Smashed burger meat

Smashed burger meat

De smashed burger blijft een trend in BBQ-land. Dat is niet voor niets. Smashburgers zijn burgers die je maakt door een bal gehakt op de bakplaat te leggen en deze vervolgens plat te drukken met een spatel tot een burger. Door die bereiding ontstaat een lekkere korst en die herkenbare baksmaak! Hier vind je ’t mooiste gehakt voor de smash burger, uiteraard gedraaid door onze eigen slagers!

... > Lees meer > Lees minder
Bekijken als Grid List

12 Items

per pagina
Oplopend sorteren
 1. Rundergehakt Black Angus USA PRIME
  Rundergehakt Black Angus USA PRIME
 2. half om half gehakt
  Half om half gehakt GEKRUID LIVAR/Blonde d'Aquitaine
 3. Rundergehakt Rubia Gallega
  Rundergehakt Rubia Gallega
 4. Rundergehakt Blonde d'Aquitaine
  Rundergehakt Blonde d'Aquitaine
 5. Stroganoff gehakt
  Stroganoff gehakt half-om-half
 6. Kerriegehakt
  Kerrie gehakt half-om-half LIVAR/Blonde d'Aquitaine
Bekijken als Grid List

12 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is een smashburger?

Volgens velen is de smash burger een van de lekkerste burgers. Waarom? Bij ’t bereiden van een smash burger ‘plet’ je een gehaktbal op de grillplaat waardoor je een dunnere burger met groter oppervlak krijgt. Het vlees bevat natuurlijke suikers en eiwitten en dankzij ’t maillardeffect bouw je zo een mooie korst op.

Wat is smashed burger meat?

Als je smashed burgers wilt maken, heb je gehakt nodig. Ofwel, smashed burger meat. Same thing! Al het gehakt wat je bij The Butchery vindt, is ambachtelijk gedraaid in eigen slagerij. Zorgvuldig wordt het vlees voor het gehakt samengesteld voor een perfecte vlees/vet verhouding.

Hoeveel gram gehakt voor een smashburger?

’t Mooie is, dat je dit helemaal zelf kan beslissen. Wil je een megaburger? Ga dan voor een hoog gewicht. Is trouwens wel wat lastiger om te pletten. De meeste BBQ’ers gebruiken een gewicht van 80 tot 100 gram per smashburger. Kan je mooi alvast van tevoren voorbereiden en de balletjes alvast draaien! Je favo rub erop en gaan!

Oorsprong van de smashed burger

De oorsprong van de smashburger gaat helemaal terug naar de jaren ’30 van de vorige eeuw. Toen maakten ze juist de hamburgers op de ‘smash’ manier. Rauwe gehaktballen werden platgedrukt op de bakplaat tijdens het bereiden en in hun eigen vet gaar gebakken. De specifieke bereiding heeft pas de naam gekregen na 2007 toen de keten ‘smashburger’ z’n deuren opende. Het was een belangrijke speler rond de hype van de smashburger. Meer over de oorsprong van de smashburger lees je hier!

Hoe kruid je een smash burger?

Net als de grootte van de burger, kan je ook helemaal zelf kiezen hoe je een smash burger kruidt. Kan lekker plain met wat peper en zout. ’t Grillen op deze manier geeft immers al veel smaak! Je zou ook kunnen kiezen om ‘m te kruiden met een rub. Bijvoorbeeld Pink Devil of Naked gun powder van No Rubbish. Altijd een goed idee!

Hoe maak je een smashed burger?

Een smashburger maak je bij voorkeur van rundergehakt met een vetpercentage tussen de 15 en 20%. Je maakt bolletjes van 80-100 gram. Niet te zwaar, want je wilt immers meer burgers op een broodje bij smashburgers. Hete bakplaat? Dan kan het balletje erop! Je drukt ‘m helemaal plak. Dit kan je doen met smash burger press of met een pleisterspaan van de doe-het-zelf bouwmarkt. Sommige mensen vinden ’t prettig om een bakpapiertje tussen de spaan/press en het vlees te doen. Onderkant lekker gebakken? Dan kan je ‘m omdraaien en er eventueel een plakje kaas op leggen. Binnen een handomdraai klaar dus!

Wat maakt de smashburger zo lekker?

