Homemade lams kebab

Ingredienten

6 personen
1.5 kg Lamsbout
Karnemelk
Zout
Shoarma of döner kruiden
Knoflook
Citroensap

Bereidingswijze

Recept: Rudiculous Kitchen

Kebab, is het een guilty pleasure of gewoon een pleasure waar je prima voor uit kan komen? Waarschijnlijk is iedere Nederlander die wel eens doorgezakt is in de kroeg, een vettige kebab naar binnen gewerkt en ervan genoten alsof het 't laatste avondmaal is. Prima, gewoon blijven doen, maar zelf kebab maken geeft wel een compleet andere dimensie aan dit gerecht. 

Zelf kebab maken

Laten we dus zelf eens kebab maken en dan maar meteen van hoge kwaliteit! Maar wees gewaarschuwd, want hierna wil je die kebab van de “shoarmaboer” niet meer!

Bereiding lams kebab

    1. Snijd de lamsbout in dunne plakjes
    2. Maak een marinade van karnemelk, zout, shoarma- of doner kruiden, gekneusde knoflook en citroensap van 1 citroen. Hoeveel zout is afhankelijk van het stuk lam, dus doe dit op gevoel maar wees niet te zuinig. Voor mijn lamsbout van 1,5kg gebruikte ik 3 eetlepels zout, en 2 zakjes shoarma kruiden
    3. Doe de plakjes lam en de marinade in een zak en haal zoveel mogelijk lucht uit de zak. Laat daarna 24 uur marineren in de koelkast
    4. Na 24 uur haal je de zak uit de koelkast en laat je het vlees op kamertemperatuur komen
    5. Verwarm de BBQ op ongeveer 150 graden, waarbij de kooltjes aan één kant van de barbecue liggen
    6. Rijg de plakjes lam aan het spit
    7. Installeer het spit op de barbecue
    8. Voeg eventueel wat rookhout toe aan de kooltjes en sluit daarna de BBQ
    9. Na ongeveer 45 minuten kun je de BBQ openen. Laat de barbecue open zodat de kooltjes heter worden waardoor de buitenkant van het vlees krokant kan worden
    10. Wanneer het vlees mooi gekleurd is, is de kebab klaar. Haal van de barbecue en snijd er mooie stukjes af met een scherp mes.

Voila, je hebt een heel fijn gerecht op tafel. Perfect voor de zondag! Serveer bijvoorbeeld met turks platbrood of pitabroodjes, verse sla & tomaat en een goede (zelfgemaakte) knoflooksaus.

ENJOY!