Iberico braadworst chorizo

Iberico braadworst (criollo), oftewel braadworst van het Spaanse Iberico varken. Per 4 verpakt!

Lees meer
Pas Iberico braadworst chorizo aan

* Verplichte velden

Je moet nog voor € 75,00 bestellen om gratis te verzenden!

Productinformatie

Wat is Iberico braadworst?

Iberico braadworst wordt ook wel Criollo genoemd. Heerlijk sappige braadworstjes met een knapperig korstje en een karakteristieke nootachtige smaak.

Het Spaanse Ibérico varken is misschien één van de meest hoogwaardige scharrelrassen ter wereld en dat komt onder andere vanwege de kilo's eikeltjes die de dieren wegwerken in de herfst. Ibérico varkens zijn klein van stuk, maar kunnen maar zo 170 kilo wegen. Dat betekent dat de dieren hoog in vet zitten, voornamelijk intramusculair (tussen de spieren), wat betekent dat het vlees heerlijk smeuig en smaakvol blijft. Vet is immers de smaakdrager van vlees! Deze Iberico worst is dan ook oprecht een eigenzinnig worstje wat je vást nog niet heel vaak geproefd hebt! 


Bereidingswijze

Bereiding Iberico worst

Neem even de tijd om deze overheerlijke worstjes klaar te maken. Verse worstjes, zeker dikke worstjes zoals deze, zijn niet iin een handomdraai klaar. Zet het vuur niet té hoog, want zwartgeblakerde Iberico worst is zonde! Gebruik daarbij een klein beetje boter, olie of ghee, want hoewel de worstjes heus vettig van zichzelf zijn, helpt het wel aanbranden voorkomen. Begin op middelhoog vuur, maar  houd de worstjes goed in de gaten en stuur waar mogelijk bij. Beter te laag dan te hoog, iets langere garing op lager vuur geeft vaak het beste resultaat.  


Butcher's Notes

Braadworstjes met een typisch eigen smaak, daar kun je toch alleen maar van genieten? Ik houd van de nootachtige smaak van Iberico. Het is zo eigen! Dat proef je dus ook heel goed terug in de braadworstjes. Bovendien is de structuur lekker juicy. Wat wil je ook met die vette varkentjes ;-) Heerlijk.


Wat vind je van dit product?