Smoked beefhammer met Guinness
Bereidingswijze
Een oud gezegde luidt: “I love alchohol so much I even put it in my food!” Ik [Jeremy] sluit me daar volledig bij aan en dat gezegde past dan ook perfect bij dit gerecht. De donkere Guinness met lichte noten van karamel gaat waanzinnig goed samen bij de beef hammer. Dit is BBQ stoofvlees op z'n best!
Bereiding Smoked Beef Hammer
- Verwarm de BBQ of smoker voor op 120C.
- Gebruik een scherp mes om alle vliezen aan de buitenkant van het vlees weg te snijden. Dit is taai en niet lekker.
- Rub de beef hammer in de zwarte rub van No Rubbish. Dit geeft een hele stoere look.
- Plaats op de bbq of smoker op 120C voor ongeveer 4 uurtjes of totdat de kern van 72C is bereikt.
- Pak de beef hammer in met twee dikke rollen folie zodat niks kan lekken en laat een gat open bovenin
- Gooi hier de boter in samen met de gepelde knoflook tenen. Schenk als laatst de helft van de Guinness erbij. De andere helft is om op te drinken tijdens het wachten.
- Verhoog temperatuur tot circa 160C en gaar de beefhammer tot een kerntemperatuur van minimaal 97C bereikt is.
- Laat de beef hammer zeker nog 1 tot 2 uur rusten in folie
ENJOY