Thaise Wok met ossenhaas
Bereidingswijze
Zoals trouwe bezoekers wel weten, zijn wij nogal fan van de Aziatische keuken. Japans, Thais, Vietnamees, Chinees... You name it, we love it. Dit recept van Jan-Willem Melisse [Opsteakers.nl] werd dus ook weer zeer enthousiast ontvangen. Simpel, doch supersmaakvol en perfect voor alle gelegenheden. Aanrader dus!
Voorbereiding Thaise Wok met ossenhaas
Snijd de ossenhaas in reepjes van ongeveer een halve centimeter dik. Meng de sojasaus, mirrin en sesamolie tot een marinade. Voeg deze bij de ossenhaas en meng goed door elkaar. Laat minimaal een half uur staan en schil in de tussentijd de gember en knoflook en snijd deze fijn. Was de paprika's en snijd in blokjes van ongeveer 2 cm. Was ook de groene asperges, snijd het kontje eraf en snijd schuin in stukjes van 2 cm.
Breng alvast een pan water aan de kook voor de noodels.
Bereiding Thaise Wok met ossenhaas
Doe zonnebloemolie in een gietijzeren pan en wok de ossenhaas op hoge temperatuur bruin, haal daarna weer uit de pan, zet dit apart. Voeg nog een scheut olie, de gember, knoflook, groene asperges en de paprika toe aan de wok en gaar dit kort aan. Voeg vervolgens de magic five toe en laat sudderen. Eventueel kun je een beetje water toevoegen.
Kook nu de noodels gaar [afhankelijk van type noodles volgens aanwijzingen op verpakking]
Voeg op het allerlaatst nog even de ossenhaas toe aan de wok en laat heel kort meesudderen.
Opmaak Thaise Wok
Doe de noodles in een diep bord, leg daar de ossenhaas en groenten bovenop en schep de saus eroverheen. Wees daar vooral niet zuinig mee!
ENJOY!