Tartaar Blonde d'Aquitaine
Wat is tartaar?
Tartaar, ook wel rundertartaartje genoemd, is mager gemalen rundvlees dat meestal kort wordt gebakken of gegrild. Het vlees is van nature zeer mager, meestal zonder veel vet of bindweefsel, waardoor het snel gaart en mals blijft. Tartaartjes zijn een populaire keuze als onderdeel van een licht hoofdgerecht, vooral vanwege de eenvoud in bereiding en de zachte smaak van het vlees.
Tartaar van Drents Blond
Deze rundertartaar komt van Butchery's Drents Blond. Dit vlees is afkomstig van het Franse runderras Blonde d'Aquitaine, maar is grootgebracht in onze directe omgeving. Uiteraard door boeren die met respect omgaan met hun dieren.
Bereiding en smaak van tartaar
Tartaar worden kort gebakken op middelhoog vuur, zodat de buitenkant licht bruin is en de binnenkant sappig en mals blijft. Tartaartjes worden vaak op smaak gebracht met peper, zout en andere kruiden zoals paprikapoeder of tijm, uiteraard afhankelijk van je eigen smaak. Het malse vlees leent zich goed voor eenvoudige bereidingen, waarbij de natuurlijke smaak van het rundvlees naar voren komt. Perfect bijvoorbeeld bij de AVG maaltijd!
Traditionele en moderne variaties
Klassieke tartaar wordt vaak gebakken en geserveerd met aardappelen en groenten. In moderne variaties worden tartaartjes soms gevuld met ingrediënten zoals kaas of kruiden voor extra smaak, of zelfs gemarineerd in een speciale saus. Door de veelzijdigheid van rundvlees kunnen ze ook verwerkt worden in hamburgers of als onderdeel van een gourmetmaaltijd. De keuze is reuze, maar tartaar wordt bovenal gegeten bij de 'magere' doordeweekse maaltijd.
The art of craftsmanship
Bij The Butchery zijn we enorm trots op ons ambacht. Al het vlees gaat door handen van onze Meesterslagers en wordt met liefde verwerkt tot een mooi eindproduct. Zo ook onze tartaar. Onze rundertartaartjes worden met zorg bereid en vers ingevroren (binnen het uur in een shockfreezer - om de kwaliteit te waarborgen. Bestel voor 11.00 uur en je hebt je bestelling dezelfde avond nog in huis.
Met de tartaar van The Butchery zet je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel, waarbij de pure smaak van topkwaliteit rundvlees de hoofdrol speelt. Geen poespas, gewoon goed vlees.
Snelle bereidingswijze tartaar
Grillen/bakken: 4 minuten voor rosé [inclusief draaien] in olie, roomboter of ghee
Sous vide: 1 uur op 50C en dan afgrillen
Kijk voor bijzondere bereidingswijzen en BBQ bereidingen op onze receptenpagina.
Ingrediënten
rundvlees 100%Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 493.24 |
Energie (kcal) | 118.00 |
Vet (g) | 2.50 |
Verzadigd vet (g) | 1.10 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 23.80 |
Zout (g) | 0.08 |
Tartaar Blonde d'Aquitaine
Write Your Review
Tartaar Blonde d'Aquitaine
- Maandag in huis of kies zelf je leverdag.
- Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
- Quickfrozen en Vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
-
Voedingswaarde
Wat is tartaar?
Tartaar, ook wel rundertartaartje genoemd, is mager gemalen rundvlees dat meestal kort wordt gebakken of gegrild. Het vlees is van nature zeer mager, meestal zonder veel vet of bindweefsel, waardoor het snel gaart en mals blijft. Tartaartjes zijn een populaire keuze als onderdeel van een licht hoofdgerecht, vooral vanwege de eenvoud in bereiding en de zachte smaak van het vlees.
Tartaar van Drents Blond
Deze rundertartaar komt van Butchery's Drents Blond. Dit vlees is afkomstig van het Franse runderras Blonde d'Aquitaine, maar is grootgebracht in onze directe omgeving. Uiteraard door boeren die met respect omgaan met hun dieren.
Bereiding en smaak van tartaar
Tartaar worden kort gebakken op middelhoog vuur, zodat de buitenkant licht bruin is en de binnenkant sappig en mals blijft. Tartaartjes worden vaak op smaak gebracht met peper, zout en andere kruiden zoals paprikapoeder of tijm, uiteraard afhankelijk van je eigen smaak. Het malse vlees leent zich goed voor eenvoudige bereidingen, waarbij de natuurlijke smaak van het rundvlees naar voren komt. Perfect bijvoorbeeld bij de AVG maaltijd!
Traditionele en moderne variaties
Klassieke tartaar wordt vaak gebakken en geserveerd met aardappelen en groenten. In moderne variaties worden tartaartjes soms gevuld met ingrediënten zoals kaas of kruiden voor extra smaak, of zelfs gemarineerd in een speciale saus. Door de veelzijdigheid van rundvlees kunnen ze ook verwerkt worden in hamburgers of als onderdeel van een gourmetmaaltijd. De keuze is reuze, maar tartaar wordt bovenal gegeten bij de 'magere' doordeweekse maaltijd.
The art of craftsmanship
Bij The Butchery zijn we enorm trots op ons ambacht. Al het vlees gaat door handen van onze Meesterslagers en wordt met liefde verwerkt tot een mooi eindproduct. Zo ook onze tartaar. Onze rundertartaartjes worden met zorg bereid en vers ingevroren (binnen het uur in een shockfreezer - om de kwaliteit te waarborgen. Bestel voor 11.00 uur en je hebt je bestelling dezelfde avond nog in huis.
Met de tartaar van The Butchery zet je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel, waarbij de pure smaak van topkwaliteit rundvlees de hoofdrol speelt. Geen poespas, gewoon goed vlees.
Snelle bereidingswijze tartaar
Grillen/bakken: 4 minuten voor rosé [inclusief draaien] in olie, roomboter of ghee
Sous vide: 1 uur op 50C en dan afgrillen
Kijk voor bijzondere bereidingswijzen en BBQ bereidingen op onze receptenpagina.
Ingrediënten
rundvlees 100%Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 493.24 |
Energie (kcal) | 118.00 |
Vet (g) | 2.50 |
Verzadigd vet (g) | 1.10 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 23.80 |
Zout (g) | 0.08 |