Lamsbout zonder been Nieuw Zeeland

Lamsbout zonder been Nieuw Zeeland

De lamsbout zonder been is een klassiek stuk vlees dat veel gebruikt wordt voor braden of roosteren. Doordat het bot is verwijderd, gaart het vlees gelijkmatig en is het makkelijk te snijden. Deze versie komt uit Nieuw Zeeland, waar lammeren opgroeien in open graslanden.

Wat is een lamsbout zonder been?

Een lamsbout is het bovenbeen van het lam, vaak gebruikt als braadstuk. Zonder bot is het vlees makkelijker te bereiden en geschikt voor de oven of barbecue. Bij langzaam garen blijft het vlees mals en behoudt het zijn natuurlijke smaak. De structuur is stevig en het vlees snijdt mooi in plakken.

Nieuw-Zeelands lam

Nieuw-Zeelandse lammeren grazen in open velden en eten gras en kruiden. Het milde klimaat zorgt voor een rustig groeitempo en vlees van constante kwaliteit. Nieuw-Zeelands lamsvlees is herkenbaar aan de heldere smaak en vaste structuur, zonder zware toon.

Lamsbout zonder been Nieuw Zeeland online bestellen?

Bestellen gaat eenvoudig. Plaats je bestelling voor 11 uur en je hebt het dezelfde avond nog in huis, in Nederland en België. Je kiest zelf het moment van levering. De lamsbout wordt flash frozen en vacuüm verpakt geleverd, zodat de kwaliteit behouden blijft tot het moment van bereiden.

Lamsbout is een traditioneel en feestelijk braadstuk die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Een echte showstopper! Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze.

Lamsbout low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

Rose/Welldone 62C [Perfect voor lamsbout]

Houd rekening met een totale bereidingstijd van drie uur.

Reversed sear lamsbout (garen & afgrillen)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

-Rose/welldone 62C (lam)

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 4 uur.

Bereiding tri-tip lamsbout

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Instelwaarde sous vide stick voor lamsbout

Rose/welldone 62C:  4 uur

Ingredienten

lamsfilet

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 686
Energie (kcal) 164
Vet (g) 9.2
Verzadigd vet (g) 4.6
Koolhydraten (g) 0.0
Suikers (g) 0.0
Vezels (g) 0.0
Eiwitten (g) 20.4
Zout (g) 0.18

Lamsbout zonder been Nieuw Zeeland

Deze lamsbout zonder been uit Nieuw Zeeland is vlees met een pure smaak en stevige structuur. Geschikt om te braden, te roosteren of langzaam te garen.

check-circle Vanavond in huis

+ Lekker makkelijk

+ 4,99 | 2x kopje mosterdsoep met spekjes
+ 16,99 | Iberico wangetjes in rode wijnsaus [600 gram]
+ 14,99 | Hachee Black Angus [600 gram]
+ 16,99 | Indo beef rendang Black Angus [600 gram]
+ 5,99 | 4x Gratintaartje broccoli creamcheese [100 gram per stuk]

+ Altijd lekker

+ 5,24 | Rookworst Iberico Black Pepper [280 gram]
+ 6,99 | Grillworst kaas LIVAR om af te grillen [400 gram]
+ 4,99 | Meat Pie Stewed Beef [180 gram]
+ 4,29 | Droge worst extra kruidnagel
  • check-circle check-circle Vanavond in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Deze lamsbout zonder been uit Nieuw Zeeland is vlees met een pure smaak en stevige structuur. Geschikt om te braden, te roosteren of langzaam te garen.
Product label

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Cattle Drive BBQ Dry Rub -strooibus 306g
14,50
check-circle Vanavond in huis
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Croix Valley Garlic Barbecue Booster
9,95
check-circle Vanavond in huis
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
10,50
check-circle Vanavond in huis
Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
9,95
check-circle Vanavond in huis
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
10,50
check-circle Vanavond in huis
Holy smoke BBQ peppery steak seasoning Holy smoke BBQ peppery steak seasoning
13,49
check-circle Vanavond in huis
Seasalt flakes
3,99
check-circle Vanavond in huis
Steak Seasoning
5,99
check-circle Vanavond in huis

Bijpassende recepten

Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
Recept bekijken Bekijk
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
Recept bekijken Bekijk
Voor 11.00u besteld, dezelfde avond in huis Geleverd tussen 17.00 - 22.30 (ma-vr) 100% tevredenheidsgarantie
Meest gekocht
Groentesoep
check-circle Vanavond in huis
4,99
Kreeftstaart Canada
check-circle Vanavond in huis
39,99
Pulled pork LIVAR kant-en-klaar Pulled pork LIVAR kant-en-klaar
check-circle Vanavond in huis
14,99
Laden...