Wilde eendenborstfilet met vel

WILDE EENDENBORST MET VEL

Wilde eendenborst staat bekend om zijn rijke, volle smaak en malse structuur. Het vel zorgt niet alleen voor een betere smaak, maar ook nog eens voor een heerlijke knapperige structuur als de eendenborst op de juiste manier wordt bereid. Wilde eendenborst met vel is de basis van een heerlijk gerecht!

WAT MAAKT WILDE EENDENBORST BIJZONDER?

Wilde eenden hebben een uitgesproken, intense en nootachtige wildsmaak. Het vlees van een wilde eend is magerder dan dat van een tamme eend en het heeft een iets stevigere textuur. Aan de eendenborst zit een laagje vet dat tijdens het bakken over het vlees smelt, wat zorgt voor extra smaak en sappigheid. Wilde eend is mager van structuur, waardoor je wel moet zorgen dat het vlees niet te gaar wordt, anders kan het droog worden. Het vlees is rijk aan eiwitten, ijzer en vitamine D en bevat minder vet dan dat van tamme eend. Onze eenden worden met zorg geselecteerd van dieren die een goed leven hebben gehad in de vrije natuur, waardoor het vlees dus ook geen antibiotica of andere kunstmatige toevoegingen bevat. Eendenborst wordt door zijn rijke smaak en verfijnde structuur gezien als een favoriet in de haute cuisine. 

WAT GAAT GOED SAMEN MET WILDE EENDENBORST

Wilde eendenborst is een populaire optie voor speciale gelegenheden. Eendenborst gaat erg goed samen met fruitige smaken, zoals cranberry, sinaasappel of appel. Daarnaast is het een aanrader om het te combineren met kruiden als steranijs, tijm en rozemarijn.

WILDE EENDENBORST MET VEL ONLINE BESTELLEN

Als je wilde eendenborst met vel online wilt bestellen, ben je bij The Butchery op de juiste plek. Als ons vlees wordt drie keer getrimd door onze meesterslagers voor de optimale verhouding tussen vet en vlees, wat zorgt voor perfecte kwaliteit en de beste smaak en structuur. Bestellen is erg eenvoudig: bestel voor 11 uur en je hebt het in Nederland en België dezelfde avond nog in huis. Komt het niet goed uit? Geen probleem, je kan zelf kiezen wat jou het beste uitkomt! Het vlees wordt vacuümverpakt en quickfrozen geleverd, zodat de kwaliteit tijdens het transport optimaal behouden blijft.

Bereiding Eendenborst filet

Het klaarmaken van eendenborst is eigenlijk erg eenvoudig. Als eerst snijd je de vetkap mooi in een ruitjespatroon en vervolgens bak je hem 5 minuten op hoog vuur op de vetkap zonder olie of boter. Dit zorgt ervoor dat het vet weg smelt en geeft de eendenborst een krokant korstje. Als je dit hebt gedaan, bak je de eendenborst nog ongeveer 4 minuten aan de andere kant, waarna je het nog een paar minuten laat rusten onder aluminiumfolie. Nog even mooi trancheren en je hebt een prachtig gerecht op tafel staan. Mocht je echt willen uitpakken, kan je ook het onderstaande recept eens proberen!

Bereiding Canard a l'Orange

Ingredienten

100% eend

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) N/B
Energie (kcal) N/B
Vet (g) N/B
Verzadigd vet (g) N/B
Koolhydraten (g) N/B
Suikers (g) N/B
Vezels (g) N/B
Eiwitten (g) N/B
Zout (g) N/B

Schrijf een review

Schrijf een review. Log in of maak een account.

Wilde eendenborstfilet met vel

Schrijf een review
Dit product is momenteel niet op voorraad.
Informeer me wanneer dit product op voorraad is
Wilde eendenborstfilet met vel is een culinaire traktatie die erg eenvoudig te bereiden is, maar toch luxe en verfijning uitstraalt!
  • check-circle check-circle Delivery on Maandag of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt
Product label
Meest gekocht
Rundergehakt Blonde d'Aquitaine
check-circle Delivery on Maandag
7,99
Droge worst fijn
check-circle Delivery on Maandag
3,99
tomatensoep
check-circle Delivery on Maandag
4,99