De smashburger is fantastisch, dat komt onder andere door het bakken van ’t vlees. Door het bakken van het vlees worden de natuurlijke suikers in het vlees gekarameliseerd en hierdoor ontstaat dus die waanzinnige buitenkant. Hoe meer buitenkant, hoe beter dachten de bedenkers van de smashburgers, de smasburgers hebben immers een relatief groot oppervlak doordat ze zo dun zijn.

Moet de smashburger gemaakt worden op een bakplaat?

We hebben ’t in de bereiding steeds over bakplaat, maar een pan zonder antiaanbaklaag is natuurlijk ook perfect. Een stalen of gietijzeren pan bijvoorbeeld! Dan hoef je niet perse je BBQ aan te steken als je zin hebt in smashburgers, ideaal!

Wat zit er op een klassieke smashburger?

Een klassieke smashburger wordt vaak geserveerd met, jawel, twee burgers met beide een pakje cheddar. Daarnaast zit er burgersaus, ijsbergsla, ui en augurk op. Bij je eigen smashburger kan je natuurlijk zelf variëren. Bacon? Gebakken ei? 3 burgers? Maak ’t zo gek als jezelf wilt!

Smashburger recepten

Natuurlijk hebben wij een aantal waanzinnige recepten voor een smashburger. Nouja.. een smashburger.. Aangezien smashburgers wat ‘dun’ zijn, zijn wij gek op stapelen. Waarom maar 1 burger op een broodje doen als je er ook 3 op kunt doen? Oke, genoeg gepraat. Wat dacht je van triple naked gunpowder smashburgers op een black bun? Of een smashburger met een homemade saus? Kan je ons voor wakker maken hoor.. Mocht je van plan zijn om Wagyu smash burgers te maken trouwens, kan je dat ook doen met de Wagyu burgers. Dan zou je er zelfs voor kunnen kiezen om de wagyu burgers opnieuw te vormen. Dus even kneden en er mooie ballen van draaien. Maar he, dat is natuurlijk helemaal up to you.

Op wat voor broodje doe je de smashburger?

Een smashburger hoort op een mooie burgerbol. Wat voor burgerbol? Dat mag je zelf kiezen. Zelf vinden we een briochebun ’t lekkerst. Even een paar minuutjes in de grill en je hebt een waanzinnig broodje voor je smashburger! De briochebun vindt je trouwens ook op The Butchery, en wel hier!

Smashed burger meat online bestellen

Online smashed burger meat bestellen is een fluitje van een cent. De keuze is reuze, dus je klikt zo je favoriete gehakt voor smashburgers in je mandje. Smashed burgers eet je bij voorkeur van kwalitatief mooie rassen! Vul vooral je mandje nog even aan tot 60 euro, het bezorgen is dan gratis! Plaats je je bestelling voor 11 uur op maandag t/m vrijdag? Dan leveren we je bestelling nog dezelfde avond!

Smashed burger meat quickfrozen thuisbezorgd

Je had ’t vast al gelezen dat al ons vlees quickfrozen bezorgd wordt. Dat doen we om ’t vlees zo vers mogelijk bij je te bezorgen. Hoe dat in z’n werk gaat? Gelijk na productie wordt het vlees geportioneerd en gelabeld. Vervolgens wordt het vlees op een speciale manier ingevroren; supersnel op een extreem lage temperatuur. Wel 10x zo snel als in een normale vriezer. Juist door die speciale invriesmethode, blijven structuur, voedingswaarden en smaak optimaal behouden. Voor het transport wordt de bestelling bij elkaar gepakt in de vriezer en verstuurd in een isolatiezak die in een doos zit. Met een flinke schep droogijs! Dus wees voorzichtig bij het uitpakken.

Online smashed burger meat kopen

Wie houdt er niet van smashburgers? Wij wel! Mits van een fijn ras dan. Want juist de kwaliteit van het gehakt beslist hoe de smashburger gaat smaken. Gelukkig is ’t makkelijk om aan goed gehakt te komen voor de smashburger als je het online koopt. Kan je immers precies bestellen wat je wilt, terwijl de slager om de hoek meestal maar 1 soort rundergehakt heeft liggen. Bij The Butchery zou je zelfs van Japans Wagyu gehakt smashburgers kunnen maken. Next level!