Ribkarbonade LIVAR

Ribkarbonade LIVAR. Oftewel een prachtige kotelet van Limburgs Kloostervarken!

Lees meer
  • Vanavond in huis of kies zelf je leverdag
  • Nog € 75,00 voor GRATIS verzending!
  • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
  • Productinformatie

    Ribkarbonade LIVAR. Oftewel een prachtige kotelet van Limburgs Kloostervarken!


    Wat is een ribkarbonade?

    Karbonade is misschien wel het meest gegeten varkensvlees van Nederland. Het vlees komt van de gehele rug, ook wel de karbonadestreng genoemd. Ribkarbonade Livar komt uit het midden van die karbonadestreng en wordt ook wel kotelet genoemd. Het is tamelijk mager en stevig vlees, maar toch mals, mede dankzij een mooi vetrandje. En ribkarbonade Livar is een klasse apart! 

    Ribkarbonade Livar

    The Butchery is official dealer van LIVAR en dat is best iets om trots op te zijn. LIVAR heeft namelijk als enige varkensvleesconcept 3* beter leven toegekend gekregen van de Dierenbescherming en het vlees heeft dan ook oprecht een karakteristieke smaak. 

    Smaak als beloning voor goede zorg

    LIVAR vlees is doorregen met vet en laat vet nu net de smaakdrager van vlees zijn. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies waardoor het vlees mals en sappig blijft. Met ribkarbonade Livar zit je dus zeker snor! LIVAR kloostervarkens doen zeker niet onder aan de beste scharrelvarkens in Spanje of Italie. Het vlees is authentiek, ambachtelijk en eerlijk en dat is de smaak als beloning voor goede zorg. Proef het zelf maar!

    Voedingswaarde van rauwe ribkarbonade LIVAR per 100 gram

    Energie (kJ)
    629
    Koolhydraten (milligram)
    0
    Energie (kcal)
    150
    Vitamine B1 (milligram)
    0,72
    Eiwit (gram)
    22,6
    Vitamine B6 (milligram)
    0,59
    Vet (gram)
    6,6
    Vitamine B12 (microgram)
    0,31
    Verzadigde vetzuren (gram)
    2,6
    Vitamine D (microgram)
    0,1
    Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)
    2,9
    Ijzer (milligram)
    0,4
    Meervoudig onverzadigde vetzuren (gram)
    0,6
    Zink (milligram)
    1,76
    Transvetzuren (gram)
    0
    Natrium (milligram)
    52
    Cholesterol (milligram)
    33,8

    Bereidingswijze

    Hoe bereid je een ribkarbonade?

    Schroei de ribkarbonades aan beide kanten dicht in een hete koekenpan, Zet vervolgens het vuur lager en laat – afhankelijk van de dikte – zo’n 10 minuten doorgaren. Tip: snijd het vetrandje op een paar plaatsen iets in om te voorkomen dat de karbo krom trekt.


    Ingredienten

    100% varkensvlees

    Butcher's Notes

    Een karbo op z’n tijd, ik houd ervan! En een ribkarbonade Livar is heel smaakvol en sappig. 


    Wat vind je van dit product?
    Anderen bekeken ook