JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in jouw browser. Zet Javascript aan in je browser voor de beste ervaring op onze site.
Butchery's Gourmet DeLuxe
5x Goud voor Butchery’s rookworst!
Pappardelle met bavette en wortel in mosterdsaus
Butchery Club Shop
Double Beefcoins
trash
Verzending: Gratis
Verzending: € 12,95 (8,95 vanaf €50)
Korting: -
Subtotaal:
Checkout using your account
Checkout as a new customer
Creating an account has many benefits:
Een hamburger is misschien wel het meest gegeten stukje vlees ter wereld, maar wat ís het precies? Heel plat gezegd is het een schijf gemalen vlees, bijvoorbeeld van rund, varken of kip. In dit geval dus van Blonde d'Aquitaine. Platgeslagen vlees, werd gezegd, maar anno 2020 is dat niet altijd meer het geval. Een hamburger wordt veel gegeten tussen een broodje met saus, tomaat, ui en sla en is misschien wel het boegbeeld van de Amerikaanse fastfood cultuur. Een ietwat ongezond imago dus, al lijkt dat de laatste jaren te veranderen. Terecht ook! De hippe hamburgertenten poppen als paddenstoelen uit de grond en de veelzijdigheid van de hamburger lijkt voor altijd bewezen... Maar wat is nu eigenlijk het verhaal achter de burger?
De geschiedenis van de hamburger gaat way back. Een klein mysterie is het eigenlijk, want niemand weet écht precies hoe het zit. Waar de een beweert dat de oorsprong van de hamburger in de VS ligt, zal de ander zich vasthouden aan de stad Hamburg. Er wordt gezegd dat het gemalen vlees is 'ontdekt' in Mongolie, waar de strijders uit het leger van Dzjengis Khan een stuk rundvlees tussen paard en zadel legden om het vlees te malen en mals te masseren. Slim niet? Na de verovering van Moskou, werd het platte vlees geïntroduceerd en het waren de Russen die het platte stuk vlees verder door ontwikkelden.
Rond 1600 waaide het platte vleesgerecht over naar West-Europa - Hamburg om precies te zijn. Hier kreeg het platte vlees pas écht een podium, maar dan wél met een nieuwe dimensie: de Hamburgers besloten het vlees (licht) te bakken. En daar ziet de hamburger misschien wel écht het levenslicht.
Uiteraard hebben de Amerikanen de hamburger al lang geleden ingelijfd en zij houden dan ook bij hoog en laag vol dat zij verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van de vleesschijf. Het waren echter toch echt de Duitse immigranten die de steak hamburg stijl, oftewel de hamburger, meenamen naar de VS. Daar werd in New York, bij Delmonico's, in 1830 de eerste hamburger op de kaart gezet en in 1900 waren het wél de Amerikanen die het iconische broodje toevoegden aan het stuk vlees. In die zin zou je kunnen zeggen dat het beroemde broodje hamburger zijn oorsprong vindt in de VS. Hoe het ook zij: de hamburger heeft een behoorlijke evolutie doorgemaakt en vandaag de dag kun je er letterlijk alle kanten mee op.
Elke week gaat mijn vader Jan Lantinga Sr. bij vaste boeren uit de regio langs om persoonlijk ons rundvlees te selecteren. Boeren die goed zijn voor hun dieren en garant staan voor kwaliteit. Wij weten dus precies waar ons vlees vandaan komt, ver weg van de massaindustrie. Superbelangrijk natuurlijk, want die goede herkomst is niet alleen fijn voor het dier, maar komt de smaak en kwaliteit ook ten goede! De goede herkomst proef je dus ook aan deze hamburger van Blonde d'Aquitaine.
Grillen/bakken: 4 minuten voor rosé [inclusief draaien] in olie, roomboter of gheeSous vide: 1 uur op 52C en dan afgrillen
Kijk voor bijzondere bereidingswijzen en BBQ bereidingen op onze receptenpagina.
De hamburgers zijn per 2 verpakt 1 hamburger is circa 140 gram, voldoende voor 1 persoon als onderdeel van lunch of maaltijd (normale eter).