JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in jouw browser. Zet Javascript aan in je browser voor de beste ervaring op onze site.
Butchery's Gourmet DeLuxe
5x Goud voor Butchery’s rookworst!
Pappardelle met bavette en wortel in mosterdsaus
Butchery Club Shop
Double Beefcoins
trash
Verzending: Gratis
Verzending: € 12,95 (8,95 vanaf €50)
Korting: -
Subtotaal:
Checkout using your account
Checkout as a new customer
Creating an account has many benefits:
Thanksgiving, kerstdiner of een andere bijzondere gelegenheid: een gevulde kalkoen op tafel is een feestelijk gebeuren en een mooie traditie. Het staat immers symbool voor samenzijn. Je kunt je natuurlijk uitleven en zelf aan de slag gaan met een kalkoen, maar een gevulde kalkoen kopen kant-en-klaar is wel net zo makkelijk. En lekker. Onze kalkoen komt uit Frankrijk, van een langzaam groeiend ras met bronskleurige veren. De kalkoenen hebben een goed leven gekend en dat is niet alleen fijn voor het dier, maar komt de kwaliteit van het vlees natuurlijk ook ten goede. Win-win dus.
De vulling bestaat uit 50% kalfsvlees, 50% varkensvlees en abrikozen. Zowel de vulling als de kruiden zijn geheel ALLERGEENVRIJ (behalve de meegeleverde groenten (bevat selderij). Deze kun je er ook uitlaten.
Deze kalkoen kan éigenlijk niet mislukken. Onze slagers hebben het karkas verwijderd en de rustieke kalkoen is vervolgens met liefde gevuld door onze eigen Meester Worstmaker Henri van Heerde die de scepter zwaait in onze worstmakerij. Je krijgt de kalkoen als bouwpakket en wordt geleverd met braadzak en kernthermometer. Na 3 stappen hoef je hem eigenlijk alleen nog maar de oven of big green egg in te schuiven. Een kalkoen die altijd lukt dus. Niet voor niets is onze gevulde kalkoen inmiddels lokaal beroemd in Meppel en omstreken. Zo rond de kerst zijn de kalkoenen dan ook niet aan te slepen in onze winkels (Slagerij Lantinga). Afgelopen kerst is de kalkoen bovendien ook nog eens breed uitgemeten in verschillende dagbladen als ‘de kalkoen die niet kan mislukken’. En zo is het precies. De bevindingen van culinair redacteur Hanneke van den Berg kun je hier lezen. En het mooie is: een gevulde kalkoen bestellen kan gewoon vanuit je luie stoel!
De bereiding van onze gevulde kalkoen kan werkelijk iedereen. Onze chef Ruben Meijboom laat in onderstaande video zien hoe simpel je dit feestelijke gerecht op tafel zet.
Een complete gevulde kalkoen kopen online is helemaal niet raar meer tegenwoordig! Ambacht online, zullen we maar zeggen. Je krijgt de kalkoen quickfrozen (met behoud van structuur, smaak en voedingswaarden) thuis geleverd, dus houd hier wel even rekening mee met de planning. Hij heeft zeker drie dagen nodig om te ontdooien. Wij leveren op maandag t/m vrijdag tussen 17.00 en 22.00. Avondlevering dus. Je kiest zelf je leverdag, dus heel veel makkelijker wordt het niet!
Het mooie aan onze fameuze kalkoen. Je schuift 'm zo de oven in! We hebben zelfs het karkas al verwijderd, waardoor het vlees makkelijk te verdelen is. De kerstkalkoen is allergeenvrij en is gevuld met kalfs- en varkensgehakt, abrikozen en een geheim receptuur van kruiden. De gevulde kalkoen wordt geleverd incl. garnering, braadzak en thermometer.
Afmeting bak en kalkoenDe bak waar de kalkoen in zit is 26 bij 32cm. De hoogte van de kalkoen (zonder de bolling van de braadzak) is 17cm hoog.
> haal de gevulde kalkoen 3 dagen van tevoren uit de vriezer en ontdooi in de koelkast (laat de vacuumzak er omheen zitten tijdens het ontdooien). Kom je in tijdsnood? ontdooi hem dan 1,5 dag buiten de koelkast. (SNELLE ONTDOOITIP: laat de vacuumzak erom heen zitten en doe de kalkoen in een grote bak met lauw water. Vul af en toe aan met nieuw warm water. De kalkoen is dan binnen 10 uur ovenklaar. > laat de kalkoen minimaal 6 uur buiten de koelkast op kamertemperatuur komen voor gebruik (ook met vacuumzak)> de kalkoen wordt geleverd in een simpel bouwpakket.
> verwarm de oven voor op 180C.> gaar de kalkoen voor 3uur op 160C in de oven.> prik de meegeleverde kernthermometer na 2,5 uur tussen de poten en borst. Gewoon door de braadzak heenprikken > controleer na 3uur of de behaalde temperatuur van minimaal 70C is bereikt.> knip de zak open en zet de oven gedurende 15minuten op 200C voor een mooie bruine korst.> Haal de kalkoen uit de oven en laat een half uurtje rusten op het aanrecht onder een theedoek of aluminium folie.
Bon appetit!
Gemiddelde eter: 500-600 gram pp Grote eter: 700-800 gram pp