Picanha Aberdeen Angus
Wat is staartstuk?
Staartstuk is de Nederlandse benaming voor de Braziliaanse klassieker Picanha, een driehoekig stuk vlees dat steeds meer terrein wint in Europa. Het vlees zit aan het verlengde van de platte bil, oftewel de achtervoet, net onder de staart. Vandaar staartstuk. Hier geldt: hoe meer naar de punt, hoe zachter het vlees. Uit een rund kunnen maar twee staartstukken worden gesneden, een rund heeft immers maar twee billen. In typische vleeslanden zoals USA, Argentinië en Brazilië is staartstuk (picanha) misschien wel het nummer 1 barbecuevlees. Staartstuk heeft aan één kant een vetlaag, wat ervoor zorgt dat het sappig blijft en veel smaak heeft. Het vlees bak je dan ook in die vetlaag. In Zuid-Amerika heeft Picanha de status van ossenhaas, maar sinds bekende slagers – zoals Ginger Pig in Londen - hun liefde voor dit vlees met de wereld delen, neemt de populariteit van dit vlees ook hier in rap tempo toe. En terecht!
Picanha Aberdeen Angus
De Picanha was van super kwaliteit , en smelte in de mond.
Deze is voor herhaling vatbaar.
Picanha Aberdeen Angus
Write Your Review
Picanha Aberdeen Angus
- Morgen in huis of kies zelf je leverdag.
- Vanaf € 75,- GRATIS verzending.
- Quickfrozen en Vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
-
Reviews
Wat is staartstuk?
Staartstuk is de Nederlandse benaming voor de Braziliaanse klassieker Picanha, een driehoekig stuk vlees dat steeds meer terrein wint in Europa. Het vlees zit aan het verlengde van de platte bil, oftewel de achtervoet, net onder de staart. Vandaar staartstuk. Hier geldt: hoe meer naar de punt, hoe zachter het vlees. Uit een rund kunnen maar twee staartstukken worden gesneden, een rund heeft immers maar twee billen. In typische vleeslanden zoals USA, Argentinië en Brazilië is staartstuk (picanha) misschien wel het nummer 1 barbecuevlees. Staartstuk heeft aan één kant een vetlaag, wat ervoor zorgt dat het sappig blijft en veel smaak heeft. Het vlees bak je dan ook in die vetlaag. In Zuid-Amerika heeft Picanha de status van ossenhaas, maar sinds bekende slagers – zoals Ginger Pig in Londen - hun liefde voor dit vlees met de wereld delen, neemt de populariteit van dit vlees ook hier in rap tempo toe. En terecht!
Picanha Aberdeen Angus
De Picanha was van super kwaliteit , en smelte in de mond.
Deze is voor herhaling vatbaar.