JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in jouw browser. Zet Javascript aan in je browser voor de beste ervaring op onze site.
Butchery's Gourmet DeLuxe
5x Goud voor Butchery’s rookworst!
Pappardelle met bavette en wortel in mosterdsaus
Butchery Club Shop
Double Beefcoins
trash
Verzending: Gratis
Verzending: € 12,95 (8,95 vanaf €50)
Korting: -
Subtotaal:
Checkout using your account
Checkout as a new customer
Creating an account has many benefits:
Jambalaya is een pittig eenpansgerecht uit het Zuiden van de VS. Louisiana om precies te zijn. Het rijstgerecht is een afgeleide van Paella en dus ook ontstaan toen Spanje het gebied beheerste. Rijst is ook hier het hoofdingrediënt en als vlees wordt veelal gerookte worst gebruikt. Dat komt goed uit, want met de verschillende worsten van the Butchery kan je goed varieren. Neem gerust een paar verschillende smaken die je lekker vindt.
Het is namelijk helemaal prima als Jambalaya nooit exact hetzelfde smaakt. Zoals men op Wikipedia zegt: “Er zijn net zoveel variëteiten van jambalaya als er koks zijn die het gerecht bereiden.”
Rijst en worst vind je altijd terug in Jambalaya, de aanvullende ingrediënten verschillen per regio. Wij gaan voor worst, kip én garnalen. Maar heb je nog wat gedroogde worst liggen? Gewoon erbij doen! Waarom niet?
Recept: Fikken en BikkenFoto: Isabelle Hattink
Zelf heb ik de worsten (chorizo en cheddar/jalapeno) eerst gerookt op mijn kleine Webertje. Daarbij gebruikte ik zo'n 10 briketten met veel houtsnippers. Ongeveer een uurtje of tot de worsten 55 graden C bereiken. TIP: maak maar wat extra’s, want als je hieraan gaat snoepen zijn ze zo op. Met alleen deze gerookte worsten kan je al enorm de blits maken, maar win dit gerecht moet het echte werk dus nog beginnen. Snijd de worstjes alvast in plakkjes en leg opzij op een bord met wat keukenpapier.
Inmiddels had ik al mijn kampvuur opgezet met de Tripod van @de_fik_erin en een hangende Dutch oven. Er is echt niets leuker dan koken op open vuur. Hoewel: het vuur was niet geheel open want ik had mijn oude Weber haard neergezet. Wel zo makkelijk en creativiteit dient de mens.
Voeg de olijfolie, gesneden ui, gesneden paprika én de gesneden bleekselderij toe aan de pot en bak dit zo'n 6 minuten. Voeg daarna de geperste knoflook toe en fruit dit ook een minuut mee.
Voeg nu de kip toe en bak even goed aan. Giet de kippenbouillon en geplette tomaten eroverheen en maak op smaak met paprikapoeder, oregano, cayennepeper, zout en peper. Roer nu de gerookte worst en rijst erdoorheen. Laat even lekker sudderen terwijl je geniet van een wijntje en een beetje voor je uit in het vuurtje staart...
Breng het geheel nu aan de kook op middelhoog vuur. Hang vervolgens de pot iets hoger, dek het af en laat 20 minuten sudderen. Roer er zo nodig een beetje extra bouillon door. Doe hierna de garnalen erdoor, dek weer af en laat nog even 5 a 10 minuten doorgaren. Maak het gerecht af met de lenteui en peterselie. Als de rijst gekookt is, kun je aanvallen. Feest!
ENJOY!Bekijk alle worstjes >>