Argentijns broodje Iberico worst (BBQ Junkie)

Bereidingswijze

Het weekend inluiden (of afsluiten) met een broodje Iberico worst van de BBQ. Biertje erbij en pootjes omhoog. Klinkt goed toch? Lekker snel klaar ook. Toprecept geinspireerd op de Argentijnse hotdogs van BBQ Junkie. Wij maakten ze alleen met sappige chorizo braadworstjes. 

Voorbereiding BBQ

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Bereiding Chimichurri

Doe de olijfolie en azijn in een mengkom, pers de knoflook uit en voeg ook de gedroogde oregano en koriander toe. Meng goed door elkaar. Ontdoe nu de rode peper van de zaadjes en snipper heel fijn. Snipper ook de rode ui en voeg beide ingredienten toe aan het mengsel. Hak vervolgens de blaadjes van de peterselie klein en roer door de chimichurri. Meng even goed en maak verder op smaak met wat peper en zout. 

Iberico Braadworst op de BBQ 

Leg nu de Iberico braadworsten op de BBQ en gril in zo'n 4 minuten rondom goudbruin boven de hete kolen. Verplaats de chorizo worstjes nu naar het indirecte deel van de BBQ, waar je ze nog zo'n 8 minuten rustig verder laat garen.

Als de worstjes lekker liggen te garen, ontdoe je de tomaat van de zaadjes en snijd je 'm in kleine blokjes. Snijd nu de broodjes open. Als je worstjes gaar zijn, doe je ze tussen de broodjes. Lepel de chimichurri en tomatenblokjes eroverheen en klaar is kees. Easy dus. Biertje erbij en je kunt aan tafel. 

ENJOY!
Bekijk alle worst >>

 

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept