Lamsbout

Lamsbout

Puur ambacht online. Bij The Butchery vind je de mooiste lamsbouten! Uiteraard van premium vleesrassen, vakkundig getrimd en op maat gesneden door onze slagers, zodat de lamsbouten klaar voor bereiding zijn als ze bij je thuisgeleverd worden.

... > Lees meer > Lees minder
Bekijken als Grid List

7 Items

per pagina
Oplopend sorteren
  1. Lamsbout zonder been Nieuw Zeeland
  2. Lamsbout met been Nieuw Zeeland
  3. Lamsbout met been Agnei Iberico
  4. Lamsboutroast honing/tijm zonder been Texelaar
  5. Lamsboutroast Provencaals zonder been Texelaar
Bekijken als Grid List

7 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is lamsbout?

De lamsbout is de achterbout van het lam, inclusief bil. Lamsbout is, hoewel ’t vrij mager vlees is, toch sappig en vol van smaak na bereiding. Naast dat lamsbout veel gegeten wordt tijdens de Pasen, is het ook een populaire Sundayroast én is het een fantastisch hoofdgerecht met de kerst! Bij The Butchery vind je lamsbout met en zonder bot van de mooiste vleesrassen zoals Texelaar, Nieuw-Zeelands en Agnei Iberico. Stuk voor stuk vleesrassen met een mooie herkomst en authentieke vleeseigenschappen.

Lamsbout met of zonder been?

Lamsbout kan je met been bestellen, maar ook zonder been. Het voordeel van lamsbout met bot is dat het bot smaak afgeeft tijdens de bereiding. Daarentegen is de bereidingstijd van lamsbout zonder been weer een stuk korter.

Wat is het verschil tussen lamsbout en lamsschouder?

Allereerst is ’t verschil tussen lamsbout en lamsschouder het deel waar het vlees van gesneden wordt. De lamsschouder komt uit de schouder, bij de voorpoten van het lam. Terwijl de lamsbout juist uit de achterbout bij de achterpoten gesneden wordt. Beide delen kan je zowel met als zonder been kopen. Een ander verschil is dat de lamsbout magerder is dan de lamsschouder. De lamsschouder is meer doorregen.

Wat is de juiste kerntemperatuur voor lamsbout?

Aangezien ’t lastig te zeggen is hoe lang je een lamsbout precies moet braden, op de BBQ moet leggen of in de oven moet zetten raden we altijd aan om lamsbout op kerntemperatuur te bereiden. Voor medium rose kan je een kerntemperatuur aanhouden van 60 graden. Zelf vinden we een kern van 65 graden Celcius ’t mooist.

Hoelang lamsbout in de oven?

Hoe lang lamsbout in de oven moet is van meerdere factoren afhankelijk. Hoe dik je lamsbout is, op wat voor temperatuur je je oven hebt, of je voor lamsbout met of zonder bot gekozen hebt.. We doen ‘m dus vaak in de oven met een kernthermometer en checken regelmatig even in. Je moet immers de lamsbout toch bedruipen met het braadvet tijdens het garen in de oven. Verwarm de oven in ieder geval goed voor op 220 graden en draai de temperatuur vlak voordat je de lamsbout met braadslede plaatst terug naar 150 graden. En wordt de lamsbout tijdens het garen in de oven te bruin, zonder dat de bout al op de gewenste kerntemperatuur is? Dek ‘m dan op tijd af met aluminiumfolie.

Wat voor kruiden bij lamsbout?

Er zijn een aantal kruiden die altijd goed scoren in combinatie met lamsvlees. Rozemarijn, tijm, knoflook en ui zijn dan ook hele fijne smaakmakers voor lamsbout. Meng met wat olie en wrijf de lamsbout ermee in voordat je ‘m in de oven schuift. Nog beter is om de lamsbout in te snijden aan de vetkant en hier het kruidenmengsel in te duwen. Vergeet niet peper en zout toe te voegen!

Wat voor bijgerechten bij Lamsbout?

