Entrecote roast Black Angus USA (prime grade)

Entrecote. Roast. Black Angus: die staan alledrie hoog in mijn favorietenlijstje! Deze entrecote roast is dan ook echt een stuk vlees om indruk mee te maken, als je het mij vraagt! 

Bert-Jan Lantinga

ENTRECOTEROAST BLACK ANGUS USA (PRIME GRADE)

Een entrecoteroast van Black Angus USA is het perfecte stuk voor wie houdt van smaakvol en sappig rundvlees met karakter. Deze roast wordt gesneden van de entrecote, dat bekendstaat om zijn malse textuur en rijke smaak. De mooie vetmarmering van het Black Angus rund zorgt ervoor dat het vlees tijdens het bereiden heerlijk sappig blijft, waardoor hij ideaal is voor wie indruk wil maken aan tafel

Wat is een entrecote roast?

Een entrecote roast is een braadstuk uit de dunne lende van het rund. Een heel mooi braadstuk welteverstaan, met een prachtige marmering en een randje vet voor veel smaak. Zeker een stuk vlees om indruk mee te maken. Entrecote is sowieso prachtig vlees om mee te werken, maar een entrecote roast van Black Angus USA is bijna niet te evenaren! Geheel naar eigen smaak te kruiden of te marineren. Een feest om op tafel te zetten...

Entrecote Roast Black Angus USA 

Ons Black Angus rundvlees komt van de beste ranches in het midwesten van de States. Op die ranches grazen de Black Angus runderen ruim twee jaar op de meest uitgestrekte weiden (groter dan wij ons ooit kunnen voorstellen). De dieren groeien zorgeloos op en verhuizen na zo'n twee jaar naar een ruime feedlot, waar ze 120 dagen op een 100% natuurlijk 'graandieet' worden gezet. Black Angus runderen hebben onmiskenbaar een goed leven gehad en dat goede leven proef je. De smaak en structuur van raszuiver Amerikaans Angus Beef is bijna niet te evenaren...

ENTRECOTEROAST BLACK ANGUS USA ONLINE BESTELLEN?

Ben je klaar om deze entrecoteroast zelf te proberen? Dan zit je bij The Butchery helemaal goed! Onze Meesterslagers trimmen elk stuk vlees zorgvuldig voor de perfecte verhouding tussen vet en vlees, wat zorgt voor topkwaliteit in iedere hap. Bestellen is makkelijk: vóór 11.00 uur besteld betekent dezelfde avond nog geleverd in Nederland en België. Komt dat moment niet uit? Dan kies je gewoon zelf een bezorgmoment dat jou beter past. We leveren het vlees quickfrozen en vacuümverpakt, zodat de kwaliteit onderweg perfect behouden blijft.

Bereidingswijze

Een entrecote-, lende- of ribeyerollade is een feestelijk braadstuk die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

Entrecote-, Lende- of ribeyerollade low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

Rare 52C
Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 2 uur

Reversed sear Entrecote-, Lende- of ribeyerollade (garen & afgrillen)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 3 uur.

Bereiding lende-, entrecote of ribeyerollade Sous Vide

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Instelwaarde sous vide stick voor runderrollade

Rare: 52C in 3 uur
Medium/Rare: 54C in 3 uur
Medium: 57C in 3 uur


Ingredienten

rundvlees, zout, specerijen (koriander, peper, gember, foelie, kruidnagel, kardemom, chilies)

 

Ingredienten

rundvlees

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 752.40
Energie (kcal) 180.00
Vet (g) 10.20
Verzadigd vet (g) 4.90
Koolhydraten (g) 0.00
Suikers (g) 0.00
Vezels (g) 0.00
Eiwitten (g) 22.10
Zout (g) 0.08

Entrecote roast Black Angus USA (prime grade)

Entrecote roast van certified USA Black Angus.

check-circle Maandag in huis

+ Smaakmakers

+ 3,99 | 100 gram kruidenboter Toscana
+ 5,99 | 200 ml Culinaire jus met black garlic
+ 5,99 | 100 gram Butchery's steak seasoning
+ 10,50 | 354 gram Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade

+ Sides (kies gewenste aantal in checkout)

+ 39,99 | 2x kreeftenstaart Canada [125 gram per stuk]
+ 5,99 | 4x gratintaartje creamy cheese [100 gram per stuk]
+ 7,99 | 8x Haricots verts omwikkeld met Livarspek
  • check-circle check-circle Maandag in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Mobile Image

Entrecote. Roast. Black Angus: die staan alledrie hoog in mijn favorietenlijstje! Deze entrecote roast is dan ook echt een stuk vlees om indruk mee te maken, als je het mij vraagt! 

Bert-Jan Lantinga

Entrecote roast van certified USA Black Angus.

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Cattle Drive BBQ Dry Rub -strooibus 306g
14,50
check-circle Maandag in huis
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Croix Valley Garlic Barbecue Booster
9,95
check-circle Maandag in huis
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
10,50
check-circle Maandag in huis
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
10,50
check-circle Maandag in huis
Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
9,95
check-circle Maandag in huis
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
10,50
check-circle Maandag in huis
Holy smoke BBQ peppery steak seasoning Holy smoke BBQ peppery steak seasoning
13,49
check-circle Maandag in huis
Seasalt flakes
3,99
check-circle Maandag in huis

Altijd handig bij steaks

Grill Team casserole
4,45
check-circle Maandag in huis
Smoking Chunks Beech Keij
9,95
check-circle Maandag in huis
Aanmaakblokjes
17,95
check-circle Maandag in huis
Meest gekocht
Groentesoep
check-circle Maandag in huis
4,99
Rundergehakt Blonde d'Aquitaine
check-circle Maandag in huis
4,99
Steak Seasoning
check-circle Maandag in huis
5,99