijderd, waardoor het vlees makkelijk te verdelen is. De kerstkalkoen is allergeenvrij en is gevuld met kalfs- en varkensgehakt, abrikozen en een geheim receptuur van kruiden. De gevulde kalkoen wordt geleverd incl. garnering, braadzak en thermometer.
Afmeting bak en kalkoen
De bak waar de kalkoen in zit is 26 bij 32cm. De hoogte van de kalkoen (zonder de bolling van de braadzak) is 17cm hoog.
Hoe bereid je onze gevulde kalkoen?
> haal de gevulde kalkoen 3 dagen van tevoren uit de vriezer en ontdooi in de koelkast (laat de vacuumzak er omheen zitten tijdens het ontdooien). Kom je in tijdsnood? ontdooi hem dan 1,5 dag buiten de koelkast.
> laat de kalkoen minimaal 6 uur buiten de koelkast op kamertemperatuur komen voor gebruik (ook met vacuumzak)
> de kalkoen wordt geleverd in een simpel bouwpakket.
> verwarm de oven voor op 180C.
> gaar de kalkoen voor 3uur op 160C in de oven.
> prik de meegeleverde kernthermometer na 2,5 uur tussen de poten en borst. Gewoon door de braadzak heenprikken
> controleer na 3uur of de behaalde temperatuur van minimaal 70C is bereikt.
> knip de zak open en zet de oven gedurende 15minuten op 200C voor een mooie bruine korst.
> Haal de kalkoen uit de oven en laat een half uurtje rusten op het aanrecht onder een theedoek of aluminium folie.
Bon appetit!
Ingrediënten
kalkoen 77%, kalfsvlees 15%, varkensvlees 3%, abrikoos, zeezout, kruidenmix [zout, specerij, specerijextract], specerij [specerij (MOSTERD), zout], peterselieVoedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 591.29 |
Energie (kcal) | 141.46 |
Vet (g) | 6.36 |
Verzadigd vet (g) | 2.13 |
Koolhydraten (g) | 0.30 |
Suikers (g) | 0.26 |
Vezels (g) | 0.05 |
Eiwitten (g) | 20.75 |
Zout (g) | 1.33 |