Beef Wellington

Beef Wellington

Beef Wellington is een prachtig klassiek braadstuk, traditioneel gemaakt van ossenhaas. Elke ossenhaas voor Beef Wellington is door de handen van onze Meesterslagers gegaan. Voor beef wellington is ’t immers belangrijk dat de ossenhaas over de hele lengte dezelfde dikte heeft voor een perfecte garing. De ossenhazen zijn zorgvuldig gesneden en dubbel getrimd. Daarna wordt het vlees individueel vacuüm verpakt en binnen het uur ingevroren. Flashfrozen noemen ze dat.

... > Lees meer > Lees minder
Bekijken als Grid List

9 Items

per pagina
Oplopend sorteren
  1. Chateaubriand Black Angus PRIME USA
Bekijken als Grid List

9 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is Beef Wellington?

Nog zo'n Engelse klassieker: Beef Wellington. Beef Wellington is een braadstuk van rund - vaak ossenhaas - in bladerdeeg met ganzenleverpastei en paddenstoelen in verse kruiden (duxelles). Dankzij het bladerdeeg kunnen de smaken van de paddenstoelen goed in het vlees trekken én gaat er geen vocht verloren. Het bladerdeeg heeft dus echt een functie. Niet iedereen eet dus het bladerdeeg erbij op, maar de échte liefhebber van Beef Wellington zweert erbij. 

Welk vlees voor Beef Wellington?

Dat vind je op deze pagina. Wij hebben het middelste gedeelte van de ossenhaas gesneden, wat prachtig vlees is voor de bereiding van beef wellington. Zeker als het gaat om feestdagen e.d. Want als je het op een doordeweekse avond in je hoofd krijgt om Beef Wellington te bereiden is het wellicht een ander verhaal. Dan kom je ook prima weg met ‘goedkoper’ vlees als biefstuk of diamanthaas. Maar idealiter gebruik je dus ossenhaas. En dan ook nog ossenhaas dat zich qua vorm en formaat goed leent voor beef wellington.

Beef Wellington met kerst

Beef Wellington is een prachtig traditioneel gerecht voor bijzondere gelegenheden zoals kerst. Een mooi verfijnd braadstuk op tafel, wat wil je nog meer? Zoals gezegd wordt voor dit gerecht voornamelijk ossenhaas gebruikt en dat is meteen een mooie reden om dit braadstuk te maken voor bijzondere gelegenheden, zoals kerst, thanksgiving of een familie aangelegenheid.

Beef Wellington recept?

Een klassiek Beef Wellington recept is onder andere gemaakt door op-en-top Britse chef Gordon Ramsey. En ook collega Jamie Oliver gaat regelmatig met deze klassieker aan de haal. Onze eigen Ruben heeft een kookvideo gemaakt van de bereiding van Beef Wellington, kort maar krachtig en met een heerlijk eindresultaat. En wij kunnen het weten, want wij hebben 'm geproefd ;-)

Wat eet je bij Beef Wellington?

Dat is persoonlijk natuurlijk, maar zoals het een klassieke roast betaamt, mogen verse groenten natuurlijk niet ontbreken. Spruitjes met pancetta is bijvoorbeeld een heerlijk bijgerecht bij vlees. Zelfde geldt voor Haricots verts, stoofperen, aardappel gratin, roast potatoes, zoete aardappelpuree en zo kunnen we eigenlijk nog wel even doorgaan.

Welke wijn bij Beef Wellington?

Bij zo’n mooi braadstuk van rood vlees in combinatie met de paddenstoelen en de boterige smaak van bladerdeeg past onder andere een pinot noir heel goed, maar dan wel een krachtige uit de Bourgogne. Bordeaux is ook altijd goed en wat óók heel goed samengaat bij deze klassieker én goed past bij de feestdagen is een mooi gerijpte Barolo.

Beef Wellington online kopen?

We hebben prachtige runderbraadstukken van onder andere Black Angus en Aberdeen Angus om Beef Wellington mee te maken. Want Beef Wellington maken doe je natuurlijk gewoon zelf. Bestel je favoriete vlees en wij sturen 'm quickfrozen, met behoud van alle smaak en voedingsstoffen - naar je op, zodat je aan de slag kunt met je eigen Beef Wellington. Je kiest zelf je leverdag en als je voor 10.00 bestelt, kun je het dezelfde avond al in huis hebben. Houd er wel rekening mee dat dit vlees het best tot zijn recht komt, wanneer je het langzaam laat ontdooien in de koeling en vervolgens rustig op kamertemperatuur laat komen.