Lamsboutroast rozemarijn zonder been Texelaar

Lamsboutroast rozemarijn zonder been Texelaar
Deze lamsboutroast van Texelse lammeren is zonder been en licht gekruid met rozemarijn. De bout is opgerold en vastgezet met bindtouw, zodat het vlees gelijkmatig gaart in de oven. Een praktisch stuk lam dat goed werkt bij diners of grotere gezelschappen.
Wat is een lamsboutroast?
Een lamsboutroast is een uitgebeende bout die strak wordt opgebonden voor gelijkmatige garing. Dit stuk vlees is stevig genoeg voor een langere bereiding in de oven, maar kan ook rustig worden gegaard op de barbecue. Door de rozemarijn krijgt het vlees een subtiele kruidige geur zonder dat het overheerst.
Texels lam
Texelse lammeren grazen op de weiden dicht bij zee. Het zilte gras en de open ruimte zorgen voor vlees met constante kwaliteit en een herkenbare structuur. De dieren groeien in rust op, wat het vlees geschikt maakt voor zowel klassieke als moderne bereidingen.
Lamsboutroast rozemarijn zonder been Texelaar online bestellen?
Bestellen gaat eenvoudig. Voor 11 uur besteld is dezelfde avond in huis in Nederland en België. Wil je liever een andere dag? Dat kan. De roast wordt flash frozen en vacuüm verpakt geleverd, zodat de kwaliteit behouden blijft.
Lamsbout is een traditioneel en feestelijk braadstuk die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Een echte showstopper! Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze.
Lamsbout low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
Rose/Welldone 62C [Perfect voor lamsbout]
Houd rekening met een totale bereidingstijd van drie uur.
Reversed sear lamsbout (garen & afgrillen)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
-Rose/welldone 62C (lam)
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 4 uur.
Bereiding tri-tip lamsbout
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Instelwaarde sous vide stick voor lamsbout
Rose/welldone 62C: 4 uur
Ingredienten
aroma, bieslook, dille, dragon, knoflook, kurkumaextract, lamsfilet, peper, peterselie, raapzaad, rozemarijn, ui, zonnebloem, zoutVoedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | 910 |
| Energie (kcal) | 218 |
| Vet (g) | 15.4 |
| Verzadigd vet (g) | 4.9 |
| Koolhydraten (g) | 1.1 |
| Suikers (g) | 0.6 |
| Vezels (g) | 0.1 |
| Eiwitten (g) | 18.7 |
| Zout (g) | 0.73 |
Lamsboutroast rozemarijn zonder been Texelaar
+ Lekker makkelijk
+ Altijd lekker
- Morgen in huis of kies zelf je leverdag
- Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
- Flash-frozen en vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
-
Voedingswaarde
-
Reviews
Lamsboutroast rozemarijn zonder been Texelaar
Deze lamsboutroast van Texelse lammeren is zonder been en licht gekruid met rozemarijn. De bout is opgerold en vastgezet met bindtouw, zodat het vlees gelijkmatig gaart in de oven. Een praktisch stuk lam dat goed werkt bij diners of grotere gezelschappen.
Wat is een lamsboutroast?
Een lamsboutroast is een uitgebeende bout die strak wordt opgebonden voor gelijkmatige garing. Dit stuk vlees is stevig genoeg voor een langere bereiding in de oven, maar kan ook rustig worden gegaard op de barbecue. Door de rozemarijn krijgt het vlees een subtiele kruidige geur zonder dat het overheerst.
Texels lam
Texelse lammeren grazen op de weiden dicht bij zee. Het zilte gras en de open ruimte zorgen voor vlees met constante kwaliteit en een herkenbare structuur. De dieren groeien in rust op, wat het vlees geschikt maakt voor zowel klassieke als moderne bereidingen.
Lamsboutroast rozemarijn zonder been Texelaar online bestellen?
Bestellen gaat eenvoudig. Voor 11 uur besteld is dezelfde avond in huis in Nederland en België. Wil je liever een andere dag? Dat kan. De roast wordt flash frozen en vacuüm verpakt geleverd, zodat de kwaliteit behouden blijft.
Lamsbout is een traditioneel en feestelijk braadstuk die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Een echte showstopper! Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze.
Lamsbout low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
Rose/Welldone 62C [Perfect voor lamsbout]
Houd rekening met een totale bereidingstijd van drie uur.
Reversed sear lamsbout (garen & afgrillen)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
-Rose/welldone 62C (lam)
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 4 uur.
Bereiding tri-tip lamsbout
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Instelwaarde sous vide stick voor lamsbout
Rose/welldone 62C: 4 uur
Ingredienten
aroma, bieslook, dille, dragon, knoflook, kurkumaextract, lamsfilet, peper, peterselie, raapzaad, rozemarijn, ui, zonnebloem, zoutVoedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | 910 |
| Energie (kcal) | 218 |
| Vet (g) | 15.4 |
| Verzadigd vet (g) | 4.9 |
| Koolhydraten (g) | 1.1 |
| Suikers (g) | 0.6 |
| Vezels (g) | 0.1 |
| Eiwitten (g) | 18.7 |
| Zout (g) | 0.73 |