Lamsbout combineert goed met geroosterde groenten, dan kan je denken aan geroosterde bloemkool of geroosterde asperges bijvoorbeeld. Als aardappels kan je er een mooie gratin bij serveren of gebakken rosevalaardappeltjes in schil.

Wat voor wijn bij Lamsbout?

Lamsbout heeft een wat stevigere smaak dan bijvoorbeeld lamsrack. Kies dus een wijn met een stevige structuur en vol van smaak. Je zou kunnen denken aan bijvoorbeeld een cabernet sauvignon, een mooie donkere, klassieke bordeaux, een rioja of een tempranillo.

Lamsbout kopen online

Tegenwoordig is het kopen van een lamsbout online een fluitje van een cent. Je kiest je ras, Nederlands, Spaans of Nieuw-Zeelands, kiest of je lamsbout met of zonder bot wilt en kiest het gewenste gewicht. Je klikt ‘m zo in het mandje. Nog meer nodig? Vriezervullers zijn altijd handig om op voorraad te hebben, zoals ander lamsvlees, gehakt of de lekkerste burgers bijvoorbeeld! Vervolgens kies je zelf je leverdatum en moment (dag- of avondlevering).. Komen wij leveren wanneer het jou het beste uitkomt.

Quickfrozen geleverd

Zowel lamsbout als al het andere vlees wat je bij The Butchery kunt vinden, wordt bevroren bij je thuisgeleverd. Waarom bevroren, vraag je je misschien af? Bij de start van The Butchery hebben we meerdere mogelijkheden onderzocht en kwamen erachter dat we het vlees op deze manier zo vers mogelijk thuis konden bezorgen. Wij vriezen het vlees namelijk op een speciale manier (supersnel op hele lage temperaturen) in, waardoor structuur, smaak en voedingswaarden behouden blijven. Direct na binnenkomst van het vlees gaan onze vakslagers aan de slag in de productie. Lamsbouten worden vakkundig getrimd, per stuk in vacuum verpakt en nauwkeurig ingewogen. We plakken een productsticker op de verpakking en de lamsbout wordt in onze speciale vriezer ingevroren.

Doordat het vlees op het juiste moment ingevroren wordt, gaan we een hoop derving en dus verspilling tegen. Wel zo duurzaam!

Online lamsbout bestellen

Online lamsbout bestellen is ideaal. De keuze is immers reuze! Welke slager om de hoek heeft namelijk lamsbouten liggen van meerdere verschillende rassen, met of zonder bot en keuze in gewichtsklasse? Waarschijnlijk kan je die op 1 hand tellen. Online kan je precies ’t ras kiezen wat je het lekkerst vindt. Oh, waar we trouwens ook veel waarde aan hechten, welk ras je ook kiest: de dieren hebben een goed leven gehad.

Benieuwd wat er gebeurt als je je bestelling geplaatst hebt? Als je voor avondlevering gekozen hebt, pakken de mannen in het warehouse je bestelling in op de ochtend van levering. Flink doorpakken, want iets na 11 uur staat Trunkrs al bij ons op de stoep om de pakketten op te halen. Je bestelling wordt in de vriezer bij elkaar gepakt, om vervolgens verpakt te worden in een kartonnen doos, met isolatiezak en droogijs, zodat je je vlees gegarandeerd bevoren in ontvangst kan nemen. De pakketten die om 11 uur ’s ochtends bij ons opgehaald worden, gaan vanaf 17 uur al in uitlevering! Ze zijn dus maar kort onderweg.

Voor de daglevering wordt je bestelling ook in de vriezer bijeengepakt. Alleen deze bestellingen worden een dag voor uitlevering bij ons opgehaald. Leen Menken verzorgd onze daglevering met geconditioneerd transport. Dat betekent dat we met daglevering geen isolatiezak of droogijs nodig is. Leen Menken heeft structureel kwaliteitscontroles op temperatuur, dus ook hier mag je er zeker vanuit gaan dat je pakket bevroren geleverd wordt!