Lamsbout met been Texelaar

Lamsbout met been van Texels lam. 

Lamsbout is een traditioneel en feestelijk braadstuk die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Een echte showstopper! Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze.

Lamsbout low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

Rose/Welldone 62C [Perfect voor lamsbout]

Houd rekening met een totale bereidingstijd van drie uur.

Reversed sear lamsbout (garen & afgrillen)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

-Rose/welldone 62C (lam)

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 4 uur.

Bereiding tri-tip lamsbout

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Instelwaarde sous vide stick voor lamsbout

Rose/welldone 62C:  4 uur

Ingrediënten

lamsvlees 100% [lamsfilet]

Voedingswaarden

Type Per 100g
Energie (kJ) 685.52
Energie (kcal) 164.00
Vet (g) 9.20
Verzadigd vet (g) 4.60
Koolhydraten (g) 0.00
Suikers (g) 0.00
Vezels (g) 0.00
Eiwitten (g) 20.40
Zout (g) 0.18

Write Your Review

Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account

Lamsbout met been Texelaar

Schrijf een review
Lamsbout met been van Texels lam. 

check-circle Morgen in huis
  • check-circle check-circle Morgen in huis of kies zelf je leverdag.
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
check-circle Morgen in huis
9,95
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
9,95
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
check-circle Morgen in huis
10,50
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
check-circle Morgen in huis
10,50
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
check-circle Morgen in huis
10,50
Croix Valley Worcestershire Sauce & Marinade
check-circle Morgen in huis
10,50
Steak Seasoning
check-circle Morgen in huis
5,99
Seasalt flakes
check-circle Morgen in huis
3,99
Meest gekocht
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12 Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
50,99
Secreto Iberico Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
30,79
Black angus burger puur Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
5,99