Diamanthaas / Jodenhaas

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Wat is diamanthaas?

Diamanthaas was - evenals Bavette en Longhaas - een vergeten vleessoort, dat gelukkig steeds meer terrein wint in Europa. Diamanthaas komt uit de schouder en wordt ook wel Jodenhaas genoemd. Waarom? Omdat (orthodoxe) Joden vanwege hun spijswetten geen rundvlees uit de achtervoet mogen eten. Vlees uit de schouder mag wel, vandaar de naam Jodenhaas! Het vlees wordt regelmatig verward met longhaas en Bavette, maar Diamanthaas heeft veel minder 'gewerkt' en is dus malser. Daarom wordt dit vlees 'Petit Tender' genoemd. Als steakliefhebber zou je zeker diamanthaas eens moeten proberen!

Steak Tartare van Diamanthaas

Eigenlijk gebruikten we tournedos voor de steak tartaar in onderstaande video, maar wist je dat diamanthaas ook perfect vlees is om steak tartare van te maken? Hieronder een mooi recept!

Diamanthaas online bestellen?

Diamanthaas zal niet bij elke slager in de toonbank liggen, maar gelukkig kun je tegenwoordig heel eenvoudig vlees online bestellen. Zo ook diamanthaas. Kies je favoriet, bestel online en wij sturen 'm shockfrozen (met behoud van alle voedingswaarden) naar je toe!