Pan seared Cote de Boeuf
Bereidingswijze
Voorbereiding Cote De Boeuf
Kruiden van de cote de boeuf
Het is de kunst om het zout goed te krijgen voor het bakken van biefstuk. Als je de cote de boeuf vlak voordat je gaat koken zout, kan het taai worden en zal het zout het vocht uit het vlees trekken. Dit betekent dat het niet goed dichtschroeit en dat je minder smaak krijgt. De kunst is om te kruiden voordat je de biefstuk bereidt, zodat het vocht dat aanvankelijk door het zout is opgenomen, de tijd krijgt om terug in de biefstuk te trekken.
In welk type pan braad je een steak?
Voorverwarmen van de pan
Cote de boeuf bakken met boter of olie?
De Maillard Reactie
Tips tijdens het bakken
Gebruik bij het bakken van steaks altijd een tang om je vlees mee om te draaien of te verplaatsen.
Hoe bak je Cote de Boeuf Medium / Rare?
Medium/rare, just the Way I like it. En zo pak je dat aan:
Wanneer is je steak medium/rare?
Door te voelen
Vleesthermometer
Kerntemperatuur
Cote de Boeuf laten rusten
Tot slot snijd je het vlees mooi tegen de draad in voor een mals mondgevoel. Met al deze info kan het niet meer misgaan toch?
ENJOY!