Entrecote roast Black Angus USA (prime grade)

ENTRECOTEROAST BLACK ANGUS USA (PRIME GRADE)

Een entrecoteroast van Black Angus USA is het perfecte stuk voor wie houdt van smaakvol en sappig rundvlees met karakter. Deze roast wordt gesneden van de entrecote, dat bekendstaat om zijn malse textuur en rijke smaak. De mooie vetmarmering van het Black Angus rund zorgt ervoor dat het vlees tijdens het bereiden heerlijk sappig blijft, waardoor hij ideaal is voor wie indruk wil maken aan tafel

Wat is een entrecote roast?

Een entrecote roast is een braadstuk uit de dunne lende van het rund. Een heel mooi braadstuk welteverstaan, met een prachtige marmering en een randje vet voor veel smaak. Zeker een stuk vlees om indruk mee te maken. Entrecote is sowieso prachtig vlees om mee te werken, maar een entrecote roast van Black Angus USA is bijna niet te evenaren! Geheel naar eigen smaak te kruiden of te marineren. Een feest om op tafel te zetten...

Entrecote Roast Black Angus USA 

Ons Black Angus rundvlees komt van de beste ranches in het midwesten van de States. Op die ranches grazen de Black Angus runderen ruim twee jaar op de meest uitgestrekte weiden (groter dan wij ons ooit kunnen voorstellen). De dieren groeien zorgeloos op en verhuizen na zo'n twee jaar naar een ruime feedlot, waar ze 120 dagen op een 100% natuurlijk 'graandieet' worden gezet. Black Angus runderen hebben onmiskenbaar een goed leven gehad en dat goede leven proef je. De smaak en structuur van raszuiver Amerikaans Angus Beef is bijna niet te evenaren...

ENTRECOTEROAST BLACK ANGUS USA ONLINE BESTELLEN?

Ben je klaar om deze entrecoteroast zelf te proberen? Dan zit je bij The Butchery helemaal goed! Onze Meesterslagers trimmen elk stuk vlees zorgvuldig voor de perfecte verhouding tussen vet en vlees, wat zorgt voor topkwaliteit in iedere hap. Bestellen is makkelijk: vóór 11.00 uur besteld betekent dezelfde avond nog geleverd in Nederland en België. Komt dat moment niet uit? Dan kies je gewoon zelf een bezorgmoment dat jou beter past. We leveren het vlees quickfrozen en vacuümverpakt, zodat de kwaliteit onderweg perfect behouden blijft.

Bereidingswijze

Een entrecote-, lende- of ribeyerollade is een feestelijk braadstuk die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

Entrecote-, Lende- of ribeyerollade low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

Rare 52C
Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 2 uur

Reversed sear Entrecote-, Lende- of ribeyerollade (garen & afgrillen)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 3 uur.

Bereiding lende-, entrecote of ribeyerollade Sous Vide

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Instelwaarde sous vide stick voor runderrollade

Rare: 52C in 3 uur
Medium/Rare: 54C in 3 uur
Medium: 57C in 3 uur


Ingredienten

rundvlees, zout, specerijen (koriander, peper, gember, foelie, kruidnagel, kardemom, chilies)

 

Ingredienten

rundvlees 100%

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 752.4
Energie (kcal) 180
Vet (g) 10.2
Verzadigd vet (g) 4.9
Koolhydraten (g) 0
Suikers (g) 0
Vezels (g) 0
Eiwitten (g) 22.1
Zout (g) 0.08

Entrecote roast Black Angus USA (prime grade)

Entrecote roast van certified USA Black Angus.

check-circle Dinsdag in huis

+ Smaakmakers

+ 3,99 | 100 gram kruidenboter Cafe de Paris
+ 5,99 | 200 ml Culinaire jus met black garlic
+ 3,99 | 100 gram Butchery's seasalt flakes
+ 5,99 | 100 gram Butchery's steak seasoning

+ Maak een Surf&Turf

+ 34,99 | 2x 125 gram kreeftenstaart Canada
  • check-circle check-circle Dinsdag in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt
Entrecote roast van certified USA Black Angus.
Product label

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
check-circle Dinsdag in huis
9,95
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Croix Valley Garlic Barbecue Booster
check-circle Dinsdag in huis
9,95
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
check-circle Dinsdag in huis
10,50
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
check-circle Dinsdag in huis
10,50
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
check-circle Dinsdag in huis
10,50
Steak Seasoning
check-circle Dinsdag in huis
5,99
Seasalt flakes
check-circle Dinsdag in huis
3,99
Holy smoke BBQ peppery steak seasoning Holy smoke BBQ peppery steak seasoning
check-circle Dinsdag in huis
13,49

Altijd handig bij steaks

Aanmaakblokjes
check-circle Dinsdag in huis
17,95
Smoking Chunks Oak Keij
check-circle Dinsdag in huis
9,95
Smoking Chunks Beech Keij
check-circle Dinsdag in huis
9,95
Meest gekocht
kipsate yakitori Kipsate yakitori (voorgegaard)
check-circle Dinsdag in huis
8,99
Rundergehakt Blonde d'Aquitaine
check-circle Dinsdag in huis
4,99
Burgerbun brioche green
check-circle Dinsdag in huis
2,99