Eendenborst filet de canette
Eendenborst filet van The Butchery
Bij The Butchery vind je zowel wilde- als tamme eend in het assortiment. Vanzelfsprekend is tamme eend wat zwaarder en vetter dan wilde eend, maar beide vleessoorten zijn heerlijk mals en smaakvol. Kies je voor tamme eendenborst bij The Butchery, dan kies je voor filet de canette.
Wat is filet de canette?
Een canette is een jonge wijfjeseend en filet de canette komt dus - jawel - van een jonge wijfjeseend. Over het algemeen geldt: hoe jonger de eend, hoe zachter het vlees. Dat zit met deze filet dus wel goed. Hiermee zet je een feestelijke klassieker p tafel, zónder al te veel moeite. Aanrader, zeker tijdens bijzondere diners in het najaar. Al helemaal een topper tijdens de feestdagen, mede doordat het vlees een zachte smaak heeft en eenvoudig te bereiden is op de vetkap. Op zoek naar een mooi recept? Kijk dan vooral even naar de video in de bereiding!
Eendenborst online bestellen?
Wil je eendenborst filet de canette online bestellen? Dat kan eenvoudig? Je bestelt ze online en je krijgt de filets quickfrozen thuis geleverd. Dat wil zeggen, binnen het uur ingevroren met optimaal kwaliteitsbehoud. Kan dus zo weer de vriezer in. Maar ook handig: je kunt ook vooruit bestellen, bijvoorbeeld voor de kerstdagen. Je kiest namelijk zelf je leverdag. En wees eerlijk: een eendenborst filet is een prachtgerecht voor een feestelijke gelegenheid, toch?
Bestel je vóór 11.00, dan heb je je eendenborst dezelfde avond in huis. Tijdens de drukke decembermaand geldt vóór 10.00 besteld, 's avonds in huis. Uurtje vroeger dus. Maar de leverdag bepaal je zelf, dus vooruit bestellen kan ook. Levering vindt plaats met droogijs óf met vriestransport (als je kiest voor daglevering) en word dus bevroren bij je thuisgeleverd. The Butchery werkt bovendien met een 100% tevredenheidsgarantie, dus mocht er iets onverhoopt misgaan, dan lossen we het voor je op.
Kortom: eendenborst filet bestellen online bestellen is werkelijk een fluitje van een cent.
Bereiding Eendenborst filet
Eendenborst filet is eigenlijk vrij eenvoudig klaar te maken. Belangrijk is dat je de vetkap mooi insnijdt in een ruitjespatroon en vervolgens eerst 5 minuten bakt op de vetkant op middelhoog vuur. Olie of boter is niet nodig. Hierdoor smelt het vet en hou je een mooi krokant korstje over. Vervolgens bak je de eendenborst filet nog zo'n 4 minuten aan de andere kant en daarna laat je de filets de canette nog een paar minuten rusten onder aluminium folie. Mooi trancheren en je hebt een prachtgerecht. Maar als je écht wilt uitpakken, kun je ook onderstaand recept aanhouden.
Bereiding Canard a l'Orange
Ingrediënten
eend 100%Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 957.22 |
Energie (kcal) | 229.00 |
Vet (g) | 18.23 |
Verzadigd vet (g) | 5.06 |
Koolhydraten (g) | 0.32 |
Suikers (g) | 0.12 |
Vezels (g) | 0.20 |
Eiwitten (g) | 16.30 |
Zout (g) | 0.28 |
Eendenborst filet de canette
Eendenborst filet de canette
Eendenborst filet de canette
Eendenborst filet de canette
Eendenborst filet de canette
Eendenborstfilet de canette
Write Your Review
Eendenborst filet de canette
- Morgen in huis of kies zelf je leverdag.
- Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
- Quickfrozen en Vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
-
Voedingswaarde
Eendenborst filet van The Butchery
Bij The Butchery vind je zowel wilde- als tamme eend in het assortiment. Vanzelfsprekend is tamme eend wat zwaarder en vetter dan wilde eend, maar beide vleessoorten zijn heerlijk mals en smaakvol. Kies je voor tamme eendenborst bij The Butchery, dan kies je voor filet de canette.
Wat is filet de canette?
Een canette is een jonge wijfjeseend en filet de canette komt dus - jawel - van een jonge wijfjeseend. Over het algemeen geldt: hoe jonger de eend, hoe zachter het vlees. Dat zit met deze filet dus wel goed. Hiermee zet je een feestelijke klassieker p tafel, zónder al te veel moeite. Aanrader, zeker tijdens bijzondere diners in het najaar. Al helemaal een topper tijdens de feestdagen, mede doordat het vlees een zachte smaak heeft en eenvoudig te bereiden is op de vetkap. Op zoek naar een mooi recept? Kijk dan vooral even naar de video in de bereiding!
Eendenborst online bestellen?
Wil je eendenborst filet de canette online bestellen? Dat kan eenvoudig? Je bestelt ze online en je krijgt de filets quickfrozen thuis geleverd. Dat wil zeggen, binnen het uur ingevroren met optimaal kwaliteitsbehoud. Kan dus zo weer de vriezer in. Maar ook handig: je kunt ook vooruit bestellen, bijvoorbeeld voor de kerstdagen. Je kiest namelijk zelf je leverdag. En wees eerlijk: een eendenborst filet is een prachtgerecht voor een feestelijke gelegenheid, toch?
Bestel je vóór 11.00, dan heb je je eendenborst dezelfde avond in huis. Tijdens de drukke decembermaand geldt vóór 10.00 besteld, 's avonds in huis. Uurtje vroeger dus. Maar de leverdag bepaal je zelf, dus vooruit bestellen kan ook. Levering vindt plaats met droogijs óf met vriestransport (als je kiest voor daglevering) en word dus bevroren bij je thuisgeleverd. The Butchery werkt bovendien met een 100% tevredenheidsgarantie, dus mocht er iets onverhoopt misgaan, dan lossen we het voor je op.
Kortom: eendenborst filet bestellen online bestellen is werkelijk een fluitje van een cent.
Bereiding Eendenborst filet
Eendenborst filet is eigenlijk vrij eenvoudig klaar te maken. Belangrijk is dat je de vetkap mooi insnijdt in een ruitjespatroon en vervolgens eerst 5 minuten bakt op de vetkant op middelhoog vuur. Olie of boter is niet nodig. Hierdoor smelt het vet en hou je een mooi krokant korstje over. Vervolgens bak je de eendenborst filet nog zo'n 4 minuten aan de andere kant en daarna laat je de filets de canette nog een paar minuten rusten onder aluminium folie. Mooi trancheren en je hebt een prachtgerecht. Maar als je écht wilt uitpakken, kun je ook onderstaand recept aanhouden.
Bereiding Canard a l'Orange
Ingrediënten
eend 100%Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 957.22 |
Energie (kcal) | 229.00 |
Vet (g) | 18.23 |
Verzadigd vet (g) | 5.06 |
Koolhydraten (g) | 0.32 |
Suikers (g) | 0.12 |
Vezels (g) | 0.20 |
Eiwitten (g) | 16.30 |
Zout (g) | 0.28 |