Triple Naked Gunpowder Smashburgers

Ingredienten

1 grote eter
Ingrediënten
300 gram (runder)gehakt 
2 el Paneermeel 
1 Zwarte bun
1 Ui 
3 plakjes Cheddar kaas 
6 schijfjes Augurk 
No rubbish naked gun powder rub
  Hamburgersaus ingrediënten 
2 el Mayonaise 
1 el Ketchup 
1 tl Mosterd 
1/4 Ui 
2  schijfjes Augurk 

Bereidingswijze

Smashburgers; ze zijn nogal een ding in BBQ Land. Geen one day fly, maar een blijvende trend en eerlijk = eerlijk: wij snappen dat wel. Deze bereiding van burgers geeft namelijk nét even een ander mondgevoel en smaakbeleving. Dit recept van mashburgers is speciaal voor grote eters die niet vies zijn van een beetje messy eten. 'Smeren kun je leren', zullen we maar zeggen en dus hier een recept van @vurigekolen waar je vast en zeker plezier aan beleeft. Zéker nu het rundergehakt in de aanbieding is.
 
PS... benieuwd naar het ontstaan van de smashburger en het geheim van deze bereidingswijze (hint: de maillard reactie en meer..)? Hier lees je er alles over...

Bereidingswijze Hamburgersaus

Een goede voorbereiding is het halve werk en een lekkere saus op je burger kan net even het verschil maken. Je kunt natuurlijk kiezen voor een kant-en-klare saus, maar met wat basisingrediënten kom je een heel eind. Hieronder een simpele bereidingswijze van een hamburgersaus.
  • Snipper 1/4 van de ui en snijd ook de 2 schijfjes augurk in blokjes.
  • Doe de mayonaise, ketchup, mosterd, ui en augurk in een kom en roer het goed door elkaar.
  • Wil je hem lekker smooth?  Dan even met de staafmixer erdoor. Easy peasy.
  • Zet aan de kant 

Smashburger naked gun

Bereiding Smashburgers

  • Maak de BBQ alvast gereed voor direct BBQ'en op 200C
  • Leg de bakplaat of plancha op de BBQ
  • In de tussentijd gaan we het gehakt voorbereiden 
  • Voeg het paneermeel toe aan het gehakt en draai er 3 gelijke ballen van.
  • Snij de overgebleven ui in hele dunne ringen.
  • Verdeel de uienringen in 3 porties en leg ze op de bakplaat, leg de gedraaide ballen erbovenop en druk ze stevig aan met een burgerpers of spatel. Goed smashen is de truc!
  • Als het plakt kan je er ook een stukje bakpapier tussen doen.
  • Strooi er wat naked gun powder rub overheen.
  • Na 2 minuten of als de randjes beginnen te kleuren kan je ze omflippen.
  • Doe op elke burger een plakje cheddarkaas en laat nog 2 minuten liggen.
  • Rooster je broodje in de tussentijd nog even
  • Leg de schijfjes augurk op het broodje.
  • Leg de 3 smashburgers erop
  • Top af met de hamburgersaus en doe deksel er weer op

ENJOY!

 


Meest gekocht
Spareribs Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Vanavond in huis
Normale prijs 11,19 10,07
Kipdijfilet Scharrel Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Vanavond in huis
8,99
Braadworst LIVAR - cheddar/jalapeno Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Vanavond in huis
Normale prijs 8,99 8,09