Picanha Aberdeen Angus
5 stars - based on 3 reviews

WAT IS PICANHA?

Een picanha is een driehoekige populaire cut uit Brazilië, dat inmiddels ook in Europa heel populair is. In Nederland noemen ze picanha ook wel eens staartstul. Het vlees zit namelijk aan het verlengde van de platte bil, oftewel de achtervoet, net onder de staart. Vandaar staartstuk. Hier geldt: hoe meer naar de punt, hoe zachter het vlees. Uit een rund kunnen maar twee staartstukken worden gesneden, een rund heeft immers maar twee billen. In typische vleeslanden zoals USA, Argentinië en Brazilië is staartstuk (picanha) misschien wel het nummer één barbecuevlees. Staartstuk heeft aan één kant een vetlaag, wat ervoor zorgt dat het sappig blijft en veel smaak heeft. Het vlees bak je dan ook in die vetlaag. In Zuid-Amerika heeft Picanha de status van ossenhaas, maar sinds bekende slagers – zoals Ginger Pig in Londen - hun liefde voor dit vlees met de wereld delen, neemt de populariteit van dit vlees ook hier in rap tempo toe. En terecht, want veelzijdiger wordt een mooie BBQ steak wat ons betrefy niet

PICANHA VAN RANCHO’S RESERVE

Deze picanha komt van Rancho’s Reserve uit Uruguay. Rancho’s Reserve is premium rundvlees van het Aberdeen Angus runderen,  grootgebracht op de vruchtbare graslanden van Uruguay. Dit land heeft een rijke traditie in veehouderij en staat bekend om zijn uitgestrekte, natuurlijke weiden, waar de runderen vrij kunnen grazen. Deze natuurlijke manier van houden draagt bij aan de uitstekende kwaliteit en de pure, authentieke smaak van het vlees.

Het vlees van deze runderen komt rechtstreeks uit Uruguay en wordt vervolgens in eigen slagerij vakkundig versneden en triple trimmed door onze Meesterslagers. Met hun ambachtelijke precisie zorgen zij voor de perfecte steak, die direct klaar is voor de grill. Elke picanha ondergaat een strenge kwaliteitscontrole, wordt zorgvuldig versneden, getrimd en vervolgens per stuk gevacumeerd in een hoogwaardige verpakking.

Daarna wordt de picanha direct ingevroren in een shockfreezer, waarbij het vlees binnen een uur volledig ingevroren is, zonder verlies van kwaliteit. Zo ontvang je de picanha thuis: quickfrozen en vacuüm verpakt, klaar om op elk gewenst moment te genieten van een steak van topkwaliteit.

PICANHA QUEEN OF STEAKS

Picanha staat ook wel bekend als de queen of steaks. Het vlees is enorm populair in Brazilië en andere Zuid-Amerikaanse landen en wordt gewaardeerd om zijn rijke smaak en unieke textuur. Het is een favoriet bij barbecues en churrasco, de Braziliaanse manier van grillen, waarbij het vlees aan een spies wordt geregen en op open vuur wordt geroosterd.

PICANHA RECEPTEN

Zelf aan de slag met picanha? Op butchery.nl staan verschillende recepten waar je vast en zeker mee uit de voeten kunt. Wat denk je bijvoorbeeld van:

PICANHA KOPEN ONLINE?

Picanha eet je bij voorkeur van een mooi vleesras, zoals deze Aberdeen Angus. Gelukkig hoef je daar niet lang naar te zoeken, want wij hebben een assortiment samengesteld van de allermooiste rassen ter wereld. Deze picanha van Rancho’s Reserve Aberdeen Angus is een Zuid-Amerikaanse klassieker en een absolute topkeuze. De picanha wordt supersnel geleverd in topkwaliteit vacuümverpakking. Het vlees kan dus zo weer in de vriezer, ook voor een later moment. Bestellen voor een later moment kan overigens ook, want de leverdag kies je helemaal zelf.  

PICANHA VAN VERSCHILLENDE VLEESRASSEN

Naast Picanha van Rancho's Reserve hebben we een prachtig assortiment samengesteld van vleesrassen over de hele wereld. Wagyu, USDA Prime, Grassfed Argentijns, Rubia Gallega: het hele Picanha Assortiment vind je hier. 

 

 

 

 

 

 

Picanha is een prachtige steak/roast die je op diverse manieren kunt bereiden. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

Picanha low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

Rare 52C Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1,5 uur

Reversed sear Picanha (garen & afgrillen)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

Rare 52C (rund, kalf)
Medium rare 54C (rund, kalf)
Medium 57C (rund, lam, kalf)
Rose/welldone 62C (lam)

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 2 uur.

Bereiding Picanha Sous Vide

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Instelwaarde sous vide stick voor picanha

Rare: 52C in 3 uur
Medium/Rare: 54C in 3 uur
Medium: 56C in 3 uur

Ingrediënten

rundvlees 100%

Voedingswaarden

Type Per 100g
Energie (kJ) 802.56
Energie (kcal) 192.00
Vet (g) 11.30
Verzadigd vet (g) 5.50
Koolhydraten (g) 0.00
Suikers (g) 0.00
Vezels (g) 0.00
Eiwitten (g) 22.40
Zout (g) 0.08
wat een stuk vlees is dit, super lekker.
Is de tweede keer dat we dit bestellen,en zal ook niet de laatste keer zijn. Levering en kwaliteit is top.
Review door |
star star star star star
Super snel geleverd, om 9u besteld zelfde avond om 21:10 in huis.
De Picanha was van super kwaliteit , en smelte in de mond.
Deze is voor herhaling vatbaar.
Review door |
star star star star star
Zeer fijne en smaakvolle Picanha met goede prijs/kwaliteit verhouding!
Review door |

Write Your Review

Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account

Picanha Aberdeen Angus
5 stars - based on 3 reviews

2 ReviewsView Reviews
Prachtige picanha van Rancho's Reserve Aberdeen Angus uit Uruguay. De Braziliaanse cut op z'n best!

check-circle Maandag in huis
  • check-circle check-circle Maandag in huis of kies zelf je leverdag.
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt
Product label

Steak Seasonings & Sauces

Steak Seasoning
check-circle Maandag in huis
5,99
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Maandag in huis
9,95
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
check-circle Maandag in huis
10,50
Seasalt flakes
check-circle Maandag in huis
3,99
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
check-circle Maandag in huis
10,50
Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
check-circle Maandag in huis
9,95
Croix Valley Worcestershire Sauce & Marinade
check-circle Maandag in huis
10,50
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
check-circle Maandag in huis
10,50

Altijd handig bij steaks

Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Maandag in huis
15,99
Smoking Chunks Oak Keij
check-circle Maandag in huis
9,95
Big Green Egg houtskool puur
check-circle Maandag in huis
37,50
Aanmaakblokjes
check-circle Maandag in huis
11,40
Bge Houtskool Dutch
check-circle Maandag in huis
18,95
Smoking Chunks Beech Keij
check-circle Maandag in huis
9,95
Grill Team casserole
check-circle Maandag in huis
4,45

Bijpassende recepten

Picanha Black Angus met Chimichurri (BBQ Junkie)

Picanha a la Duijvelslekker

Whiskey smoked Picanha from the Big Green Egg

Reverse sear Picanha steaks Wagyu A5

Picanha smoked op de BBQ

Meest gekocht
Culinaire Jus Rode wijn
check-circle Maandag in huis
5,99
LIVAR rookworst
check-circle Maandag in huis
4,99
gepaneerde schnitzel livar
check-circle Maandag in huis
5,99