JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in jouw browser. Zet Javascript aan in je browser voor de beste ervaring op onze site.
Butchery's Gourmet DeLuxe
5x Goud voor Butchery’s rookworst!
Pappardelle met bavette en wortel in mosterdsaus
Butchery Club Shop
Double Beefcoins
trash
Verzending: Gratis
Verzending: € 12,95 (8,95 vanaf €50)
Korting: -
Subtotaal:
Checkout using your account
Checkout as a new customer
Creating an account has many benefits:
Lamsvlees: hate it or love it. Voor de lovers is deze lamsloin (lendefilet) van Nieuw-Zeelands lam een regelrechte aanrader. Er is weinig recept aan eigenlijk, want we hebben wat peper en zout gebruikt en that's it. Of nou ja, wij, eigenlijk BBQ Junkie. Want hij heeft ze voor ons bereid op de BBQ met de reverse sear methode. Mocht je daar geen zin in hebben of tijd voor hebben: in de pan doet lamsloin (lamsfilet) het ook heel goed!
Zoals gezegd, er is gebruik gemaakt van de reverse sear methode. Dat betekent dat we het vlees eerst met indirecte warmte hebben gegaard en daarna kort hebben afgegrild. Een mooie manier van bereiding, vinden we zelf.
Haal de lamsloin filet ongeveer een uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te kunnen komen. Bestrooi ze vervolgens met versgemalen zwarte peper en wat grof zeezout. Steek ondertussen de BBQ aan en ga voor indirecte hitte temperatuur van ongeveer 100 graden.
Wanneer de BBQ op temperatuur is, leg je de lamsloin op de BBQ en sluit je het deksel. Gaar het vlees nu tot een kerntemperatuur van 48 graden voor medium rare steaks. Als je liever voor medium gaat, houd je een kerntemperatuur aan van ongeveer 50 graden.
Als je kerntemperatuur is bereikt, haal je het vlees van de BBQ en stook je vervolgens de BBQ op tot een temperatuur van minimaal 200 graden. Ga nu voor directe hitte waarboven je het vlees kunt grillen en als je het echt perfect wilt doen, gebruik je een gietijzeren rooster voor een mooie grilstreep!
Is de barbecue opgestookt? Grill de lamloin dan 1 minuut per kant en laat daarna nog even 5 minuten rusten, zodat de sappen goed bewaard blijven.
ENJOY!Bekijk lamsvlees >>